Koululaisen suosikkiasu välikauteen

Aina jotkut vaatteet nouseva ylitse muiden ja erityisesti kun lapsella on jo omaa makua.
Meidän yllättäväksi suosikiksi nousi viime syksynä koulun alettua softshell-asu joka löytyi meiltä jo aiemminkin muttei eksynyt niin usein päälle, koulun alettua aika pian Pinja tuntui lähtevän kouluun aina samalla setillä joten niiden jäädessä pieneksi hankittiin suuremmat tilalle.


Pompdeluxin vaaleanpunainen softshell-takki on ollut ennen kouluakin kovassa käytössä mutta koulussa takki oli melkein päivittäin Pinjalla päällä.
Tilasin nyt joulun päivinä alesta Pinjalle suurimman koon takeista eli 146/152 kun takilla ei ollut kuin reilu parikymppiä alennuksen jälkeen hintaa.
Pompilla on onneksi jäänyt nyt nuo tuplakoot pois, koska Pinjalle olisi hyvin mennyt 140 tai 146-koko mutta 134/140 alkoi olemaan pieni ja kuten kuvista huomaa tässä on jonkin verran reiluutta hihoissa sekä leveydessä mutta mahtuupahan nyt keväällä väliin paksumpi hupparikin ilman, että Pinjalle tulee tosi tumpattu olo, edellisessä koossa kun alkoi jo selkä vilkkumaan.


Yksi ehdoton housusuosikki on Reiman softshell-housut.
Po.pin vastaavat eivät olleet läheskään näin hyvät, Reiman housut ovat aika legginsimäiset ja tiukat, aivan kuin ei olisi ulkohousuja päällä ollenkaan, todella huomaamattomat.
Reima on uudistanut hiukan softshell-housujensa mallia, housujen nimi on muuttunut enkä meinannut näitä Reiman verkkokaupasta alkuun löytääkkään vaan piti jo asiakaspalvelusta kysellä housujen perään.
Uusi malli on onneksi muutoin samanlainen kuin vanhakin malli mutta erittäin tykätty uudistus on, että nyt housuissa on vetoketju ja painonappi joten housut sujahtavat helpommin paksumpienkin housujen päälle.


Pinjalle oli jossain vaiheessa todella vaikeaa saada rukkasia puettua vaan tyttö olisi viilettänyt ohuilla sormikkailla ties kuinka pitkälle syksyyn, mummo sattui kuitenkin tuomaan Po.pilta Pinjalle kerran kylään tullessaan softshell-sormikkaat ja nämähän ovatkin olleet oikein hyvä vaihtoehto rukkasille sekä puuvillasormikkaille.
Sormikkaat ovat hiukan paksummat ja pitävät jonkin verran vettäkin mutta ovat ohuen tuntuiset sormikkaat eivätkän suuret rukkaset.


Uudet lenkkarit pitäisi hankkia Pinjalle vielä lähempänä kevättä, vanhatkin mahtuu vielä mutta ovat kyllä niin kauheassa kunnossa jo, että ihme kun ovat vielä kasassa. :)

Millaisia luottovaatteita teillä on koululaisilla välikaudessa?

20 kommenttia

 1. Meillä ekaluokkalaisella oli syksyllä käytössä samanlaiset housut. Reiman softshelltakkikin oli suosituin yläosa, eikä Pompin kuoritakkia montaa kertaa suostunut päälleen laittamaan. Kyllä se mukavuus on vielä tärkeää meillä ainakin, kun aistiherkkyyksiäkin. Tennareilla yleensä koulussa oli, paitsi liikkapäivinä, kun lenkkarit oli pakolliset. Pitänee sovitella pian vieläkö joku entisistä mahtuisi. Pelkään pahoin, ettei. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kanssa mukavuus ja toki ulkonäkökin on tarkka juttu koululaiselle, niin ja tietysti, että saa nopeasti puettua päälle. :)
   Kenkiin pitäisi perehtyä, ne yleensä ostetaan kauppareissulla jolloin on lapsikin mukana sovittamassa. :)

   Poista
 2. softshellkäsineitä saa ihan sokokselta ja prismasta myös, ja hintaa on joku 8e =) meillä on useammat, ja niitä hukkuukin ja jää reissuille aina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, käyn niin harvoin keskustassa ja ruoka-kaupassa käydessä ei koskaan tajua katsella vaatepuolta niin pitääpä olla silmät auki. :) Meillä ei ole vielä hukkunut yksiäkään hanskoja tai hattuja, taksiin on kyllä jäänyt mutta löytynyt onneksi sieltä. :)

