Taapero valjaisiin?

Reissumme jälkeen tajusin paluumatkalla asian joka olisi pitänyt hankkia jo ennen lähtöä muttei tullut mieleenikään.
Vilkkaan ja äkkiä silmistä katoavan taaperon kanssa valjaat lapsella eivät ehkä olisikaan niin mahdoton ajatus.
Isla hermostuu jos hänet kytketään rattaisiin ja hermostuu myös jos joutuu väkisin syliin tai pitämään edes kädestä kiinni.
Isla haluaa pinkoa vauhdikkaasti omilla jaloillaan mutta pelkästään jo Islan oman turvallisuuden vuoksi valjaat Islalla voisi olla reissuja helpottava tekijä.

Otetaan yksi esimerkki, kävimme reissullamme kauniissaa Ruotsin kuninkaan metästyskartanossa jonka ympäri kiersi syvä koski ilman minkäänlaisia aitoja tms. joten jo pelkästään ohi juostessaan Isla olisi voinut horjahtaa ja pudota koskeen.
Isla oli pakosti pidettävä tuolloin joko sylissä taikka väkisin kädestä kiinni pitäen jolloin neiti huuti ja rimpuili kun ei halua pidettävän kiinni.


Valjaat lapsella tuntuvat karulta ajatukselta, mieskin piti ajatusta nolona mutta totesi valjaiden olevan ehdoton Islalle jos vielä uskaltaudumme huvipuistojen vilskeeseen tms.
Isla on muutenkin paljon vilkkaampi mitä siskonsa, tytöillä on esim. ollut täysin sama syöttötuoli mutta vain Islalle piti hankkia tuoliin valjaat sekä muutoinkin laukkuun valjaat mukaan jotta pysyy muuallakin syöttötuoleissa paikoillaan...


Katselin pikaisesti valjaita taaperolle ja ehkä ne ei niin karulta näyttäisikään jos hankkisikin jonkun kauniin valjasrepun.
SkipHopilta löytyi perinteisiä reppumallisia valjasreppuja jossa on enemmänkin repputilaa ja irroitettava hihna.
LittleLifella oli kaunis Minni-reppu jossa talutushihnalla pituutta 75cm.
Ebaysta löytyi kattava valikoima toinen toistaan suloisempia Goldbugin eläinreppuja, näissä ei niinkään repputilaa ole mutta suloisen pupun taikka ihanan keijukaisen saisi varmasti suostuteltua helpommin taaperon reppuselkään matkaamaan.

Onko teillä ollut vilkkailla lapsilla valjasreppuja taikka turvavaljaita? 
Oletteko kokeneet ne hyviksi vai onko valjaista lapsella saanut kuulla arvosteluja? 

29 kommenttia

 1. Meillä oli ihana Goldbugin simpassityttö...lapsi tykkäsi kovin, mutta ei siitä hihnasta oikeasti ollut hyötyä, koska lapsi vaan tarmokkaasti juoksi minne halusi ja ei sitä oikein voinut nykäistä oikeaan suuntaan ;) Kerran taisi olla käytössä messuilla ja sit kotona leikeissä. Useamman lapsen kanssa ehkä enempi tarpeen, meillä käytiin sitten se taistelu että kädestä on pidettävä kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Isla heittäytyy veteläksi jos ei halua pitää kädestä kiinni. Uskon, että silti tosiaan tarmokkaasti haluamaansa suuntaan mennään mutta jos meinaa auton alle juosta niin saa kuitenkin nopeasti nykäistyä pois.

   Poista
 2. Meillä on kahdella nuorimmalla ollut käytössä goldbugin apina-valjaat, ja pelkästään positiivisia ajatuksia minulla (ja kanssakulkijoilla) on niistä. Niitä on ihasteltu reissuilla ympäri maailmaa, enkä koskaan ole kuullut kenenkään mitenkään moittivan niitä (tai minua), positiivisia kommentteja ja kysymyksiä mistä sellaiset voi ostaa on kyllä tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukava kuulla, lueskelin keskustelupalstoilta kommentteja valjaista ja oli osa tosiaan aika kärkkäitä mutta tuollaista pehmoeläintä selässä kun ei välttämättä heti tajua valjaiksi.

