Baletissa

Viime viikonlopun Helsingin reissumme pääsyynä oli balettinäytös Kansallisbaletissa.
Kävimme katsomassa perinteisen jouluisen Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas.

Tämä oli Pinjan ensikosketus balettiin ja mikäs sen parempi ensimmäiseksi näytökseksi kuin perinteinen jouluinen Pähkinänsärkijä jonka juonen Pinja jo tunsi ennestään.

Kansallisbaletissa saa varmasti parhaimman baletin tunnelman Suomessa.
Näytös oli upea!
Juuri sopivan mittainen pian 9-vuotiaalle väliaikoineen ja lavasteet sekä puvut ovat viimeisen päälle suuniteltuja ja pitävät lapsen mielenkiinnon mukana juonessa.
Itse kuulun siihen kategoriaan jolle on lapsena ammennettu kulttuuria kauhalla, vaikken arvostanutkaan tätä silloin nyt olen tarpeeksi vanha innostumaan asiasta uudelleen.
On hienoa päästä näyttämään myös omalle lapselle Suomen parhainta balettia, opettaa tuntemaan kuuluisia perinteisiä näytöksiä ja millaista on katsoa upeaa balettinäytöstä orkestereineen.
Tähän kaikkeen liittyy siistimpi pukeutuminen, hiusten letittely ja väliajan naposteluiden valinta.

Balettinäytös on suuri kokonaisuus joka varmasti jää lapselle jollain lailla mieleen.

Näytöksen kruunasi esityksen päätteeksi taiteilijoiden tapaaminen aulassa.
Esiintyjiltä sai kysellä kaikkea baletista sekä päätteeksi sai heidän nimikirjoituksensa.
Hetken rohkeuden keräämisen jälkeen uskaltautui Pinjakin kysymään tanssijoilta eikö heitä rupea pyörryttämään vinha pyöriminen.


Suunnittelen kovasti jo seuraavaa reissua, valitettavasti Joutsenlampi ei houkuttele pientä seuralaistani, liikaa pelkkää tanssimista eikä mielenkiintoisia lavasteita, liian tylsän näköistä.
Keväällä nähdään myös Muumipeikko ja Pyrstötähti Kansallisbaletissa mutta vähäiset näytökset on jo loppuun myytyjä.
Pitää olla kuitenkin nyt skarppina liikenteessä koska Kansallisbaletilla näyttää kohtuu usein kuitenkin olevan lapsillekkin sopivia näytöksiä.

2 kommenttia

  1. Tuo on ollut varmaan hieno!

    Itse pidän kaikenlaisista näytöksistä ja balettia olen jo kauan halunnut nähdä. Itsenäisyyspäivänä isännnän kanssa korjattiin tilanne ja käytiin Logomossa katsomossa Joutsenlampi, kun oli Venäjältä kiertue. Oli kyllä upea. Sinnekin liput varattiin jo hyvissä ajoin, mutta oli vain hajapaikkoja jäljellä seurueellemme.

    VastaaPoista
  2. Kävin katsomassa Muumipeikko ja Pyrstötähti -baletin 1,5v sitten lasten kanssa (olivat silloin 5 ja 7). Oli todella hieno esitys! Varsinkin nuorempi, joka on oikea detaljien rakastaja kysyy usein jotain pieniä yksityiskohtia minulta esityksestä, joten varasin liput ensi kevääksi meille uudestaan.

    VastaaPoista