Pinjan synttärisuunnittelua

Pinja täyttää pian 8-vuotta ja synttäreitä juhlitaan jälleen kahdessa erässä.
Tällä kertaa aloittelemme pääsiäisen pyhinä sukulaisilla ja perhetutuilla, meillä on todella vakiintuneet vieraat jotka käyvät Pinjan synttäreillä, ystävillämme on järestään jokaisella vähintään kaksi lasta joten sukulaisten päivällekkin saadaan kyllä hyvin vilskettä ja vilinää, kakku on tilattu peräti kolmellekymmenelle hengelle.

Sukulaisten jälkeen Pinja juhlii arki-iltana kavereidensa kanssa.
Kaverisynttäreiden vieraslista on kokenut todella rajun notkahduksen, siinä missä eskarissa kutsuttiin melkein kaikki tytöt niin nyt toiveena on vain parhaimmat kaverit, tähän tietoon Pinja jakaa kutsuja noin kuudelle tytölle.


Pinjan lempiväri on turkoosi/minttu ja kakkutilaukseen Minna Bakesilta Pinja toivoikin turkoosisävyistä kakkua, hiukan Frozen tyyliin muttei kuitenkaan Frozen teemalla koska no ei kuulema enää Frozenia. :)
Hankimme koristeita ja kattaustarvikkeita samoilla sävyillä.
Rakastan tätä kattauksen ja koristelun suunnittelua, esim. Pop up kemuilla oli vaikka mitä ihania juttuja, selailimmekin näitä Pinjan kanssa yhdessä ja tuollaisia värejä ja koristeita hän synttäreilleen toivoi.
Koristeet annamme olla paikoillaan samoina kaverisynttäreillekkin, posliinit vain vaihtuvat kertakäyttöastioihin.

Kuvat Minna Bakes
Siinä missä sukulaisille tilataan kakku ja leivon muutenkin muutamat suolaiset tarjolle niin kaverisynttäreille ei leivota, olen huomannut ettei kakkua kannata näille lapsille tehdä koska ei sitä kukaan syö, jätskikakku minkä tein viime vuonna teki hyvin kauppaansa ja jätskilinjalla mennään tänäkin vuonna.

Itse päivänsankari osallistuu jo paljon suunnitteluun, häneltä voi kysellä tarjoilutoiveita ja koristetoiveita.
Ohjelmaakin mietitään otetaanko tällekkään vuodelle kavereille, parin tunnin juhla-aika menee ainankin näillä vanhemmilla tytöillä jotka ovat muutenkin hyviä kavereita keskenään oikeastaan leikkiessä, syödessä ja kikatellessa.

Lahjatoiveitahan Pinjalla ei ole, ei yksinkertaisesti keksi mitään tiettyä juttua.
Tämä alkuvuosi on vähän hankala kun meillä lapset saavat pääosin leluja vain syntymäpäivinään ja jouluna ja pitkään toiveena olleet lelutoiveet on vasta jouluna täytetty niin nyt ei tunnu olevan oikein mitään.
Legot ovat ehdoton hitti leluissa ja kivasti onkin tullut Lego uutuuksia vasta kauppoihin.
Pinja myös lukee paljon ja uusien kirjojen päivitys voisi olla paikoillaan sekä kavereiden kesken tuntuvat nämä kiiltosilmäiset pehmot olevan kova juttu.


 Mukavaa suunnitella jo yhdessä Pinjan kanssa hänen synttäreitään, juhlista tulee hyvin päivänsankarin näköiset ja ovathan tälläiselle isommalle tytölle omat synttärit jo koko vuoden kohokohta jota on oikeastaan joulun jälkeen todella tiiviisti odotettu ja mietitty ketä kutsutaan.

Millaisia synttäreitä teidän 8-vuotiailla neideillä on ollut?

6 kommenttia

 1. Millä oli sukulaissynttärit Furby-teema ja värit, koulukaverisynttärit joissa koko luokan tytöt LegoFriends-teemalla/väreillä ja sitten vielä luistelukaverisynttärit koko ryhmälle jumppasalissa luistelukamun kanssa yhdessä. Koska ei tunnettu kuin yksi luokan tytöistä koulun alkaessa etukäteen, niin oli kiva kutsua kaikki tytöt ja se on täällä ollut näköjään tyyli. Siinä samassa näin vanhempiakin ja sitä minkätyylisiä tyttöjä luokalla on. En heitäkään ole tavannut aiemmin. Helmi-maaliskuu mennyt näihin kivasti, luistelusynttärit viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole oikein ollut koskaan mitään hahmoteemaa, valikoidaan teemaa aina vähän lempparivärejen pohjalta ja nytkin Pinja itse valikoi näitä sävyjä ja pyrin leipomiset tms. tekemään suht samoilla väreillä.
   Meillä täällä ei ole koskaan kutsuttu kaikkia, eikä tätä tapaa olekkaan kovin monella, muutama tyttö kutsuu aina kaikki luokan tytöt mutta pääosin kutsutaan vain niitä joiden kanssa leikitään.
   Jumppasalissa synttäreiden vietto olisikin tosi kiva idea, pitää laittaa ihan harkintaan, meidän kyläkoulun salia voi vaan olla hiukan hankala vuokrata varsinkaan nyt kun evakoivat laajennuksen tieltä eskareita sinnekkin. :(

   Poista
 2. ihania suunnitelmia :)

  Meillä pojan 8v juhlia juhlitaan varmaan Lego -teemalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lego-teema onkin hyvä, varsinkin pojille löytyy tuolla teemalla tosi kivoja juttuja. :)

   Poista
 3. Ihanat suunnitelmat! Itse kyllästyin aikoinaan kertsiastioihin, kun niitä jäi aina se x määrä yli eikä tietenkään ollut seuraaviin kemuihin sopivia, meillä kun on sekä tyttöjä että poikia perheessä. Ostin sitten ison satsin melamiinimukeja ja Orthexin kirkkaita "leipälautasia" vakiokalustoksi, pilleillä ja serveteillä saa vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, menee ehdottomasti korvan taakse, meillä nimittäin aina sama juttu, kertisastioita jää aina muutamat yli eikä niitä oikein riitä muihin juhliin kun ylijäävä määrä on kuitenkin niin vähäninen. :(

   Poista