   Poista
 3. Me hommattiin vauhdikkaalle 1-vuotiaallemme tuollainen skiphopin valjasreppu. Joissain tilanteissa vaan ihan äärettömän kätevä, kun pienet jalat haluaa juosta joka paikkaan. Onhan se ehkä muiden silmiin vähän hassun näköistä, mutta ei se minusta noloa ole kun kuitenkin lapsen turvallisuudesta kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuollaisesta on ollut käytännön apua, meillä vauhti nyt 2,5-vuotiaalla on jo niin kova, että ehtii tosiaan jo katseensa kääntämällä kadota kauaskin. En oikein vain uskalla päästää Islaa itse kävelemään juuri tuon nopean katoamisen vuoksi joten tästä voisi olla hyötyä uusissa paikoissa sekä ihmisvilinässä.

   Poista
 4. Sulla on sentäs vain yksi taapero. Ystäväni reissaa ympäri maailmaa neljän poikansa kanssa. Kaikki alle 6-vuotiaita. Ja veikkaan kyllä että ovat huomattavasti vilkkaampia kuin sinun tyttösi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aina löytyy joku jolla varmasti on vaikeampaa ja enemmän lapsia mutta jokaisen omat voimavarat ovat kuitenkin täysin yksilöllisiä ja eipä tulisi omaan mieleeni edes lähteäkkään reissailemaan ympäri maailmaa pienten lasten kanssa, toinen jaksaa mutta minä en.
   En myöskään usko, että tuntematon anonyymi (ellei sitten tunneta) pystyy tuntematta lastani arvioimaan hänen vilkkauden tasonsa, uskoisin, että itse pystyn tähän arvioon paremmin. :)

   Poista
  2. Joo en tunne teitä mutta ajattelen silti ystävän lapsia seuranneena että ei voi olla enää vilkkaampia :D ja kun heitä on niin monta. Mutta totta on että voimavarat on yksilöllisiä. :) ystäväni onkin kyllä melkoinen tehopakkaus, itse en moiseen pystyisi.

   Poista
  3. Huh, siinä saakin kyllä olla tehopakkaus kun tuollaisella porukalla jaksaa matkustella, vaatii äidiltä kyllä raudanlujia hermoja. :)

   Poista
 5. Meillä on myös harkinnassa. Tytöllä alkaa olemaan jo valtavasti omaa tahtoa ja nopeat jalat. Sellainen fleksi-hihna voisi olla hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä mies jo leikillään eilen ehdotti pihaan sellaista koiran juoksuhihnaa kun Isla paineli pihatietä vauhdikkaasti eteenpäin kun silmä vältti. :D

   Poista
 6. Meidän oli pakko ostaa tälle kolmannelle valjaat syöttikseen, mutta pääsee kyllä välillä niistäkin irti :D Harjoittelee nyt kävelyä, mutta ehdottomasti ottaisin valjaat juuri tuollaiseen käyttöön, jos olisi sen luonteinen, että ei istuisi rattaissa tai antaisi pitää kädestä. Huomattavasti helpompi itselläkin olla, kun tietää, että ei käy mitään eikä toinen pääse karkaamaan mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli myös Islalla valjaat syöttiksessä mutta ei kyllä onnistunut pääsemään niistä irti. :D
   Meillä on myös Isla niin jääräpäinen, että repii itsensä rattaista taikka sylistä pois väkisin taikka huutaa niin kauan kun pääsee irti kurkku suorana. Katsotaan kuinka näiden valjaiden kanssa käy, tilataan jonkinlaiset kuitenkin ennen kuin uskalletaan särkänniemeen tms.

   Poista
  2. Prismasta saa muuten alle kympillä valjaat jos käyttö on vähäistä...

