Neljä kuukautta C9:tä

Tein neljä kuukautta sitten Foreverin C9 yhdeksän päivän starttipaketin kohti terveellisempiä elämäntapoja sekä kuurin oli tarkoitus poistaa elimistöön kertynyttä kuonaa.
Edelliset postaukseni kuurista löytyvät täältä,
http://www.murulit.com/2016/01/forever-fit-c9-kohti-terveellisempaa.html
http://www.murulit.com/2016/01/forever-c9n-kolmas-paiva.html
http://www.murulit.com/2016/01/c9-puhdistuskuuri-suoritettu-pesuaineen.html


Aloitetaan ensin positiivisista jutuista, pysyvästi meillä on muuttuneet jauhelihat naudan jauhelihoiksi ja pastat sekä riisit täysjyväversioksi myös salaatin tekeminen lautaselle on tullut rutiiniksi, vihreää on siis lähestulkoot joka aterialla nykyään.
Salaatin syöntini on muutenkin kasvanut todella paljon, saatan korvata kokonaan lounaan toisinaan pelkällä salaatilla ja muutamalla keitetyllä kananmunalla.
Veden juontia olen myös lisännyt, yhdeksän päivän ajan veden juonnin merkkailu on tuonut sen verran tulosta, että vettä tulee juotua aikaisempaa enemmän.

Mutta mitä tapahtui hienosti pudotetuille kiloille.... No ne ovat kaikki tulleet takaisin. :(
Mittailin juuri miten pois saaduille senteille on käynyt niin niille on käynyt paremmin, ne ovat pääosin pysyneet poissa mutta kilot ovat tulleet takaisin.
Olen miettinyt miten saisin painoni putoamaan lopullisesti ja se varmasti onnistuisi C9:n kaltaisella tarkalla ruokavaliolla, pysyn paljon paremmin kurissa kun merkkaan syömiset ja minulla on tarkat ohjeet mitä syön nyt ja nyt sekä miten tämän ruoan valmistan.
Liikun mielestäni ihan hyvin, no aina voi enemmänkin liikkua mutta päivittäistä arkiliikuntaa tulee väistämättä paljon lasten kanssa ja nyt kesäaikaan fyysesti raskaita ulkohommia, kukkapenkkien tekoa, suurtenkin kivien kantelua ja tietysti sitä nurmikonleikkausta ja raivaussahalla siistimisiä.
Lisäksi pyöräilen ahkerasti, pyöräily on myös sitä omaa aikaani iltaisin, saatan hyvinkin heittää pitkänkin lenkin pari kertaa viikossa.

En ole ruumiinrakenteeltanikaan mikään pieni ja siro, vaikkei pituutta hirmuisesti ole niin en vain ole mikään pikkuruinen ollut ikinä, minulla on suuri jalankoko ja samoin suuret kädet. Olen harteikas ja voimakaskin, käsivarsissani on voimaa hyvin ja reisissä myös.


Mutta en nyt sen kummemmin rupea tähän arvuuttelemaan miksi kilot eivät putoa, arvuuttelu kun ei auta mitään vain teot.
Mitään tiukkaa dieettiä en haluaisi tehdä, haluaisin painon putoavan normaalilla kotiruoalla ja arkiliikunnalla.
Perheessämme on yksi erittäin herkässä iässä oleva tyttölapsi joka pullistelee vatsaansa ja miettii, ettei haluaisi sen olevan näin iso...
En halua antaa hänelle minkäänlaista mallia oman peilikuvan tai mahan suuruuden ihmettelyyn omasta käyttäytymisestäni, pelkästään tämän C9:n aikana koin ahdistusta siitä kun toinen silmä tarkkana katsoi minun mittailujani ja punnitsemisiani.

