Paukkupakkasten päikkäripulmia

Meillä alkoi taas arki tänään joululoman jälkeen, Pinja palasi aamulla kouluun raikkaassa pakkaskelissä.
Tuntuu olevan nyt kovat pakkaset ihan kaikkialla suomessa, meillä aamulla mittari näytti -29 eikä pakkanen tuosta ole kovin paljon päivän mittaan hellittänyt.


Päätin, etten edes yritä ulkoilla Islan kanssa aamupäivällä vaan vietämme täysin sisäpäivää.
Samalla mietin päätäni puhki mitä teen Islan päiväunien kanssa, Isla ei ole koskaan nukkunut päiväuniaan sisällä sängyssään mutten millään voinut näin kovilla pakkasilla enää uloskaan lykätä rattaisiin.
Viime päivät olemme olleet mummolassa jossa pelastus on ollut viileä mutta plussan puolella oleva autotalli, meillä kun sitä ei ole niin piti miettiä jotain muuta.


Päädyin siihen, että haen postin ja samalla nukuttelen Islan rattaisiin ulos mutta nukahdettuaan siirrän Islan rattaineen yhteen huoneeseemme jota olemme pitäneet viileämpänä eikä siellä ole ollut lattialämmityksiä päällä.
Sinne Isla nyt jäi nukkumaan, nyt unta on jo vajaa tunnin verran.


Onneksi pian pitäisi kelien viilentyä, näin kovat pakkaset ovat aikalailla meillä täysin kotipäiviä sekä ulkoilu hankaloittuu ja myöskin nämä Islan päiväunet.

Itse kyllä tarkenin ihmeen hyvin nukutellessani Islaa, näillä kovilla pakkasilla käytän vanhaa Peakin untuvatakkiani jonka ostin aikoinaan Pinjan kanssa kotona ollessani, tämä on kyllä ehdoton kovien pakkaskelien ulkoilutakki, tässä ei palele!


Millaisia ratkaisuja teillä on tehty ulkona päikkäreitään nukkuvien kanssa näillä pakkasilla? 

19 kommenttia

 1. Meillä vähän sama ongelma pienemmän kanssa. On tottunut nukkumaan tuossa pihalla rattaissa jopa 4 tunnin unia mutta täällä sisällä nukkuu vain n. 1,5-2 tuntia. Reissussa ollessamme siskon luona oli viileä eteinen jossa nukkuin hyvin. Haastava ilma kyllä nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ihan tuollasia unia enää nähdä mutta nyt lomalla ollaan menty tosi huonoihin uniin ja vähän jännittikin miten käy kun sisälle lykkään nukkumaan mutta ihme kyllä unta tuli silti sen 1,5 tuntia joka Islalla on aika normaali unimäärä päikkäreillä. Lomalla mentiin vaan jopa puolen tunnin päikkäreihin joten onneksi näytetään palaavan takaisin normaaliin puoleentoistatuntiin kun eilenkin tälläiset unet vetäsi. Saa niin hyvin itsekkin jo aikaan vaikka mitä tässä puolessatoistatunnissa. :)

   Poista
 2. Meillä kaikki muksut on nukkuneet ulkona kelillä ku kelillä ja kuopus nukkuu pihalla tälläkin hetkellä. Monet villasukat+hanskat, haalari päälle ja lämpöpussiin. Naaman suojaksi ja hengitysilman lämmikkeeksi merinovillainen kauluri tai huivi joka peittää melkeinpä koko naaman :D Sen läpi ilma kuitenkin kulkee eikä tarvitse pelätä, että happi loppuu. Joskus saattaa nenänpää olla hieman viileä, yleensä ei. Ulkoilu muuten onkin taaperon kanssa vähän haastavaa, hereillä ollessaan ei nimittäin kauluria siedä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskaltanut jättää Islaa ulos nukkumaan kun on jotenkin nukkunut huonommin ulkona kun rupesi pakkanen kiristymään viikonlopulla, heräsi puoli tuntia nukuttuaan itkemään ja yski sen jälkeen niin en ole nyt enää uskaltanut näin kovilla pakkasilla laittaa ulos. Mutta hyvin vielä parinkymmenen asteen pakkasella ulkona nukuttelen, kunnon varusteet vaan päälle ja vilttiä rattaiden päälle niin on aina hyvin nukkunut ja lämpöisenä herännyt, nyt yli parinkymmenen pakkasasteilla on nyt sitten ruvennut huonommin nukkumaan ja olenkin siirtänyt nukkumaan nyt sisälle rattaissa ja vanhemmillani autotallissa.

   Poista
 3. Meillä ei enää vuoteen ole Mini nukkunut ulkona päikkäreitä (nukkuu vain yhdet päikkärit nykyään, ennen nukkui aamupäivän ulkona). Mut mä saatoin nukuttaa rattaisiin eteiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Isla on nukkunut aina rattaissa ulkona, samoin nukkui siskonsakkin siihen saakka kun päiväuniaan suostui nukkumaan, samalla kaavalla näytetään menevän Islankin kanssa. Meillä ei rattaat mahdu eteiseen hyvin ja lisäksi Pinja tulee ryminällä koulusta juuri Islan päiväunien aikaan niin tuo viileä erillinen huone oli aika toimiva, siellä nukutan jatkossakin jos kovat pakkaset jatkuu. :)

   Poista
 4. Meillä ei nukuta enää päiväunia, mutta viime talvena tyttö nukkui rattaissa autotallissa, jossa lämpötila oli korkeintaan - 10 astetta...