   Poista
 7. Meillä isomman pojan kummi toi ainakaan muistaakseni 1-vuotislahjaksi valjasrepun. Oli vilkkaan lapsen kanssa kyllä hyvä! Kuopus on sen verran rauhallisempi ettei vielä olla reppua käytetty, mutta hyvässä tallessa on jos tarvetta vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä valjasreppu ei Pinjalla tullut mieleenkään, koska ei sillä olisi ollut minkäänlaista tarvetta. Pinja istui kiltisti rattaissaan ja katseli sieltä maailmaa.

   Poista
 8. Lapsillani on ollut käytössä valjaat syöttötuolissa, paitsi tällä nuorimmaisella ei vielä. Vanhimmalle pojalle ei riittänyt valjaat 1 v lähtien, piti olla myös vyö että pysyi paikallaan sekä syöttötuolissa että rattaissa. Hän tutki keittiön yläkaapit helposti esim kiipeämällä laatikoston avulla apupöydälle. Aina piti pelätä että mihin hän seuraavaksi kiipeää.
  Eipä olis tullut mieleenkään lähteä yksin neljän lapsen kanssa maailmalle kun vanhinkin oli alle 6 vuotias! Junalla sentään matkustin kerran. Jos jollakin oli vessahätä, niin siinäpä raahasit kaikki mukanas inva-wchen, kun ketään ei voinut jättää valvomatta. Toiseksi nuorimmalle harkitsin aikanaan koirien talutushihnaa, valjaisiin, ehkä hänkin oli sitten liikkuvainen. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaa kyllä juuri meidän menoltamme, tosin lapsia on vähemmän, en edes halua ajatella millaista se olisi useamman kanssa. On nämä lapset vaan niin erilaisia, siinä missä meillä esikoinen oli huono nukkumaan niin hän ei ollut missään vaiheessa näin vilkas, Isla taas on nukkunut ihan hyvin mutta vauhtia on enemmän kuin pienessä kylässä. :)

   Poista
 9. Anonyymi :D :D :D

  Noi eläinreput (pupu) on söpöjä! Mä kerran mietin, kun Mini oli pienempi, et laitan repun selkään ja fleksin kiinni siihen :D Ei tullu kokeiltua tosin, hehe. Mutta kyllä näitä nykyaikaisia valjaita mieluummin käyttäisi kuin niitä, mitä oli 90-luvun alkupuolella. Ihan samannäköisiä oli kuin eläinten valjaat. Joten tuskin näitä kukaan nykyään kieroon katsoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on meilläkin vitsailtu tuosta, että kiinnitetäänkö kissan flexi Islaan niin siitä voi aina sitten löysäillä ja kiristää kun menee liian lujaa. :D Eipä ole kuitenkaan toteutettu joten ehkä sellainen eläinreppu voisi olla vähän lempeämpi vaihtoehto ja menee sitten unikaverina jatkossa. :)

   Poista
 10. Se aika menee nopeasti ohi kun taapero rauhoittuu,itse en hankkisi kalliita valjaita ainakaan.
  Esim käytettynä kirpparilta jotkut jos nyt sattuu tarvitsemaan joskus esim.
  Kotona tuskin tarvitsee,riippuu varmaan paljon matkustelee/on liikenteessä.
  Parille reissulle en kyllä hankkisi,meillä oli esikoisella jonkinlaiset aikoinaan ja yhden kreikan reissun käytimme ja sielläkin tosi vähän ja esikoinen oli todella vilkas tapaus myös.

  Kyllä se siitä helpottaa,tai kuten meidän tuttavat tekevät niin käyvät vaan jossain kotikaupungin nähtävyys paikoissa,isommat reissut ovat jättäneet kokonaan ennen kun lapset ovat semmoisia kouluikäisiä melkeinpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me silti edes niille muutamille reissuille hankitaan valjaat, vaikka jäisikin käyttö vähäiselle niin eläinrepusta varmasti on leikeissä iloa jatkossa ja tuollaisesta Skip Hopin valjasrepusta taas ihan muutoin reppuna käyttöä.

