Retrosängyn uudistus

Viimein sänkyprojektini on valmis ja sänky pääsi eilen Islalle käyttöön.
Tällä sängyllä on itselleni kovasti tunnearvoa, sänky löytyi vanhojen perhetuttaviemme varastosta joiden lapsille sänkyni on aikoinaan mennyt minun siitä kasvettua yli.

En nyt osaa sanoa onko sänky ehta ja aito Niemen tehtaiden valmistama vai mahdollisesti Muuramen tuotantoa mutta ikä ja tyyli on samaa aikakautta.
Sänky oli näiden vuosienkin jälkeen edelleen tukeva ja hyväkuntoinen mitä nyt kulumaa oli käytössä tullut ja pohjavaneri hapertunut säilytyksessä.


Irroittelin ensi töikseni sängystä hienot tarrakokoelmani jotka olen sängyn laitoihin pienenä liimaillut. Pintaansa sänky sai Jeanne d' Arc living Vintage Paint valkoista kalkkimaalia ja reunoihin vahaa.

Tämä oli hiukan tällainen kokeiluerä ja huomasin sänkyä kootossani, että vahaa olisi pitänyt laitella sänkyyn reilummin koska paikoin maalipinta sai osumaa joilta suurempi vahakerros olisi mahdollisesti suojellut mutta tehdessä oppii ja tämän onneksi voi korjata myös jälkikäteenkin.

Sänkyyn leikattiin uusi vaneripohja johon porailtiin tuuletusreikiä ja leikattiin mittoihin sopiva patja sängyn pohjalle.


Sänky on todella kaunis, siro ja kevyt lasten sänky jossa Isla saa nauttia yöuniaan varmasti kouluikään saakka.
Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, nyt vain pitäisi hankkia vielä tähänkin sänkyyn Beditin zipit päiväpeitto mittojen mukaan valmistettuna.
Tämä 60cm x 150cm ei nimittäin ole millään lailla mikään standardi mitta.


6 kommenttia

 1. Tulipa tuosta kaunis.Meillä olisi hankintalistalla joko Beditin zipit tai Ava Roomin vastaava päiväpeite taaperon sänkyyn.Tiedätkö onko noissa jotakin konkreettista eroa toisiinsa nähden?Muistelin myös että joskus blogisi kautta on ollut joku alennus noihin Beditin peitteisiin,olisikohan mahdollista taas uusia tuo etu :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa tuosta Ava Roomin peitteestä, meillä on Beditin zipit Pinjalla ja on ollut kyllä todella kätevä.
   Kyllä alekoodi joskus näihin oli, pitääkin kysellä olisiki mahdollista etu uusia, olen vähän laiskasti nyt hoitanut näitä blogikontakteja töiden alettua mutta pitääpä muistaa tämä. :)

   Poista
 2. Ihana sänky! :)

  Teillä taidetaan olla rauhallisia nukkujia. Meillä ei noin kapoisa sänky olisi toiminut; laidat olisi kopissut läpi yön lasten liikkuessa nukkuessaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Isla nukkuu tosi rauhallisesti kunhan vain nukahtaa, nyt on tosin ollut jokin vaihe, että on kokoajan kaiket yöt meidän vieressämme.

   Poista
 3. MInulla oli pienenä samanlainen sänky (nyt se on edelleen vanhemmillani, jossa sitten lapsenlapset kyläillessään nukkuvat) ja myös minä olen sen koristellut tarroilla. :-) Olikohan yleinenkin tapa siihen aikaan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä ollut lähes joka toisella lapsella aikoinaan. Pitihän sitä saada hienot tarrat esille ja missäs ne muualla olisivat olleet hyvin katseltavina kuin sängyssä, melkein haikeaa teki niitä pois rapsutella mutta onneksi lopputulos on niin hyvä, ettei haittaa vaikka tarrojen muistot lähtivätkin. :)

   Poista