  Sisällä ei meidänkään neiti koskaan osannut nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autotalli olis kyllä niin kätevä ulkona nukkuvalle, kesähelteillä on viileämpi ja talvella lämpimämpi kuin ulkoilma.

   Poista
 5. En kyllä ikinä nukuttaisi ulkona rattaissa tällä kelillä, eihän tuolla tarkene itsekään edes seisoa! - 35... :-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä minäkään varsinkaan noilla lukemilla, meillä "vain" -29. Juuri viitsii nukutuslenkillä tuolla käydä ja kun saa lapsen nukahtamaan vien sisälle nukkumaan.

   Poista
 6. Meilläkin ollaan painiskeltu samojen pulmien kanssa. Poika ei nukahda sisälle kun todella harvoin ja super väsyneenä.. Viime päivät olen laittanutkin tyypin nukkumaan tunnin normaali päiväuniaikaa myöhemmin, niin silloin on nukahtanut sisällekin. Tosin unet ovat myös olleet puolta lyhyemmät.. Mutta onneksi kohta vähän lämpenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Isla ei ikinä ole nukahtanut sisälle omaan sänkyynsä kuin yöunille mutta tämä ulkona nukuttaminen ja sisälle rattaissa siirtäminen oli ihan kätevä kikka, nukkui ihan normaalimittaiset päikkärit.

   Poista
 7. Meillä ei kaksi vuotias nuku edes päikkäreitä enää.
  No joskus saattaa nukkuu jos aamupäivä on ollut touhua täynnä..
  Muuten ei kyllä nuku ollenkaan.
  Illat venyy pitkiksi jos nukkuu esim iltapäivällä vielä liian pitkään.
  Joskus kyllä kaipaa sitä omaa hetkeä kun toinen hetken edes nukkuisi kun isommat on koulussa.
  En ulos laittaisi nukkumaan, en pientä enkä isompaakaan lasta.
  Hurjan kylmä :D
  Liian kylmä keli mut kohta onneksi lauhtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan tuota pelkäsin nyt itsekkin loman aikaan kun rupesi merkkejä nukkumattomuudesta näyttämään mutta loppupäivän onkin ihan mahdoton jos jää päikkärit välistä. Onneksi nyt on palannut vielä normaaleihin uniinsa, tuo hetken oma rauha päivässä on todella voimaannuttava.
   En minäkään näin kylmillä ulos laita kyllä nukkumaan, onneksi keksin hyvän keinon unille nyt näille pakkasillekkin niin kohtahan tämä pakkanen lauhtuukin taas. :)

   Poista
 8. Ja meilläkin on kotipäiviä. Mihinkään ei päästä kun ulos ei viitsi pihalle mennä ja autoakaan ei ole että päästäisiin sukuloimaan edes.
  Tylsiä siis nämä hurjan pakkaset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulos kyllä olisi oikeastaan päivittäin päästävä haukkaamaan happea ja energiaa purkamaan mutta minkäs teet, ei näin kovilla pakkasilla voi ulkoilemaan mennä.
   Auto meillä on mutta vaatii niin pitkät lämmitysajat, etten oikein viitsi lähteä mihinkään kun on niin hirmu homma saada aina lämpöiseksi ja säästetään nyt auto reppanaakin, rankkaa se on sillekkin. :D

   Poista
 9. samat on ongelmat, tyttö 8kk tottunut nukkumaan vain vaunuissa pihalla päikkärit. onneksi lasitetulla parvekkeella ei käy lainkaan viima mutta tänään oli vaunuissa lämpömittari pään vieressä ja näytti -17astetta. otin vauvan sisälle nukkumaan, makuuhuoneesta patteri kiinni ja ikkuna auki, vaunuista peitot pois ja makuupussi auki. nukkui 2,5h-huominen taidetaan mennä samalla kaavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli myös kaupungissa asuessamme lasitetut parvekkeet, esikoista siellä nukuteltiin myöskin kovilla pakkasilla mutta ei valitettavasti kovin pidä lämpöä vaikka viiman pitääkin.
   Meilläkin mennään huomenna samalla kaavalla, ulos nukutuslenkille ja viileään kammariin nukkumaan kun nukahtaa. :)

   Poista
 10. Meillä 2vee nukkuu ulkona kelillä kuin kelillä. 20 asteen pakkasessa en vielä edes suojannut kuin rattaiden suuaukon ja pojalla oli lähes hiki kaikissa vaatteissaan sekä kädet ja jalatkin ihan lämpöiset. Nyt näillä kovemmilla pakkasilla olen vielä suojannut rattaat paremmin ja hyvin on edelleen pärjännyt. Jos etuovelle sattuu viima käymään niin sitten työnnetään viimalta suojaan autokatokseen. Paria tuntia päikkäreitä pidän kyllä maksimina ulkona 25 asteen pakkasessa ja valvotun yönkin jälkeen se riittää iltaan asti.

  VastaaPoista