   Jos meillä olisi esikoinen pienempi niin tuskin reissattaisikaan mutta on kiva käyttää esikoistakin kesälomalla huvipuistoissa jne. johon en kyllä Islan kanssa uskalla tänä kesänä ilman valjaita, ettei oikeasti satu mitään tai Isla katoa ihmisvilinään heinäkuun sesonkikautena huvipuistossa.

   Poista
 11. Voi että, kuulostaa kyllä tosi vilkkaalle teisän tyttö :)

  Meillä kuopus on 2v ja on kyllä aika rauhallinen yleensä mutta sitten taas reissussa on jotenkin yliaktiivinen joten voin vaan kuvitella :)

  Ei kai siinä valjasrepussa mitään väärää voi olla, turvallisuus ennenkaikkea!

  VastaaPoista
 12. Meillä tämä 4 lapsi on ihan super vilkas myöskin. Löysin hänelle Prismasta alennuksesta 11e leppäkerttu valjasrepun. Pari kertaa vasta ollaan kokeiltu mutta kyllä itse aion käyttää sitä ihan huoletta muiden mielipiteistä välittämättä. Parin viikon päästä ruotsin reissu edessä uskon repun olevan laivalla ihan huippu ettei tarvitse rattaiden kanssa koko aikaa liikkua, pystyy isommatkin paremmin hallitsemaan ku ei aina ole niitä rattaita siinä välissä. Meillä tyttö nyt 1v 8 kk.

  VastaaPoista
 13. SkipHopille ääni myös! Reppua voi käyttää valjailla tai ilman, hintakaan ei paha. :)

  VastaaPoista
 14. Olen mummu niin en osaa tohon ottaa kantaa. Omilla lapsilla (6) ei ollut valjaita.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa niin tutulta!
  Ennen omaa lasta ajattelin, että ne lasten valjaat on ihan hirveät. Että miten kukaan voi kuljettaa lastaan niinkuin koiraa. Nyt kun meillä asuu _vilkas_ taapero, olen vaihtanut mielipidettäni. Jos neiti olisi rauhallinen ja ujo, voi olla että kammoksuisin valjaita edelleen.
  Meea inhoaa kädestä kiinni pitämistä. Joskus harvoin (jos itse haluaa) onnistuu, yleensä menee ihan makaroniksi, kun yrittää pitää kädestä kiinni. Sylissä viihtyy vaihtelevasti ja painoa on jo sen verran, että pitkiä matkoja ei jaksa edes kantaa. Rattaat toimivat toostaiseksi parhaiten, jos niihin istuttaa heti alusta asti; jos esim. ruokailun ajaksi ottaa pois rattaista, on järkyttävää taistelua saada takaisin rattaisiin... Ja yksin kulkiessaan tosiaan joka sekunti pitää vahtia; uhkarohkea, nopea ja vilkas tyttö on pian kaukana...

  Ostin Meealle synttärilahjaksi kirahvi-valjasrepun; ajattelin että siitä olisi hyötyä kesän tapahtumissa yms. Käyttökokemuksia ei ole vielä ehtinyt kertyä, mutta reppu on pakattuna mukaan huomisen Powerpark-reissua varten (jos nyt päästään sinne, kun sääennuste näyttää vähän huonolta).
  Meillä etenkin mies ja isovanhemmat arvostelivat valjasreppua turhakkeena ja kamalana (nolona?), mutta myönsi mieskin eilen illalla, että reppu on varmasti hyvä varuste huvipuistoon.

  Vaikka itsekin aiemmin olin valjasreppuja vastaan, olen nyt sitä mieltä, että a) lapsen turvallisuus ja b) äidin hermot ovat riittävän hyvät syyt valjasrepun käyttöön. :)

  VastaaPoista
 16. Kannattaa tarkistaa että reppu pysyy selässä eikä lapsi saa sitä helposti itse pois. Esim joku klipsi. Ettei käy niin että kohta huomaa taluttavan tyhjää reppua ;) onhan tuo turvallisuus tekijäkin jos on vilkas taapero. Rakkauden osoitus että haluaa pittää lapsesta huolen.

  VastaaPoista