Joukkuevoimistelu harrastuksena

Aivan ensin haluan kiittää kaikkia kommentteja ja viestejä teiltä ihanilta lukijoilta joita sain edelliseen postaukseen, vastailen niihin pikkuhiljaa. 
Olen todella otettu ja kiitollinen miten hyvän vastaanoton postaukseni sai ja herkistelin moneen otteeseen kauniita sanojanne! <3

Mutta itse asiaan, eli Pinjan voimisteluharrastukseen...
Pinja on pian voimistellut kaksi vuotta Jyväskylän naisvoimistelijoissa.
Kirjoittelin reilu vuosi sitten lyhyempiaikaisesta voimistelukokemuksestamme, postaus löytyy täältä.
Nyt voimistelua on takana pian jo kahden vuoden ajalta ja taito sekä kokemus vanhemmillekkin on karttunut.


Pinjan tavoitteellisuus ja määrätietoisuus on sitkeän harjoittelun lisäksi kasvanut vuodessa kovasti.
Taitoakin on kertynyt hurjasti, Pinja ei ole mikään erityisen notkea joten spagaatin oppiminenkin on vaatinut sitkeää harjoittelua ja venyttelyä.
Viime syksynä selkeästi tuli jokin käännekohta oppimiseen koska tuolloin Pinja sai spagaatin pohjaan ja sen jälkeen pian alkoi notkistumaan kovasti ja oppi paljon uusia vaikeitakin liikkeitä.

Voimistelu on siinä missä mikä tahansa muukin kisoihin tähtäävä harrastus alusta alkaen tavoitteellista mutta voimistella voi myös meidänkin seurassa pelkästään harrastuksena kerran viikossa.
Pinjalle kuitenkin kisaaminen ja esiintyminen tuntuu olevan voimistelussa yksi tärkeimmistä jutuista joten eteenpäin tähdätään ja kovasti pyritään kotona kannustamaankin jos intoa vain riittää.

Joukkuevoimistelu on ollut mukava harrastus liikkuvalle lapselle, harrastaa ei tarvitse yksin ja intoa uuden oppimiseen riittää kovasti.
Treeneissä on kuulema aina ollut kivaa ja treenejä saisikin Pinjan mielestä ainankin olla lisää vain. :)
Pinjalla on ollut todella mukavat valmentajat, lapsille annetaan vastuuta ja luotetaan lasten oppimiseen, valmentajat kuitenkin huolehtivat hyvin kisoissa tytöistä ja tsemppaavat heitä hyvin.
Mukavat valmentajat varmasti ovatkin yksi asia miksi treeneissä tykätään niin kovasti käydäkkin.


Viime vuonna kirjoittelin, että harjoitustahti kasvaa aika nopeasti ja toki se on kasvanutkin.
Pinja käy treeneissä kahdesti viikossa ja lisäksi viikkoihin saattaa tulla lisää voimistelua esiintymisistä tai kisoista.
Tämä huhtikuu on ollut todella tiivis kisakuukausi, tälle kuukaudelle on mahtunut Stara-kisoja, kisareissu Hyvinkäälle sekä eilinen kevätnäytös.

Jälleen syksylle on tiedossa muutoksia voimisteluun, tässä vaiheessa pitäisi päättää jättäydytäänkö tälle vähemmälle kisaamiselle ja treenimäärälle vai tähdätäänkö valmennusryhmään jossa harjoitusmäärä taas kasvaa ja tähtäimenä on peräti SM-taso.
Onneksi tason vaihto onnistuu vielä myöhemminkin mutta toki helpompi on tehdä päätös tässä vaiheessa, valmennusryhmään kun ei välttämättä tule pääsemään myöhemmässä vaiheessa kaikki halukkaat.
Pinja toki haluaa tietysti tähdätä niin pitkälle kuin mahdollista ja tätä pitkään itsekkin pähkäiltyämme laitoimme toiveeksi kuitenkin tuon valmennusryhmän, vanhempainilta aiheesta auttoi paljon ja treenimäärä ei onneksi kasva heti ensi vuonna viiteen kertaan viikossa vaan pääosin harjoituskertoja tulee yksi lisää per vuosi.
Pinja on pääosin ollutkin treeneissä paikalla tähänkin saakka joten en usko, että menojen sovittaminenkaan treeneissäolo pakon vuoksi tulee olemaan ongelma ja varmasti näiden pienten kohdalla on vielä hiukan joustoa, kuitenkin kun se yhteinen perheaikakin on todella tärkeää.
Turhaa muutenkaan kauhealla treenimäärällä tappaa innostusta vielä tässä vaiheessa.


Islan kanssa käymme Pinjan treenien aikana kerran viikossa taaperojumpassa Naisvoimistelijoilla mutta Isla on vielä niin pieni, että harrastukset jäävät varmasti kun päiväkotiin meno tulee ajankohtaiseksi.
Näin meillä oli Pinjan kanssakin, harrastamaan on alettu vasta eskari-iässä muulloin on riittänyt aktiviteetit päiväkodissa ja kotona.

Jos yhtään mietitte joukkuevoimistelua liikuntaharrastuksena niin suosittelen kokeilemista, nyt keväällä on esim. Jyväskylän naisvoimistelijoilla muutamia harjoituskertoja jolloin uudet innokkaat voimistelijat voivat käydä kokeilemassa ja katsomassa millaista harrastus on.

Voimistelu ehdottomasti liikuttaa!
Tänään oli vanhempi-lapsi treenikerta ja vau muten Pinja onkaan kehittynyt, notkistunut ja saanut lisää voimaa, olin aivan yllättynyt millainen kehitys onkaan oikeasti tapahtunut!

Ei kommentteja