Kirjeet joulupukille

Lapset kirjoittivat tänään joulupukille tai Pinja kirjoitti ja minä avustin Islaa.
Olen painottanut aina joululahjatoiveissa muutamaa tärkeää toivetta jota todella toivoo, erityisesti Pinja on jo käyttänyt aikaa siihen, että on miettinyt niitä kaikkein toivotuimpia lahjatoiveita.

Meillä uskotaan vielä voimakkaasti joulupukkiin sekä tonttuihin, kirjeet jätittiin tontulle joulukalenterin pussukkaan jotta tonttu voi ne siitä ottaa mukaansa.

Isla ei oikein toivonut muuta kuin prinsessajuttuja, paljon kaikkea prinsessaa ja erityisesti Frozenia.
Prinsessa dublot ovat listalla, Frozen rooliasu ja Frozen nukke.
Lisäksi listalle menee hiukan yhteiseksi uusi maja vanhan rikkoutuneen tilalle.


Pinja on toivonut kaikkein eniten uutta Legon huvipuistosettiä, muina toiveina on puolapuut, Twister peli ja vielä yksi Legon törmäilyautosetti.


Pidän todella tärkeänä opettaa lapsilleni ettei joulu ole pelkkä kulutusjuhla, tottakai lapset odottavat lahjoja mutta lahjat eivät saa näytellä pääosaa joulun ympärillä.
Lasten pitää oppia harkitsemaan toiveitaan ja oppimaan myös, ettei kaikkea voi saada, joulupukkikaan ei tuo kaikkia lelulehdistä ympyröityjä toiveita.
On hyvä miettiä tarkasti ne kaikkein tärkeimmät toiveet ja Pinjalle voi jo opettaa hiukan lelujen arvoakin, jos toivoo kallista tablettia tai tässä tapauksissa kalliimpia puolapuita pitää ymmärtää, että tämä yksi arvokas toive voi olla muista toiveista pois.

Toivon todella myös, että sukulaiset kunnioittavat lasten lahjatoiveita, hankkivat ehkä yhdessä vaikka sen suuremman yhden toiveen ja tällöin jättävät ne pienet krääsäpaketit pois.
Meillä on koti täynnä tavaraa, kaksi tyttöä joilla on huoneissaan kaikkea mitä voi toivoa jos jotain ekstraa pitää hankkia niin viekää niitä vaikka joulupata keräykseen.
Tämä oli myös suora vihjaus kaikille sukulaisille jotka tämän lukevat. ;)

Joko teillä on kirjoitettu joulupukille?

4 kommenttia

 1. Kyllä on kirjoitettu :)

  Tytöt toivoivat esim pleikkari 4 kameraa ja tanssipeliä.
  Sekä kahdeksan vuotias uutta puhelinta, vanhakin toimii ja saa ladattua pelejä että ehkä tuo toive jää pois listalta.
  Listalta löytyy myös iso pehmolelu, lego friends juttuja, nytkin oli iso hitti että sai lego friends joulukalenterin kun muillakin luokkalaisilla oli se.
  Sitten oli murrosikäisellä meikkejä, yöasua ja pari kirjaa kun tykkää lukea.

  Siinähän ne tärkeimmät olikin.
  Juuri sukulaiset kyseli toiveita ja monille sanoin että jättää turhat krääsät ostamatta ja esim tytöille lahjakortit johonkin vaatekauppaan kun vaatteita menee nyt, etenkin tuolla vanhemmalla tytöllä.
  Meikit ja vaatteet on nyt se juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla vanhempien lastenkin toiveita, itse ostin juuri joulupuukeräykseen teini-ikäisille tytölle ja pojalle kosmetiikkaa ja hyvä, ettei mennyt aivan metsään. :)
   Meille listalle on myös tullut vielä yksi kiiltosilmäpehmo lisää, muutoin joululahjat alkavat ollakkin meidän perheessä jo hankittu. :)

   Poista
 2. Puolapuut oiskin ihanat♥ Meillä tytön suurin toive oli himottu Harry Potterin uusin kirja ja pojista eskarilainen toivoi lähinnä vain Legoja ja 3-vee popcornia sekä pillimehua. Sukulaisille olenkin yrittänyt esittää myös yhteislahjaksi hieman liikuttavampia lahjoja, sillä niitä leluja on tosiaan jo kaikki nurkat täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolapuut lähtivät tilaukseen yhteiseksi lahjaksi viikonloppuna, sukulaiset osin osallistuvat näihin.
   Legot ovat kyllä hyviä lahjoja, näitä ostin molemmille kummipojillenikin.

   Poista