Rakkaus kalkkimaaliin

Löysin kalkkimaalin ihanuuden hankkiessani maalia yhteen projektisänkyyni josta kerron sitten myöhemmin blogissa kun olen tämän saanut valmiiksi eli pohjan hankittua.
Olen sutinut valkoista kalkkimaalia pian purkillisen, sänkyyn, yhteen pinnatuoliin sekä viimeisimpänä tähän meidän tietokonepöytään, mielettömän rittoisa purnukka.

Tykkään maalata ja tuunailla vanhoja kalusteita mutta vihaan hiomista ja sitä pohjamaalausta jne.
Tämän vuoksi projekteihin tarttuminen ei niinkään houkuttele, meillä ei missään ole tiloja jossa voisin rauhassa hioa, käsitellä pintaa ja odotella maalin kuivumista päivätolkulla.
Kalkkimaali on juurikin laiskan tuunaajan mieleen, eikä käryä.
Parhainta on kun pintaa ei tarvitse käsitellä mitenkään, pyyhkäisee vain pölyt pinnasta ja ei muuta kuin maalia pintaan.


Tällä hetkellä ei myöskään ole aikaa tuntikausia maalailla ja tykkään muutenkin, että saan valmista pian enkä viikon päästä.
Tänään aloitin kymmenen aikaan aamupäivällä maalailemaan tietokonepöytäämme ja yhden jälkeen pöytä oli siinä kunnossa, että sen pystyi ottamaan käyttöön.
Jeanne d' Arc living Vintage Paint  maaleilla kun on vielä omalla kylällä jälleenmyyjä jolta maaleja voi käydä hankkimassa jos maalausinnostus iskee yllättäen niin helpommaksi ei hommaa ole voitu tehdä.

Pöytä oli kaunis vanha pöytä oikeastaan näinkin mutta muutoin puunväriset seinät ja lattia tarvitsivat valkoisia huonekaluja.


Yksi kerros ohentamatonta kalkkimaalia peitti pintaa jo hyvin mutta jäi vielä kuultavaksi joten annoin maalin kuivua sen verran, että kävin valmistamassa lounaan ja hörppimässä toisen kupillisen kahvia niin pinta oli jo uudelleenmaalaus kunnossa.
Seuraavan kerroksen maalasin hiukan ohennetulla maalilla jotta pensselin vedot eivät jää niin hyvin näkyviin.


Jälleen reilu tunti kuivumisaikaa ja pöytä oli vahauskunnossa.
Pintaan vielä Vintage wax vaha ja pöytä on käyttövalmis.

Aikaisemmin kuluneella viikolla maalasin samalla maalilla vanhan pinnatuolin jonka löysin paikalliselta kirpputorilta.


Tähän on jäänyt niin koukkuun, että tekisi mieli sutia ihan kaikkea mahdollista, harmillisesti käyttökohteet vain alkavat loppumaan.

Voin lämpimästi suositella oman kylämme jälleenmyyjää Marita Furuholmia jos maalausinnostus iskee muttei tietoa välttämättä maaleista ole.
Itse löysin jälleenmyyjän facebookin ihmeellisestä maailmasta ja sain hyvän opastuksen maaleilla maalaukseen ja kattava valikoima maalejakin löytyi suoraan varastosta.
Eikä tämä ollut mikään maksettu mainos vaan aivan suoraan sydämmestä vinkkaus. :)

4 kommenttia

 1. Mä just näitä maaleja tänään katselin kaupungilla.
  Tuolla olisi varastossa yksi lipasto, joka tarvitsisi maalia pintaansa päästäkseen käyttöön. Hiominen ajatuksena jo ällöttää, joten kalkkimaali olisi varmasti hyvä vaihtoehto! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suosittelen tätä maalia koska valmista tulee niin nopeasti eikä tarvitse hioa tai pohjamaalailla, pinnan vain suojaa vahalla niin kyllä kestää. :)

   Poista
 2. Onko tuo siis ihan puhtaanvalkoinen? Mullakin olisi pari projektia odottelemassa hiomista, mut ei kauheasti kiinnostelis ne hommat. Tuosta tuli tosi kivan näköinen ja raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on ihan kirkas valkoinen. Olen itsekkin todella tyytyväinen lopputulokseen. :)

   Poista