Lukutoukat

Me ollaan innokkaita kirjastossa kävijöitä.
Pinja erityisesti on jo todella tottunut kirjojen lainaaja, sai jokin aika sitten oman kirjastokorttinsakin.
Ollaan Pinjan kanssa käyty ahkerasti kirjastossa siitä saakka kun Pinja on kirjoista ruvennut kiinnostumaan itsekkin eli ehkä joskus 2-3-vuoden iässä.

Luin pitkään Pinjalle joka ilta iltasatua mutta Pinjan opittua itse lukemaan sujuvasti iltasadun luku on vähentynyt tai lähestulkoot loppunut kokonaan, Pinja lukee kaikkein mieluiten itse.
Pinja ahmii jo pitkiäkin kirjoja kannesta kanteen, vaikka Pinja oppi lukemaan vasta noin vajaa vuosi sitten niin lukemisen kehittyminen on tapahtunut hurjan nopeasti, sujuvuus ja lukunopeus on jo todella hyvää.


Kirjastoreissu tehdään noin kerran kuussa, joskus väli venyy vähän pidemmäksi ja laitan vain lisäaikaa kirjoille.
Lainataan myös lähes joka kerta kuuntelusatujakin ja lasten musiikki levyjä.
Näitä tykkää molemmat lapset soitattaa leikkien lomassa taustahälynä.

Isla on päässyt pienestä saakka mukaan kirjastokäynteihin siskon myötä ja nyt jo sujuvasti hakee pienempien hyllystä kirjoja joita selailee aivan kuten siskonsakkin, olisiko tämä sopiva kirja, jos on niin sujahtaa avonaiseen suureen kirjastokassiin.


Mielestäni lukeminen on parasta ajanvietettä lapselle, olen itsekkin tykännyt lukea kovasti, muistan miten luin verhon raosta ulkovalon valossa aina suurta kirjaa loppuun kun oli tullut jo käsky vanhemmilta mennä nukkumaan mutta kun kirja on hyvässä kohdassa niin ei vain voi lopettaa, samaa tuntuu olevan Pinjallakin...

Minulle aina silloin tällöin soitellaan kirjakerhoista mutta olenkin kieltäytynyt näistä koska mielummin pidämme vaihtuvuutta kirjoissa lainaamalla kirjastosta kuin, että ostaisimme kovin paljon omaksi jotka muutaman lukukerran jälkeen alkavat tuntumaan jo liian tutuilta.

Nyt meillä on taas iso kassillinen "uusia" kirjoja luettavaksi kun vanhat on palautettu, lukemista riittää molemmille tytöille seuraavalle kuukaudelle.

1 kommentti

 1. Mulla on se etten koskaan saa jostain kumman syystä palautettua niitä ajoissa ja aina saa maksaa :D
  joten meillä ei sen takia käydä,no isommat käy itsenäisesti kun koululle tulee kirjasto-auto joka maanantai niin saavat yhden kirjan lainaa ja yritetään se viikossa palauttaa sinne takaisin.Tai itse vievät sitten takaisin kun menevät kouluun,kätevää kun käy tossa lähellä koulua ja saa välitunnilla käydä katselemassa ja lainaamassa.
  Helpompaa kun lähteä autolla ihan kirjastoon saakka :D
  Ja onneksi kaksi vuotias kelpuuttaa äidin vanhat kirjat vielä, niissä riittää tekstiä ja kuvia :)

  Ehkä sitten joskus voisi lähteä kirjastoonkin asti,jos olisi enemmän auto käytössä ja pääsisi enemmän liikkumaankin niin voisi lähteä joskus käymään.
  Varmasti olisi kiva kokemus myös taaperolle.

  VastaaPoista