Lähdetään Ruotsiin!

Otsikkokin sen kertoo eli heti kun koululaiset kirmaavat kesälaitumille ja suvivirret on laulettu starttaamme kohti Turkua, suuntana yölaiva jolla matkaamme naapurimaahan aamuksi.
Mieheni täti ja hänen perheensä asuvat Ruotsissa joten reissuumme mahtuu tietysti kaikkien sukulaisten näkemistä ja heidän kanssaan ajan viettämistä.


Viimeksi olemme tehneet näihin maisemiin reissun 2009 syksyllä kun Pinja oli vielä pieni 1,5-vuotias tuttisuu.
Nyt olemme muutaman päivän pidempää ja ehdimmekin varmasti toisenlailla sekä paikatkin ovat jo valmiiksi tuttuja.

Majoitumme perheellämme Tukholmasta länteen reilu sata kilometriä Vesteråsin lähelle leirintäalueen mökille joka näytti jo alueen kuvia katsellessa oikein viihtyisälle paikalle, leirintäalueella kun oli maauimalakin eli Pinja ainankin innostui heti!


Odotamme kaikki innolla reissua, Pinjan edellinen laivamatkakin on ollut tuolloin viime reissulla joten laivastakaan Pinja ei muista mitään ja Isla ei laivalla ole koskaan ollutkaan.
Viimeksi olemme olleet myös reissussa vain yhden pienen lapsen kanssa joka ei osannut puhua saatika mitään vaatia, nyt Pinja odottaa toimintaa, toivoo pääsevänsä huvipuistoihin ja haluaa nähdä paljon kaikkea eli toiveita varmasti tullaan jollain tasolla toteuttamaan.

Majapaikkamme on siitä hyvässä paikassa, että joka suuntaan on suunnilleen samanmoiset matkat.
Perinteiset paikat Ruotsissa tiedänkin jo mutta olisiko vinkata jotain missä kannattaisi käydä, mitä lasten kanssa Ruotsissa kannattaisi tehdä, ehkä jotain sellaista jota ei välttämättä heti turistioppaissa mainittaisikaan?
Ovatko Kolmården ja Astrid Lindgrenin maailma sellaisia joissa kannattaisi ehdottomasti käydä?
Minua kiehtoo jotenkin kovasti tuo Astrid Lindgrenin maailma mutta reilu kolmen tunnin matka suuntaansa taas ei kiehdo niinkään...


Myös tekniikka on tämän seitsemän vuoden aikana kehittynyt niin, että tulen myös hankkimaan reissun ajaksi puhelimeeni ulkomaan datapaketin jotta edes siinä yhdessä puhelimessa on mahdollisuus navigointiin tai netistä jonkun asian tarkistamiseen.
Tämä myös mahdollistaa reissun aikana aktiivisen somen käytön eli toisin kuin seitsemän vuotta sitten, nyt on mahdollisuus snäppäillä ja päivittää instaa myös suoraan reissusta. :)

2 kommenttia

  1. Kolmården on hieno ja eläinten lisäksi on paljon muutakin tekemistä: pari huvipuistolaitetetta, jättitramppaa, kiipeilyjuttuja jne. Astrid Lindgrenin maailma on samoin ihana, mutta lapsille ei ehkä samalla lailla aukea, ellei puhu ruotsia, paitsi jos on tosi kova fani ja kirjat luettu tarkkaan. Esitykset jne. kun ovat tietenkin ruotsiksi vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmårdenia on kyllä nyt niin moni kehunut, että ei se aivan surkea voi olla. :) Astrid Lindgrenin maailma ehkä jää ajomatkojen ja tosiaan tuon vuoksi ettei lapset välttämättä ymmärrä esityksistä mitään pois.

      Poista