Päiväkotiin

Huomenna on pienellä Islalla jännä päivä, edessä on ensimmäinen päiväkotipäivä.
Kävimme torstaina tutustumassa vielä aivan uudelta tuoksuvaan päiväkotiin, lähipäiväkotimme laajennus on valmis ja toimintaa aloitellaan pikkuhiljaa.
Todella upeat puitteet ovat nyt ainankin uudessa päiväkodissa, kaikki tilat ovat uusia ja pihakin uusittu täysin.

Isla tulee menemään jo yli 3-vuotiaiden ryhmään koska on aika omatoiminen neiti eikä ole enää vaipoissa ja tuleehan Isla muutaman viikon päästä jo virallisestikkin kolme vuotta.

Tänään ollaan pakattu hoitoreppua ja nimikoitu vaatteita.
Uudet nimikointitarrat eivät ehtineet tähän hoidon aloitukseen joten nimikoin nyt hoitoon menevät vaatteet perinteisesti tekstiilitussilla.
Uudet tossut onkin jo hankittu koska Isla on ollut syksyn kerran viikossa kerhossa.
Polarn O Pyretin kuorivaatteet pääsevät kovaan kulutukseen päiväkotiympäristöön, näihin on luotettu isosiskonkin hoitovaatteina joten samalla mennään Islankin kohdalla.
Iso kasa varavaatteita viedään päiväkodin lokeroon jos kuitenkin sattuu tulemaan pissavahinkoja varsinkin ekoina päivinä.
Uutta päiväkotireppua varmasti toivotaan synttärilahjaksi, Pinjan vanha reppu alkaa olemaan jo aika kovia kokenut.


Huominen taitaa eniten jännittää äitiä...
Pitää vain hylätä Isla nopeasti aamulla hoitoon ettei jää roikkumaan lahkeeseen ja tule itku niin Islalla kuin äidilläkin.
Uusi arki tuo muutoksia myös Pinjalle, koska minun pitää olla jo Jyväskylässä siinä vaiheessa kun Pinja lähtee kävelemään taksille eli Pinjan pitää opetella myös lähtemään aamulla itsenäisesti taksille sekä Pinja tulee jäämään iltapäivästä lyhyinä päivinä "oottariin" eli tulee kotiin vasta viiden tunnin taksilla.

Täytyy sanoa, että olen todella onnellinen, että Isla on saanut olla kotihoidossa melkein täydet kolme vuotta ja Pinjakin on saanut koko ensimmäisen luokan tulla aina suoraan koulun jälkeen kotiin ja olen ollut hänet kouluun laittamassa aina aamuisin.
Eniten varmaan jännittää äitiä.
Isla on todella reipas ja omatoiminen joten uskon, että on uudesta päiväkotiarjesta vain innoissaan.
Olemme onneksi saaneet harjoitella tulevaa päiväkotiarkea nyt syksyn ajan jo kerhon muodossa.
Pinjalle taas on kyllä jo ehdottomasti aikansa oppiakkin vähän itsenäisyyttä, järestään lähes jokainen luokkakaveri lähtee kouluun jo itsenäisesti joten on kyllä aika opetella Pinjankin.


Kuten huomaatte, blogi päivittyy edelleen kovin verkkaiseen tahtiin, säännöllisesti kuitenkin.
Elämässäni on tällä hetkellä suuria muutoksia, arki ja muu henkilökohtainen elämä vie mennessään niin, ettei blogille riitä ajatuksia. 

2 kommenttia

  1. Tsemppii päiväkotiin :)

    Muistan vieläkin kun meidän kohta kolme vuotias meni kaksi vuotiaana tarhaan,oli se iso juttu äitille myös ja tottakai lapselle :)

    VastaaPoista
  2. Aina niin jännä tuo päiväkodin aloitus, meidän helmikuussa kolme täyttänyt aloitti puolitoistavuotiaana hoidon päiväkodissa. Muistan, kuinka jännitin enemmän kuin lapsi itse ja hyvin meni. Näin lastenhoidon ammattilaiseltakin hiipi jännitys kaikesta tiedosta huolimatta. Tänään jätin yksivuotiaan kuopuksen ekaa kertaa elixian lapsiparkkiin ja siinäkin oli taas kestämistä, mutta hyvin meni ja varmasti menee jatkossakin. Lapset onneksi tottuvat nopeasti ja nykyään joutuu tuota kolmeveetä oikein suostuttelemaan kotiin lähtöön. ;)

    VastaaPoista