Pääsiäisen perinteitä

Viimeistä pääsiäisvapaan iltaa viedään, huomenna kutsuu jälleen koulu ja työt.
Meillä on vuosien aikana lasten kanssa aikalailla vakiintunut pääsiäisen vietto, erityisesti nyt maalle muutettuamme tänne on tullut perinteiset pääsiäisrutiinit.Pitkäperjantaina olimme mummolassa yötä ja pääsiäisaattoiltana naapurissa poltettiin jälleen suurempaakin suurempi pääsiäiskokko.
Olen itse ortodoksi jonka myötä pääsiäiseen liittyy kirkossa käyntiä, muutoin ei tule koko vuonna kirkossa oikein käytyäkään.
Pääsiäisyönä kävimme Pinjan kanssa pääsiäisyön ristisaatossa, Pinja oli kuitenkin aika väsynyt joten kotona olimmekin jo yhden maissa nukkumassa.

Pääsiäispäivä menikin yöstä toipuessa kotona, maalailimme kanamunia ja lapset etsivät yöllä pääsiäispupun piilottamia suklaamunia.


Tänään otimme vielä uusintakierroksen kirkkoon nyt Isla mukanamme.
Lasten pääsiäinen lopettaa meillä pääsiäisen pyhät ja lapsille oli tehty kirkolle mukava pääsiäisjuhla ruokailuineen sekä ohjelmineen.


Nyt onkin mukava pääsiäisvapaiden jälkeen pinnistellä muutama viikko vielä kevään kiireisintä kuukautta.
Itselläni jää täysin ensi viikonlopun Lapsimessut välistä ja muutkin Helsingin menot, viikonlopulle ajoittuu myös Pinjan viimeinen kisareissu joten jätetään tänä vuonna kaikki ylimääräiset menot minimiin.
Instagram tililläni @murulit on kuitenkin kahden hengen lippupaketin arvonta Lapsimessuille käynnissä vielä huomiseen asti jos messuille meno on mielessä.

Ei kommentteja