Onnea rakas esikoinen!

Kahdeksan vuotta eikä suotta!
Ihan hurjaa ajatella, että meidän pieni on jo kahdeksanvuotias, tuntuu, että elämästä on hukkunut muutama vuosi ruuhkaan kun näin yllättäen meillä on jo näinkin iso tyttö.


"Onni on ollut saada juuri sinut kuin lottovoitto, olet juuri tuollaisena täydellinen.
Pieni-iso kahdeksanvuotias intoa täynnä oppimassa kaikkea uutta, olet todella lahjakas ja päämäärätietoinen neiti.
Äidin sydän pakahtuu ylpeydestä kuinka intoa täynnä näytät uusia oppimiasi taitoja ja kuinka ystävällinen ja toiset huomioon ottava oletkaan kavereillesi.
En voi lakata ihmettelemästä miten hieno tyttö sinusta on kasvanutkaan, itsenäinen ja menevä.
Paljon onnea syntymäpäivänäsi rakas tyttöni!"


Meillä asustaa nyt mahdottoman reipas kahdeksanvuotias suurella uuden oppimisen janolla varustettuna, päämäärätietoisena.
Pinjan ensimmäinen kouluvuosikin on pian taputeltu, enää muutama hassu kuukausi jäljellä.
En voi olla ihmettelemättä miten hyvin ensimmäinen vuosi on mennyt, muistan itsestäni, että koulu ei ole koskaan ollut helppoa minulle, olen pärjännyt keskinkertaisesti jos olen opiskellut, lukemaan oppiminen ja matematiikka olivat jo ekaluokalla minulle todella takkusia mutta niin vain opin kun pitkään harjoiteltiin.
Pinja taas, hän on kysynyt apua koulutehtäviin ehkä kahdesti koko vuoden aikana, läksyt on jäänyt tekemättä kerran kun oli unohtanut kirjan kouluun muutoin hoitaa itsenäisesti läksynsä, en niitä itse kotona tarkista ja luotan Pinjan sanaan, että läksyt on tehty.
Pinja on itsenäisesti oppinut lukemaan, kirjoittaa koko ajan sujuvammin ja oikeastaan kaikki koulussa on hänen mielestään helppoa.
Kokeista saa muutamia pisteitä vajaa täydet vaikkei viitsi niihin kotona kerrata.
Olen myös aivan ihmeissäni miten Pinjalle on näin helppoa kaikki mutta samalla tietysti äärettömän onnellinen siitä miten Pinja on koulussa pärjännyt ja ettei hänen tarvinnut kyntää samaa takkuista suota kuin minun heti ensimmäisestä luokasta alkaen.


Pinja on todella kova urheilemaan, tätäkään ei ole äidiltä peritty, minä vihasin suorastaan urheilua, kaikenlaiset kisat pahimpina kaikesta, Pinja taas rakastaa kisailua ja liikunta on parasta koulussa.
Pinjalla on myös kova kilpailuvietti joka toisaalta tuo myös hyvin menestystä mutta välillä saadaan opetella niitä pettymyksiä jotka taas tulevatkin tosi rajuina hänelle jos menestystä ei tulekkaan.
Pinja harrastaa joukkuevoimistelua kaksi kertaa viikossa, lisäksi nyt on ruvennut myös kotona harjoittelemaan kovasti.
Voimistelu on Pinjalle tosi tykätty harrastus, puhuu siitä paljon ja odottaa aina milloin oppii jotain uutta ja päämäärätietoisena tyttönä haluaa myös tähdätä pitkälle.


Kuitenkin yksi on ylitse muiden josta olen äärettömän ylpeä, Pinja on ystävällinen, ottaa toiset koulussa huomioon, ei kiusaa ja auttaa muita.
On iloinen, reipas ja puhelias tyttö.
Tämä on asia jossa tsemppaan Pinjaa kovasti, on todella hienoa jos nämä piirteet pysyvät aikuisuuteen saakka.

