Maalla asumisen ihanuus

Tänään on ollut tälläinen maalla asumisen ihanuuden fiilistelypäivä, joka päivä sitä nimittäin ei ole.
Mutta plussat voittaa ehdottomasti miinukset sata-nolla.

Asiat joita erityisesti arvostan täällä asuessani on luonto ja rajattomammat aktiviteetit talvella sekä kesällä.
Luonto on itselleni todella rauhoittava elementti sekä stressin poistaja.


Kävimme tänään Islan kanssa kävelemässä järven jäällä ja tarkastamassa pääseekö jäällä hyvin kävelemään ja pääsihän siellä, joku reipas oli viikonloppuna aurannut jäälle pitkät luistinradat sekä latujakin meni joten kävely oli todella helppoa lapsenkin kanssa kun ei tarvinnut umpihangessa rämpiä.

Se fiilis mitä tuolla sai oli niin rauhoittava, lähes täydellinen hiljaisuus kaikkialla, eikä mikään ottanut päähän, ei palellut, Isla ei kiukutellut ja oli niin hiljaista.


Kotiin päin kävellessäni mietin miten onnekkaita ollaan, että saadaan asua näin ihanassa paikassa, katselin rannan suuntaan ja lähes jokaisen rannalle näkyvän talon asukkaat tunnen ja yhteisöllisyys on niin erilaista mitä kaupungissa asuessamme oli.


Eihän täälläkään missään hyperonnellisuudessa eletä ja välillä tympii, milloin on auto rikki ja ei pääse yhtään mihinkään ja millon taas talven pimeys ilman yhtäkään katulamppua masentaa.
Kaupungissa asuessa pääsisi varmasti helpommalla, en voi myöntää etteikö kaupungin keskustan läheisyydessä kerrostalo asuminen ollut ihan äärettömän helppoa, lumitöitä tai pihatöitä ei tarvinnut koskaan tehdä ja kauppaan oli lyhyt matka.
Silti tunsin itseni kaupungissa kerrostalossa asuessani välillä tosi pitkästyneelle ja keskustassa pyöriessäkin usein tuhlasi vain turhaan rahojaan tarpeettomaan.
Suurin osa ystävistäkin asui kauempana.


Oli todella pienestä kiinni, ettemme maalle muuttaneet, itse arkailin asiaa jäädä kotiäidiksi pienen vauvan kanssa aivan tuntemattomalle alueelle kauas "kaikesta".
Nyt minusta tuntuu, että kaupungissa asuessani olisin kaukana "kaikesta".
Pinjakin kiittää, hän ei enää halua koskaan muuttaa täältä pois, täällä on kuulema niin paljon mukavempaa asua mitä kaupungissa.

Me ollaan kyllä ihan maalaisia ja onnellisia sellaisia!

15 kommenttia

 1. Kyllä se vaan itselläkin on kaipuu maalle kun sieltä on kotoisin. Siinä on tosiaan puolensa ja puolensa.

  Pst. Voisin olla kiinnostunut tuosta Molon puvusta kunhan jää pieneksi Islalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, kaikessa toki on puolensa ja puolensa. Nyt vanhemmiten sitä on ruvennut arvostamaan enemmän syrjemmässä asumista ja omaa kotipaikkakuntaansa mitä aikoinaan nuorempana halusi vain mahdollisimman nopeasti sieltä pois. :)

   Tuo puku on 92cm, yritän muistaa pitää sinut mielessä kunhan keväällä laitellaan toppaa jemmoihin. :)

   Poista
 2. Riippuu kyllä tuo maalla asuminenkin niin paikasta :) täällä meillä ainoa positiivinen asia on nelostie mitä pitkin pääsee täältä äkkiä pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai riippuu, en varmaan itsekkään viihtyisi ellei meiltä ajaisi isoille marketeille 20min autolla sekä Jyväskylän ydinkeskustaan puolta tuntia. Kavereiden luokse pääsee kaupunkiinkin nopeasti ja Pinja saa harrastaa monipuolisesti kun harrastuksiin on myös se 20min matka. :)

   Poista
  2. Kuulostaa oikein hyvälle :) kyllä siellä minäkin uskoisin viihtyväni :)

   Poista
 3. Meiltä puuttuu tuo ihana järvi, mutta onnellisia maalaisia ollaan silti. Kaupungissa on kiva käydä ja välillä sinne oikein kovasti kaipaakin, mutta maalla asumisesta en ihan heti luopuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ihan järven rannassa talo ole mutta lyhyen matkan päässä. Tottakai välillä tulee mieleen, että olisi kiva asua kaupungissa mutta onneksi siellä voi aina käydä piipahtamassa kun siltä rupeaa tuntumaan. :)

   Poista
 4. Ihana lukea miten erilaisia tuntemuksia ihmisillä on tästäkin asiasta :) Itse useamman lapsen äitinä rakastan asua kaupungissa <3 Sukumme asuu maalla ja joo siellä on kiva käydä, mutta kotimatkalla minut valtaa lämmin tunne kun pääsee takaisin kaupunkiin. Vaikea selittää, mutta sellainen olo että tässä on hyvä! En voisi ikinä kuvitella asuvani maalla. Luontoa rakastan ja etenkin rauhaisaa metsää, niitäkin upeita paikkoja löytyy ihan kaupunki alueilta kun vain tietää mistä etsiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on onneksi monia erilaisia, riittää asukkaita niin syrjemmälle kuin kaupunkiinkin. Meidän tulee käytyä kaupungissa usein viikossa ja mies käy siellä töissä päivittäin, samoin luultavammin minä kun töihin palaan joten juuri näin on kiva asua, saamme asua rauhassa luonnon keskellä mutta kuitenkin kaupungin läheisyydessä jolloin palvelut, työt ja harrastukset ovat kohtuu ajomatkan päässä. Julkisia kaipaan varmaan eniten maalla asuessamme, toki autollakin pääsee mutta ei aina huvittaisi kaivella lumen alta ja lämmitellä autoa kovilla pakkasilla mutta tähän miinukseen on nyt tyydyttävä. :)

   Poista
 5. Tämäpä sattui, olemme pohtimassa maallemuuttoa ja nyt hieman jännittää. Olen maalta kotoisin ja sinne mieli kaipaa mutta hyppy kaupungista rauhaan jännittää. Kiva lukea sinun kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin erityisesti minua jännitti miten sopeudun maalle, olen pikkukylästä kotoisin mutta kuitenkin palvelut ovat olleet kävelymatkan päässä nyt kaikki ovat automatkan päässä mutta todella hyvin tänne on sopeutunut. On sopivasti naapureita niin ei tarvitse yksinäisyydessä olla, autolla ajoonkin on jo niin tottunut, ettei matka Jyväskylään tunnu enää miltään. Meille on ollut sopiva tämä maalla asuminen muttei kuitenkaan aivan kaukana kaikesta jotta kaikki aika ei mene työmatkoihin ja lapsetkin näkevät kavereitaan ja pääsevät harrastuksiin mutta silti asutaan ihan selkeästi maalla.

   Poista
 6. Täällä toinen maaseudun rakastaja. Teininä olin sitä mieltä, että muutan kaupunkiin ja mielellään ihan keskustaan. Kävi niin, että muutin vielä syvemmälle maaseudulle. Nykyään kun elämä on tosi kiireistä ja työelämä hektistä. On ihanaa hautautua tänne korpeen. Eihän tämäkään tietenkään pelkkää auvoa ja onnea ole, mutta ei minusta kaupunkiin olisi asumaan.
  Meillä on loistava kyläyhteisö <3

  VastaaPoista