Eskilstuna Parken Zoo

Jätimme tältä Ruotsin reissultamme kuitenkin Kolmårdenin välistä koska reissu olisi ollut Islan kanssa aika raskas, nähtävää olisi ollut niin paljon, ettei päivä olisi riittänyt ja ajomatkoja kuitenkin tuli useampi tunti suuntaansa.

Löysimme nimittäin Kolmårdenin korvaavan eläinpuiston aivan puolen tunnin ajomatkan päästä mökiltämme, lähikaupungissa Eskilstunassa oli Parken Zoo niminen eläinpuisto jossa oli todella kattavasti erilaisia eksoottisempiakin eläimiä joita Korkeasaarestakaan ei löydä.


Parken Zoo oli erityisesti pienemmille lapsille aivan nappivalinta.
Puistossa oli todella paljon leikkipisteitä joten eläinten katselun lomassa pääsi välillä leikkimään monipuolisilla leikkipaikoilla.
Alueelta löytyi myös erillinen kotieläinten puisto jossa lampaat sekä vuohet laidunsivat vapaasti ja näitä pääsi halutessaan silittelemään.

Molemmat lapset viihtyivät puistossa todella hyvin, eläinpuistossa oli uutta nähtävää Pinjalle ja sopivaa viihdykettä taaperoikäiselle.


Olimme hiukan huonoon aikaan liikenteessä koska Ruotsissa ei vielä ollut lomasesonki alkanut ja koululaisillakin oli vielä koulua joten alueen ruokatilanne oli aika huono taikka oikeastaan olematon, monia ruokapaikkoja kyllä löytyi mutta ne olivat suljettuna.
Lisäksi meiltä jäi käymättä alueen huvipuisto, tämä varmasti aukesi vasta koulujen päätyttyä.
Huvipuisto erityisesti harmitti Pinjaa koska sinne olisi hinku ollut kova.
Jos huvipuistokin olisi ollut avoinna paikka olisi ollut aivan täydellinen, kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eläinpuisto ja huvipuisto.

Mutta nytpä ollaan viisaampia seuraavaan kertaan. :)
Olihan sitä nähtävää hyvin jo pelkästään eläinpuistossakin puolen päivän ajaksi.
Isla ihastui kovasti pieniin vikkeliin kissoihin olisivatko olleet aavikkokissoja(tms.), näitä ruokittiinkin sopivasti meidän ollessa paikalla.
Pinja taas olisi katsellut mangustien vikkelää menoa vaikka tunnin.


Yleisvaikutelma Parken Zoosta oli erittäin siisti ja monipuolinen, vielä kun oltaisi oltu kunnon lomasesongin aikaan niin olisimme saaneet kaiken irti nyt kiinni olevasta huvipuistosta ja ravintoloista.

2 kommenttia

 1. Tosi kivan oloinen paikka :)

  Itselläkin olisi haaveissa käydä kolmårdenissa, mutta ehkä vasta jokusen vuoden päästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi meilläkin nyt vielä toteuttamatta, ehkä sitten kun Isla on vähän vanhempi ja saa myös erilailla irti paikasta. :)

   Poista