Blogin puolelta Pinja tulee väistymään enenevissä määrin.
Kuvia en hänestä tule poistamaan tai nimeä muuttamaan, se tulisi olemaan liian hankalaa mutta kasvokuvat tulevat kyllä Pinjasta jatkossa jäämään pois ja vähemmän hänen asioistaan tulen kertomaankaan.
Kasvokuvat ovat Pinjan oma toive joten sitä kunnoitan, harmillisesti tyttöjen raju ulkonäkö keskeinen maailma tuntuu jo näinkin nuorena iskevän ja Pinjasta on tullut kriittisempi omien kuviensa suhteen joten kunnoitetaan toivetta jättää kasvokuvat jatkossa pois sekä samalla tosiaan muutenkin Pinja tulee olemaan enemmän vain taka-alalla.


Meillä juhlitaan tänään sukulaisten ja ystävien kesken päivänsankaria ja ylihuomenna sitten päästetään luokkaverit valloilleen. :)

14 kommenttia

 1. Onnittelut 8 vuotiaalle!!! Ihanan keväisiä kuvia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Nyt on ollutkin niin upeita keväisiä päiviä! <3

   Poista
 2. Äkkiä ne vuodet vaan vierivät, etenkin oman lapsen osalta tuntuu aina ihan älyttömän nopealta tuo kasvu ja muutos <3 Mukavia synttärijuhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, meillä asustaa jo niin itsenäinen ja omatoiminen neiti, niin isoksi tullut jo, haikeaa mutta samalla niin ihanaa kun lapset kasvavat. <3

   Poista
 3. Onnea :)

  Meillä juhlitaan huomenna,no huomenna virallinen syntymäpäivä :)
  kahdeksan tulee täyteen myös,reipas koululainen meilläkin siis asustaa.
  Sunnuntaina juhlitaan sitten sukulaisten kesken.
  Nopeasti ne kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Meidän lapsilla ei sitten paljon ikäeroa olekkaan, meillä oli eilen virallinen päivä Pinjalla ja saatiin sopivasti juhlat tänä vuonna osumaan viralliselle päivälle. :)
   Mukavia juhlia myös sinnekkin ja onnittelut näin syntymäpäivänä. :)

   Poista
 4. Paljon onnea Pinjalle! Tosi kiva idea toteuttaa kuvaukset noin, näyttävät kivointa =)

  Meillä esikoinen täytti kuukausi sitten 8 ja olen innolla seurannut blogiasi jo monta vuotta (en varmaan ihan alusta saakka, mutta likimain). Blogisi kuuluu niihin harvoihin joita edelleen seuraan (kuopusneiti meillä 1v7kk).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Kuvaukset koki hiukan haastetta, kuvissa on jo toinen pallo menossa koska ensimmäisen rikkoi Isla heti pitkäperjantaina. :)

   Kiva kun lukijoiden takaa löytyy vielä pitkään seuranneita, itsekkin tykkään seurata blogeja joissa suht samanikäisiä lapsia, harmillisesti mutta toki ymmärrettävää ettei näistä koululaisista enää niin paljon perheblogeissa ole.

   Poista
 5. Onnea Pinjalle! :) Ihania kuvia. Olen lukenut blogiasi todella pitkään ja muistan Pinjan ihan pikkuisena taaperona. Niin se aika kuluu. Aikoinaan Pinja tuntui isolta tytöltä verrattuna meidän esikoiseen. Esikoisemme on jo 6 -vuotias, joten ei sitä ikäeroa nyt niin valtavasti ole enää ;) Pinjan kuulumisia olemmekin tykänneet lukea erityisesti. Harmi tietenkin ettei niitä enää niin paljoa tule, mutta ihana, että kuuntelet lapsen toiveita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. :)
   Mukavaa, että lukijoista löytyy edelleen niitä jotka muistavat Pinjan ihan taaperosta alkaen, niin nämä lapset vain nopeasti kasvavat, ikäerokaan ei tunnu niin suurelta kun mitä enemmän ikää tulee. :)
   Kyllä varmasti jotain yleisluontoista ilman kasvokuvia tulen blogiin kertomaan, ainankin tarkoitus vielä vähän raottaa Pinjan harrastusta enemmän ja kertoa hiukan siitä millaista se on tällä hetkellä.

   Poista