Välikausivaatteet mielessä

Se on vuosi vaihtunut ja ollut lunta sekä pakkastakin joten nyt voisi vain odotella jo kevättä, eikä keväiset uudet vaatemallistot yhtään helpota olotilaa.

Suosituimpien merkkien kohdalla sitä paitsi pitää olla kohtuu nopea jos meinaa sopivan koon haluamassaan värissä ja mallissa saada joten keskellä pakkasia saa hyvinkin tehdä jo kevätvaatehankintoja.
Minulla on aika selvät sävelet mitä tytöille vielä tarvitaan ja mitä tulen hankkimaan, vuosien lasten vaatettaminen on nostanut jo suosikki mallit ja merkit esille meillä.


Keväälle pitää hankkia oikeastaan molemmille kaikki uusiksi, Pinjalla oli paljon 134-kokoa sekä housuissa 128-kokoa joita on parikin vuotta jo käytetty mutta nyt tytön ollessa jo 130cm niin on aika laitella vanhoja syrjään ja hankkia taas uusia suurempia kokoja.
Pinjalle olen vähän mitoituksesta riippuen hankkinut jemmaan 140/146-kokoa, takeissa ei pieni reiluus alkuun haittaakkaan, paremmin mahtuvatkin sitten taas ehkä sen kaksikin vuotta.
Housut pitää uusia kokonaan, ajatuksena on hankkia kahdet kuorihousut, yhdet Po.pin luottohousut kovempaan kulutukseen ja yhdet ehkä Mololta kevyemmäksi housuiksi kouluun.
Lisäksi kun pahimmista sadekeleistä selvitään Pinja tulee käyttämään koulussa vain ja ainoastaan Reiman legginsimallisia softshell-housuja, näitä meillä käytettiin nyt syksyllä koulun alettua niin pitkälle kuin vain housuissa tarkeni, todella suosikkihousut ovat Pinjalle.


Takeissa yritän pysyä nyt kohtuudessa.
Pinja tykästyi Pompin softshell takkiin viime syksynä ja siitä hankin nyt suuremman koon keväälle kouluun.
Po.pin alesta tilasin Pinjan valitsemana suuremman kuoritakin, tämä menee kylmemmillä keleillä ja kovilla vesisateilla teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.
Siistimpänä kaupunki- ja kyläilytakkina Pinja tykkää pitää Mini Rodinin picoja ja satuttiin eilen löytämään sopivan kokoinen punaoranssi syksyn takki alesta Pinjalle, tämä väri kun olikin käyttäjänsä mieleen joten emme jää uusia värejä Pinjan kohdalla odottamaan.
Lisäksi jos käytettynä vastaan sattuu tulemaan joku rymytakki pihahommiin Pinjalle niin sellaiselle on varmasti myös tarve.


Isla tarvitsee tietysti kaiken uusiksi kun näin pienet kasvavat niin vauhdilla, ettei viime vuotiset enää mahdu mitenkään.
Islalla tykkään vielä käyttää haalareita, erityisesti syksyllä.
Ihan parhain haalari on Po.pin fleecevuorellinen kuorihaalari jonka hankin nyt 98cm:nä alesta.
Samaan aikaan kuitenkin kaupungilla käydessäni löysin Sokokselta Molon kauniin rainbow-kuosin välikausihaalarin 98-koossa hyvässä alessa joten nyt Islalle on kaksi teknistä välikausihaalaria mutta onpahan varalle jos toinen sattuu kovasti kastumaan tai olemaan pesussa.
Tykästyin viime vuonna softshell haalareihin Islalla ja tilasin Pompin alesta myös Islalle softshellia haalarina, todella kätevä vetäistä nopeasti päälle autoon kun tulee kiire lähtöjä mutta pitää kuitenkin vettä jos vähän sattuu vesisadetta olemaan.
Käytettynä Islalle odottelee yksi Pompin välikausitakki kevättä, tähän pitää hankkia vielä housut.
Isla tarvitsee vielä siistimmän kauppatakin joka tulee aika varmuudella olemaan Mini Rodinin uusista picoista.
Uusi Po.pin windfleecetakkikin pitäisi katsella ellei vanha vielä mahdu.


