Onnistuneet juhlat takanapäin

Eilen juhlimme Pinjan virallisena päivänä sukulaisten ja ystävien kesken päivänsankaria.
Tilasin juhliin Jyväskylän seudun ylpeydeltä, Minna Bakesilta upean minttusävyisen kakun johon Pinja itse oli värit valikoinut, samaan tilaukseen tilasin myös nimikoituja keksejä samoilla sävyillä.


Minna Bakes tekee korkeita Amerikkalaisia buttercream-kakkuja jossa ei käytetä liivatteita tai kermavaahtoa ollenkaan.
En ole koskaan aikaisemmin maistanut tämän tyylisiä kakkuja, maku oli juuri sitä mitä toivoinkin, raikas minttuinen eikä liian äkkimakea mutta kakku on myös todella täyteläinen, Minna kertoikin kakkua hakiessani, ettei kakkua tarvitse ottaa kovin suurta palaa ja tämän huomasinkin, eilen yritin illalla vielä kolmatta palaa tuhota ja vaikeaa kyllä teki.
Tilasin kakun kolmellekymmenelle hengelle mutta kaikki eivät päässeet tulemaan ja tosiaan kakku oli todella riittoisa, meillä on edelleen reilu puolet kakusta jäljellä, onneksi tänään vielä tulee yksi perhe ja huomenna halukkaat Pinjan kavereista saavat myös kakkua mutta ehdottomasti ensi kerralla pienemmälläkin kakulla selvitään. :)


Koska itse kakku sekä nimikoidut keksit veivät suuren osan makeista tarjottavista en enää itse leiponut lisäksi muita makeita vaan täydensin pöytää karkeilla ja kekseillä sekä suolaisista leivoin Minishow-blogista löytyneellä reseptillä keikautetun kinkkukakun joka toikin kovasti vieraiden kesken kehuja ja lisäksi tarjolla oli coctail-piirakoita.


Kotia koristeltiin silkkipaperikoristeilla, tein muutamat silkkipaperiset tupsuviirit, näistä tulossa vielä myöhemmin blogiin ohjetta.
Lisäksi tilasin Decora Housesta roikkuvat jäätelökoristeet joihin Pinja ihastui kovasti sekä muutamat silkkipaperiviuhkat kattoon roikkumaan. (koristeista saatu alennusta blogiyhteistyön merkeissä)


Koristeet jäävätkin paikoilleen huomiseen saakka, en viitsi tässä välin koristella uudelleen.
Kaverisynttäreiden tarjoilusta tulossa vielä toiseen postaukseen lisää. :) 

Juhlien ja synttäreiden suunnittelu ja järjestäminen on kyllä todella mukavaa puuhaa vaikka aina pientä stressiä tuleekin revittyä ennen juhlien alkua niin silti nautin suunnattomasti suunnittelusta ja kodin laitosta juhlakuntoon.

14 kommenttia

 1. Nam mitä herkkuja, kakku on todella upea!!! Ja voi kun ihanat jätskikoristeet, nehän voisi roikkua näin kevään kunniaksi koko ajan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kakku oli kyllä varsinainen kahvipöydän komeus! <3 Jätskikoristeet ovat tosiaan sellaiset joita voi vaikka käyttää vappukoristeina tms. tässä kevään aikana. :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää! Ja mahtavaa, että kinkkukakkukin maistui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kinkkukakku oli tosiaan aivan hitti, pieni siivu jäi enää tämän päivän rääppiäisiin jossa loppukin hupeni, tuota tulen varmasti tekemään jatkossakin juhliin. :)

   Poista
 3. Voi mitä herkkuja ja wau mikä kakku. :) Onnea Pinjalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakku oli kyllä varsinainen komeus ja keräsi ihastuksia, eikä kyllä ihmekkään. :)

   Poista
 4. Onko tuossa kakussa joku välipohja vai miten leikkaaminen onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakussa oli keskellä välipohja, tuosta leikkaamiskuvasta vähän hahmottaa missä kohdin tuo välipohja oli, muutoinhan kakun leikkaaminen olisikin ollut todella vaikeaa eikä kukaan olisi jaksanut syödä edes niin suurta palaa mitä kakulla oli korkeutta. :)

   Poista
 5. Hei ihanat tarjottavat ja kauniit koristelut kyllä :)

  Miten tuon kinkkukakun kanssa, leikataanko leipä jotenkin pienemmiksi paloiksi vuokaan vai sellaisenaanko laitetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, anteeksi venynyt vastaukseni mutta leikkelin tosiaan leipää pienemmiksi paloiksi jotta menee hyvin pyöreään vuokaan.

   Poista
 6. Onnea Pinjalle! :) Kauniit kattaukset ja tarjottavat :)

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja vielä täälläkin. Meilläkin ok kolmevuotiaan juhlat helmikuussa, jos haluat kurkata kuvia niin blogista löytyy helmikuulta. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin kurkkaamassa teidänkin juhlat, ihanat juhlat ollut teilläkin. :)

   Poista