Vappu isomummolassa

Saamme olla onnekkaita, että meillä on vielä oma mummoni elossa eli lasten isomummo.
Käymme aivan liian harvoin mummolassa vaikka matka ei ole mahdoton niin arjen kiireet ja rytmit vaikeuttavat lähtöä, nyt kuitenkin eilen korjasimme asian ja vietimme mummoni luona vappupäivää.


En ole muita isovanhempiani ehtinyt näkemään joten tämä isomummo on ainut elossa oleva isovanhempi myös minulle.
Isomummola on paikka jossa aika on pysähtynyt, mummola ei ole kokenut suurempia muutoksia ja tavaratkin ovat olleet juuri niillä paikoilla joihin olen itsekkin tottunut.
Isomummo on tyylikäs nainen joka pitää kotinsa aina tip top, en muista, että mummolassa olisi koskaan ollut selkeästi sotkuista, kirjat ovat siistissä rivissä ja valkoinen pitsiliina pöydällä aina puhtaana.
Vaikka mummollani alkaa jo ikä painamaan eikä voimiakaan ole enää toisin kuin sillon mitä itse olin pieni niin silti mummollani on edelleen aina siistit vaatteet ja hiukset kiharrettu papiljoteilla.
Mummoani kuvaa parhaiten juurikin siisteys, tyylikkyys ja papiljotit, tietysti hyvän ruoan lisäksi.

Mummoni tekee ehdottomasti maailman parhainta makaronilaatikkoa ja suikalepaistia, myös vadelmahillo on parhainta koskaan maistamaani.
Mummollani on makuuhuoneessaan Muuramen kampauspöytä joka kätkee kannen alleen kampausvälineet ja peilin, muistan miten mummoni istui illalla peilin ääressä käärimässä hiuksiaan papiljoteille.


Vietin lapsena paljon aikaa mummollani, kesäisin olin pitkiäkin aikoja mummoni mökillä jossa mummoni paistoi parhaita muikkuja voissa ja vehnäjauhoissa, näistä sitten taistelimme serkkujeni kanssa ja isokaan muikkusaalis ei kauaa vanhentunut.
Talvella taas olin koulun loma-aikoina mummollani täällä kaupungissa, mummollani oli televisio jota seurasin silmä tarkkana koska kotonani ei ollut televisiota.
Muistan miten mummoni seurasi aina televisiosta Kauniit ja Rohkeat, kaunareiden aikaan ei saanut soittaa mummolle koska kaunarit olivat päivän tärkein hetki.
Mummollani on myös todella suuri kylpyamme jossa oli pakko joka vierailukerralla ottaa niin pitkät vaahtokylvyt, että olin aivan rusinana ja koko kylppäri oli vedenpaisumuksen alla.


On onni, että lapsillamme on isomummo edelleen elossa ja voimissaan.
Erityisesti Pinja varmasti tulee jo isomummoaan muistamaankin, isomummolla kun saa aina herkkuja. :)
Pitkiä aikoja ei enää isomummolla voi olla, vanhuus alkaa näkymään jo jaksamisen vähentymisessä ja energiset lapset ja seurustelu kanssamme käy varmasti pidemmän päälle voimille.

Toivottavasti isomummo pysyisi terveenä ja keskuudessamme vielä vuosia!

8 kommenttia

 1. "On onni, että lapsillamme on isomummo edelleen elossa ja voimissaan." Tuo on upea juttu todellakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todella on, oma isomummoni kuoli kun olin 6-vuotias ja hirveäti ei hänestä minulla muistoja ole, Pinjalle varmasti ehtii kertymään enemmän omastaan. :)

   Poista
 2. Isomummot on suuri rikkaus! Toivottavasti saatte vielä paljon yhteisiä muistoja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Toivottavasti elinvuosia vielä riittäisi monia. :)

   Poista
 3. Ihana juttu, kun kävitte isomummua katsomassa :). Meillä on lapsilla vielä kolme isomummua sekä kaksi isopappaa, mutta pitkän välimatkan takia tulee käytyä kyllä aivan liian harvoin. Varmasti teillä tytöt myöhemmin muistelevat näitä isomummun kanssa vietettyjä hetkiä lämmöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on vielä noin monta isovanhempaa elossa, välimatkat ovat tosiaan harmi, usein kun mummoloihinkin pelkästään saattaa olla niin pitkiä välimatkoja. :(

   Poista
 4. Isovanhemmat on aarteita :) Itse pidän suurena rikkautena sitä että meitä on elossa viidessä polvessa.Suvun vanhin jäsen on siis oma isomummoni ❤
  Kuopuksella ja hänellä on ikäeroa 96 vuotta.Kuopus siis täyttää syksymmällä 3 ja mummo 99(näin suuresti ainakin toivon,ikäisekseen virkeä rouva kyseessä kuitenkin )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teitä tosiaan monessa polvessa vielä, on kyllä suuri rikkaus.
   Meillä kun on oma mummoni saanut äitini vähän vanhempana ja samoin oma äitini saanut minut jo vähän vanhempana niin kovin montaa sukupolvea ei ole ehtinyt kertymäänkään, itse olen vähän kirinyt sitten lasten teossa ja saatiin tämä neljä sukupolvea vielä. :)
   Kunnioitettava ikä kyllä isomummollasi! <3

   Poista