Näin yhteenvetona C9 on hyvä startti hiukan paremman itsekurin omaaville, minulla ei valitettavasti ole antaa niitä huipputuloksia C9 kuurin jatkosta, olen se huono esimerkki...
En saanut mitenkään äärettömän hyvää oloakaan kuurin jälkeen, en ollut normaalia hyvinvoivampi tai paremmin jaksavampi, olotila oli aika sama kuin ennen.
Täytyy sanoa, että olisin ehkä muutakin käyttöä paketin summalle keksinyt ja varmasti olisin tuon kilomäärän saanut samalla näännyttämistaktiikalla yhdeksässä päivässä pois ilman C9:kin.
Näin huono itsekurin omaavan olisi kannattanut ehdottomasti jatkaa C9:n jälkeen heti FIT-paketit mutta valitettavasti paketit ovat niin arvokkaita ettei minulla ollut niihin irroittaa sellaista summaa.

Nämä kokemukset ja tuloksethan ovat sitten vain minun henkilökohtaisiani, en sanoisi silti, että kaikille näin suurta repsahdusta kävisi C9:n jälkeen, varmasti löytyy niitä jotka ovat oikeasti saaneet sen hyvän startin painonpudotuksellekkin tästä.

14 kommenttia

 1. Kiitos tästä. Monissa lukemissani blogeissa ollaan kokeiltu milloin mitäkin, milloin kenenkin sponssaamana ja aloituksen sekä lupailuiden jälkeen dieteistä ei kirjoiteta halaistua sanaa.

  Olet jälleen kokemusta rikkaampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei ole minulle milläänlailla sponssattu vaan olen itse ostanut tämän paketin ja päädyin siitä vain blogiini kirjoittamaan kokemuksiani.

   Mutta jatkan samalla epäilevällä linjallani näiden "uusi elämä" pakettejen kanssa. :)

   Poista
 2. Pointsit rehellisyydestä! Voihan sitä kotona jättää kaikki herkut pois ja syödä puhtaasti tekemättä siitä lapsille mitään numeroa :) itellä on ainakin onnistunu hyvin, vaikka oonkin tiukalla dieetillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla kans onnistuu. Meillä lapset syö samaa ruokaa ku mäki. Iha perusruokia vaa, siis makaronia/jauhelihaa tomaattikastikkeessa, riisiä ja kanaa, muusia lapsille /mulle perunaa ja lisukkeena kanaa, jauhelihapullia tai kalaa, jnejne. :) Ja paljo vihanneksia, marjoja ja hedelmiä ja aamupuuro ja iltapuuro kaikille, samalla myös lapset saa tervettä mallia syömiseen. Ja jos käydään esim. Hesellä otan ite vaa vaikka kanasalaatin. Mäkää en ees puhu lasten kuullen mistään dieetistä, ku syön vaa terveellisesti ja normiruokaa. :)

   Poista
  2. Herkut on tosiaan se varmasti se isoin juttu sekä leivät, ruisleipä on edelleen paha tapani siirtää nälkää jos en ehdi tekemään itselleni ruokaa ja lapsille löytyy juurikin jotain jämiä. Tein tämän juuri tänään illalliseksi kun oli kiire, lapsille jämät ja itselleni muutama pala ruisleipää ja kupillinen kahvia, ei ihan se parhain illallinen. :(

   Poista
  3. Ja Miialle vielä erikseen. :)
   Tosi samoja juttuja meilläkin, samankuuloiselta vaikuttaa meidänkin ruokalistat ja lapset syö samoja juttuja mitä itsekkin, en millään ehtisikään tehdä erikseen ruokia lapsille ja itselleni.
   Puuro on ollut pitkään aamun rutiinini, illalla sitä en ole oppinut vielä syömään. Eli peruspilari onkin ihan kunnossa mutta sitten on se väliaika, kuten edellisessä kommentissakin mainitsin, kiire lähtö ja ei ruokaa, korvaan leivällä, nälkä ja ei ruokaa, korvaan leivällä.
   Palkinto kakasta päivästä, lohduke ja palkinto työstä, herkut! :D