Asusteita en ole vielä edes ajatellut, Pinjalla niitä onkin riittämiin mutta Islalla varmaan joitain hattupuutteita on.
Sekä tietysti kengät pitäisi uusia, ainankin Islalle ja varaudun siihen, että myös Pinjallekkin.

Pieneksi jääneitä välikausivaatteita on hirveästi, kurkkasin eilen laatikkoon ja jonnekkin nuo kaikki pitäisi taas tyrkätä.
Livekirpparille varmaan pitäisi pöytä varailla niin saa kerralla kaikki eteenpäin.
Liian suuri urakka lähteä jokaista tahraa ja kulumaa nettikirppareille kuvaamaan.
Jokohan välikausivaatteet menisivät livekirppareilla kaupaksi? 

11 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Hyvä! :D Lasten ulkovaatteet on mun heikoin kohtani lasten vaatetuksessa. :D

   Poista
 2. Huah... mä oon aina myöhässä. Kun mä alan kattella niitä kevättamineita vasta kun huomaan, että topat alkaa olla liian kuumat... ;-)

  Just totesin, ettei meidän 10v poitsulle mahdu enää viime talvinen toppatakki. Alkutalven meni mutta kait tässä tuli joku kasvuspurtti. Eli nyt ois löydettävä joku toppatakkikin jostakin.... varmaan aika mahdottomuus...

  Mä ostelen sisävaatetta kyllä tasaisin välein mutta nämä ulkovaatteet on mun heikko kohta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kenkien kanssa yleensä juuri näin, kenkiä olen itse taas tosi surkea ostamaan.
   Ulkovaatteiden kautta aikoinaan hurahdinkin lastenvaatteisiin, niitä on jotenkin niin ihana suunitella ja miettiä hattuja ja hanskoja mätsääviksi. :)

   Nyt onkin tosin hyvä aika hankkia talvitakkeja jos vaan kokoja löytyy, alesta varmasti saa ainankin hyvällä hinnalla. :)

   Poista
 3. Olispa kiva löytää jokin MR:n takki meillekin paremmaksi takiksi keväälle. =) Nättejä vaatteita tytöillä kaikki. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä Pinjalle satuin onneksi löytämään mutta Islalle pitää sitten olla kärppänä kyttäämässä kun uudet picot ilmestyvät oikeaa kokoa ja väriä. :)

   Poista
 4. Löytyykö reiman softshell-housut nettikaupasta myös? Onko hoikalle sopivaa mallistoa?

  Nätit vaatteet kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni pitäisi löytyä, nyt en niitä löytänyt mutta vielä syksyllä näitä nettikaupassa oli ja jos niitä keväällekkin mallistoon tulee niin varmasti saa myös nettikaupasta.
   Nämä housut oikeastaan sopivatkin paremmin hoikalle, ovat aika slimmit. Pelkäsinkin, että ovat Pinjalle liian tiukat mutta joustavat niin hyvin, ettei tiukkuus ole Pinjaa häirinnyt, päinvastoin, tykännyt kun ei lökötä mistään.

   Poista
 5. Moikka,
  Muistankoohan oikein, oliko Pinjalla mustaa picoa syksyllä?

  -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut Pinjalla mustaa, Islalla oli. :) Pinjalla oli persikka ja tuo keltaraidallinen.

   Poista
 6. Anteeksi, Kippuralla, poistin vahingossa kommenttisi kun piti julkaista. :(
  Kopion kommenttisi sähköpostistani,
  "hyvältä näyttää :) meillä on miltei kunnossa isoilla, vauvalla on yksi 74cm takki+80cm reiman haalari. jotkin keveämmät tarvittaisiin, etsiskele jostain varmaan plain rainin 74cm koossa..
  5vlle on popin softshell, reiman takki, 3 housut (kadet niistä siskon vanhat) ja 3 siistimpää takkia.
  8vlle on 1 kuoritakki, toinen ulkoilutakki puuttuu (odotellaan uusia) ja joku siistimpi. Mutta ne pitää ostaa yhdessä että kelpaa..
  9vlle on yksi takki, pari ehkä mahtuu vielä. jossei niin joku ostettava lisää-en nyt yhtään muista mitä takkeja käytti syksyllä :D "

  VastaaPoista