   Poista
 3. Meillä on tokaluokkalaisella samat suosikit, Reiman softshell housut ja Po.pin hanskat. Softshell housut on hurjan kestävät ja sen jälkeen, kun ostin ensimmäiset ei mitkään muut vk-housut ole kelvanneet. Kaikista parasta ilmeisesti on, kun kaverit ovat luulleet, että saa olla ilman "ulkkareita" sateella:) Noita on käytetty maaliskuun lopulta marraskuun loppuun ja nyt talvellakin hiihtäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, itsekkin yllätyin miten nuo softshell-housut ovat kestäneet noin hyvin vaikka ajattelin olevan sellaista materiaalia jotka eivät niin hyvin kulutusta kestäisi.
   Meillä myös on kaverit luulleet, ettei Pinjalla ole ulkkareita, muistaa tämän edelleen syksyltä kun joku näin sanoi. :)

   Poista
 4. Muistaakseni oli hm sofshell takki ja minymon sofshell housut.
  Nyt odottaa jemmassa isomman koon minymon ulkoiluhousut.
  Takki menee hyvin vielä tänä keväänä ja ehkä ensi syksynäkin.
  Kasvaa niin hitaasti tuo lapsi että harvemmin tarvitsee isompaa kokoa hankkia edes :D
  Sormikkaista ihan perus sormikkaat prismasta,hyvin on toimineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tilasin myös nyt hm:tä softshell takin tämän lisäksi, oli niin suloinen kissatakki siellä ja Pinja ihastui siihen tosi kovasti, että kokeillaan myös sitäkin. :)
   Meilläkin oli viime syksyn vaatteet sellaisia jotka menivät viime kevään ja jopa sitä edellisenä vuonna välikautena. Nyt tiesinkin, että suurinta osaa on käytetty jopa parinakin vuonna, ettei ne enää tälle vuodelle mahtuisi ja Pinja otti nyt talven aikana jonkinlaisen kasvuspurtin jolloin 128 alaosatkin jäivät pieniksi.

   Poista
 5. Mä ostin meidän neidille tuon saman takin alesta. Periaatteessa ei oltais kevääksi uutta tarvittu, mutta oli niin edullinen ja neidille mieleinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tälle tarvekkin, lisäksi tilasin hm:tä kissakuosisen softshell-takin niin voi toinen välillä olla pesussa, uskon, että näitä softshell-takkeja kuitenkin pääosin tullaan koulussa käyttämään.

   Poista
 6. Meillä myös samat housut ollut käytössä, ihan parhaat housut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä olen kyllä näistä housuista!

   Poista
 7. Meilläkin ekaluokkalaisen pojan suosikiksi nousu softshell takki. Meillä oli name itn takki joka osoittautui ihan parhaaksi. Ostin myöskin isomman alesta kevääksi. Housu ja hanska vinkki tuli tarpeeseen ☺ kokeiluun meilläkin siis. Täällä mietinnässä kaikkien 4 lapsen kengät, syksyllä meillä on jo 3 koululaista eikä vikingit enää ole heidän makuun kuulemma liian lapsellisen näköiset 😮 gulliverilla näytti olevan kivannäköisiä vedenpitäviä lenkkareita, luulen että meillä koitetaan keväällä niitä. Nuorimmaiselle tulee vikingit tai Reiman uusi patter malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tuntuu olevan softshellit näiden koululaisten mieleen, kait se tuntuu mukavalta päällä eikä näytä niin leveältä ulkotakilta.
   Meillä kenkätilanne on aivan auki, pitääkin niihin perehtyä lähemmin, voi olla pian, ettei meilläkään enää perinteisiä vikingin kenkiä kelpuuteta.

   Poista
 8. Mikä koko Pinjalla on ja kuinka pitkä hän on? Mitoitusta mietin meidän Molokidsin 134 kokoa käyttävälle ekaluokkalaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja on 130-pitkä ja housuissa on koko 140, edellisen housut olivat 134cm:t mutta alkoivat olla vyötäröltä hiukan naftit, Pinja on malliltaan myös aika roteva ja tuonne väliin kun laitetaan paksumpaa housua tai mekon helmaa niin pienemmässä koossa oli aika vaikeaa.

   Poista
 9. Kiitos hyvistä vinkeistä!! Muakin kiinnostaisi tietää että mikä koko Pinjalla on noissa housuissa? Voisi olla munkin tytölle mieluisat. t: Anne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjalla on 140-koko housuissa ja hän on 130cm pitkä, nuo ovat vyötäröltä aika napakat, tosin tuo painonappi ja vetskari helpottaa suuresti uudemmassa mallissa mutta edellisessä koossa meillä alkoi vyötäröltä olemaan turhan napakka jos alla oli paksummat housut tai sisään tungettiin mekon helmaa.

   Poista
 10. Hei. :) Olisiko mahdollista saada housuista haara-lahjemitta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun vastaukseni on venynyt mutta housujen haara-lahjemitta on 63,5cm.

   Poista