   Poista
 3. Menin vahingossa poistamaan yhden anonyymin kommentin julkaisun sijasta. :(
  Mutta tässäpä tämä,
  "Ootko sä varma ettei olis lihasta tullut enemmän vaan rasvan tilalle? Ei se paino aina kerro kaikkee :) Ja eikä sun tarvii edes laihduttaa,mut ymmärrän jos ei itse ole tyytyväinen ."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lihasta minulla on varsinkin käsivarsissa ja reisissä, eikä tuon C9:n aikana niistä lähtenytkään paljon mitään, hauiksesta ei oikeastaan senttiäkään.
   Mutta valitettavasti rasvaakin löytyy, painoindeksin mukaan keikutaan siellä lievän lihavuuden rajoilla ja vyötärönympärys on edelleen liian suuri ollakseen naiselle terveellisissä mitoissa. :(

   Poista
 4. Pienillä teoillakin on merkitystä ja tosiaan koululaisen edessä ei kannata laihduttaa tai mitään negatiivista ulkonäöstä sanoa. Ootko kokeillut pitää kaapissa jotain leivän korviketta tai syödä rahkaa, pähkinöitä tms. kenties paremmin nälkää pitävää leivän tilalla?

  VastaaPoista
 5. Hei,kiva kun jaoit ajatuksia lopputuloksista.Itse hiukan epäillen suhtaudun tällaisiin trendeihin.Piti vain vinkata,onkohan Kaisa Jaakkolan Hyvän olon hormonidieetti kirja sinulle tuttu?Ihmiskeho on aika monimutkainen järjestelmä,tämä kirja valaisee aika kivasti miten usein painoon liittyviä ongelmia lähestytään väärällä tavalla.Mielestäni hyvä kirja,joka auttaa ymmärtämään ne seikat joiden avulla oikeasti voi lopullisesti saada painon pysymään normaalina.Jos kirja ei ole tuttu,suosittelen tutustumaan :).Hienosti olette muuttaneet ruokailutottumuksia noinkin pitkälle terveelliseen suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Edelliseen viestiin vielä lisäyksenä,että juuri nuo poisjääneeet sentit on tärkeämpiä ja ns. puhtaasti hyvää lopputulosta.Kirjassa onkin mainintaa siitä,kuinka usein se paino voikin alkuun jopa nousta,ennen kuin lähtee laskemaan.

  VastaaPoista
 7. Mulla oli aiemmin vähän samanlainen "ongelma", eli korvasin usein aterian leivällä. Itselläni vielä sellainen taipumus, että verensokeri laskee helposti liian matalalle, jos ruokailujen väli venyy pitkäksi, ja seurauksena jaksamattomuutta ja äreyttä. Olen itse huomannut, että rahka - se kamaluus jota pitkään kartoin - on oikeasti hyvä ratkaisu, jos ruokailu uhkaa muuten jäädä väliin, ja välipalanakin. Aiemmin en työpäivänä syönyt lounaan ja päivällisen välissä mitään ja tuolloin oli melkoista selviytymistä jaksaa työpäivä tehokkaana loppuun saakka, hakea lapset päiväkodista, käydä kaupassa ja laittaa vielä kotona ruoka. Tein pienen korjausliikkeen ja nyt klo 11 lounaan ja klo 17 ruuan välissä syön noin klo 14 purkillisen rasvatonta rahkaa kera marjojen. Jaksaminen on jotain aivan muuta! Ja kaupasta ei tule ostettua heräteostoksia. ;-) Lisäksi itselläni peruna/riisi/pasta/leipä ei vaan sovi lounaalle, koska vähän ajan päästä on "hiilarihumala" eikä ajatustyön teko luista. Etenkin lounaalla otan lautaselle vaan kasviksia ja lihaa/lihan korviketta (soijaa, quornia tms.) ja todennut tämän todella hyväksi menettelytavaksi. Ja ei leipää! :-)

  VastaaPoista
 8. Pikadieetit harvemmin onnistuu, ikävä kyllä... Ite kokeilin 5:2 Nutrilettin avulla mutta vaikka jaksoinkin sitä useamman viikon, ei paino tippunut. Tuo oli todella stressaavaa aikaa muutenkin, kuten koko kevät ja homma vaan jäi. Ei sentään ole noussut tuosta, joka on positiivista. Kiitos kun jaoit nämä omat ajatuksesi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 9. Kertoisitko lisää vedenjuonnistasi? Kuinka paljon juot vettä päivän aikana ja kuinka paljon se eroaa edellisestä?

  VastaaPoista