C9 puhdistuskuuri suoritettu! + pesuaineen voittaja

Eilen loppui minun Foreverin C9 yhdeksän päivän puhdistuskuurini.
Kirjoittelin kolmannen päivän tunnelmista muutama postaus taaksepäin, tuolloin fiilikset olivat aika voimattomat mutta energiaa alkoi olla jo heti neljäntenä päivänä aivan erilailla.

Minulla jäi monta kertaa lounas smoothiet ottamatta ennen Islan vaunulenkkiä mutta kolmannen päivän heikotusta ei tullut vaan energiaa tyhjään mahaan vaunulenkilläkin oli.
En mitenkään erityisesti urheillut tämän kuurin aikana, perus arki piti liikkeessä.
Islaa sai työntää joka päivä rattaissa vartista puoleentuntiin, lumitöitäkin riitti sekä Islan kanssa taaperojumppaa, siivoiluiden ja kotitöiden lisäksi.
Näin jälkikäteen nämä yhdeksän päivää menivät todella nopeasti ja helpostikkin, ensimmäiset päivät olivat toki rankkoja mutta ihan selvittävissä.
Pieni näläntunne on kyllä pysynyt koko yhdeksän päivän aikana mutta sen kanssa oppi elämään ja kun ajatteli niin ravintojen saanti oli kyllä taattu eli kroppa kyllä kestää ja jaksaa mutta päänsisällä joku sokerihiiri ajattelee vain sokeripullaa.


Kolmannelta päivältä alkaen sain tosiaan syödä yhden kuudensadan kalorin päivällisen johon löytyi reseptit ohjekirjasta.
Näillä ohjeilla tein kyllä aina koko perheellekkin ruoan lisäten vain määriä.

Meidän ruokailu on kokenut tämän yhdeksän päivän aikana aikamoista muutosta.
Syötiin ennenkin kasviksia mutta nyt niitä syödään roimasti enemmän, olen oppinut salaattiin kevyen mutta maistuvan öljy/balsamietikkakastikkeen.
Olen oppinut uusia reseptejä joita sovelletaan varmasti jatkossakin sekä olen kiinnostunut nyt laittamaan kokonaan uusiksi meidän ruokalistoja.
Perus sika-nautajauhelihan syönti loppuu nyt meillä.
Pastat ja riisit ovat vaihtuneet kaapissa pikkuhiljaa kaikki täysjyväversioihin ja nyt huomaan kauppalistaa tehdessänikin laativan kaikki täysjyvänä.
Yksi minkä kotoani olen oppinut aikoinaan on suolan käyttämättömyys mutta mieheni käyttäessä paljon suolaa olen pikkuhiljaa juurtunut ruoanlaitossa suolan lisäämiseen, tämän kuurin aikana suolan lisääminen on jäänyt kokonaan ja tulee jatkossakin tälläisenä pysymään, suolaa lisätään vain kalaan tästä lähin.

Painoni on pudonnut hiukan yli kolme kiloa kuurin aikana, enemmänkin olisi saanut pudota mutta toivottavasti jatkossakin putoaa hitaampaa tahtia.
Senttejä lähti 17,2cm ympäri kroppaa, eniten vyötäröltä, lantiolta sekä reisistä, käsivarsista ei ainoastaan lähtenyt yhtään.
Olen siitä huono laihduttaja, että haluan mahdollisimman hyvät tulokset mahdollisimman nopeasti mutta kuitenkaan se ei ole mahdollista jos pysyviä ja suurempia tuloksia tavoittelee joten tämän jälkeen unohdan vaa'an kokonaan kuukaudeksi, etten turhaudu siellä ravatessani.

Mittani tällä hetkellä, suluissa on lähtötilanne,
rinta 89cm (91,5cm)
käsivarsi 29,5cm (pysyi samana)
vyötärö 90,5cm (95,7cm)
lantio 96cm (99,5cm)
reisi 55cm (59,5cm)
sääri 36,5cm (38cm)
paino 67,5kg (70,8kg)


Puhdistuskuurin luvattiin myös tuovan lisää energiaa ja parantavan unenlaatua mutta tätä en ole itselläni selkeästi vielä havainnut.
Toki olen ollut aika menevä ja touhuava jo ennen tätä kuuria ja unet nyt on edelleen mitä on lapsiperheessä, milloin toinen heräilee kasvukipuihin ja toinen muuten vain joka yö viereen eli unen parantumista en ole päässyt oikein konkreettisesti näkemään.
Mutta yhden ruokavalion lisäksi positiivisen asian olen huomannut, ihoni on parantunut todella huomattavasti, minulla on ollut nuorena hyvä iho mutta nyt vanhemmiten olen kärsinyt epäpuhtauksista ja finneistä kasvoissani, tämän yhdeksän päivän aikana kasvoihini ei ole ilmestynyt yhtäkään uutta näppyä ja ihokin tuntuu olevan paremmassa kunnossa.


Vielä en osaa sanoa kannattiko, tulen kertomaan sitten muutaman kuukauden kuluttua.
Sen verran osaan kuitenkin sanoa, että siltä osin ehkä kannatti, että opin uudelleen annoskokoja, ruoka-aikoja ja uusia ruokaideoita kevyemmin mitä tähän saakka.
Tämä toi myös intoa etsiä uusia koko perheen ruokia ja laittaa koko meidän kauppalistaa uusiksi, perus jauhelihapaketti muuttuukin perus broilerijauhelihapaketiksi jne.
Hyviä koko perheen kevyitä ja terveellisiä ruokareseptejä saa ehdottomasti vinkata tänne päin!

Ohjeethan minulle jäi tästä itselleni joten voin soveltaa ruokavaliota ja kuuria milloin vain uudestaan. Kuurin aineksiakin jäi vielä kaikkia jonkin verran jäljelle joten tulen nekin käyttämään tähän perään loppuun.

Loppuun on myös hyvä arpoa Foreverin MPD-pesuaineen voittaja.
Pesuainetta pääsee testaamaan, Maya.
Paljon onnea voitostasi! Laitan sinulle sähköpostia antamaasi osoitteeseen.

8 kommenttia

 1. Mitä syötte jauhelihan tilalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broilerin jauhelihaa ja korvataan sika-nauta pelkällä naudanjauhelihalla. Koitan pitää nyt punaisen lihan päivää kerran viikossa eli vähentää radikaalisti punaisen lihan käyttöä.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä nuo muutokset koko perheelle! Suolaa saa (ja pitäisikin) kyllä käyttää ihan normaalisti mausteena jos ei muuten syö mitään valmisruokia missä on piilosuoloja. Tsemppiä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolaa olen nyt vähän lisännytkin, yrttisuola erityisesti tai jotkut mausteet joissa hiukan suolaa menevät hyvin ruoan kanssa. Mutta voi miten paljon on suolaa joissain valmisruoissa, teimme tortilloja viikonloppuna ja olin aivan yllättynyt miten siinä tortillamausteessa onkin niin paljon suolaa, taidan tästä lähin maustaa ilman valmispussia...

   Poista
 3. Oon kuullut että pelkän vaalean leivän pois jättäminen eli ruisleipää vaan ja riisit/pastat/ perunat pois niin saa jo huimaa tulosta aikaa.
  Itse en ole kokeillut vaikka pitäisi kyllä vähän laihduttaa.
  Ruoka on vaan niin hyvää ja joskus on pakko herkutella :D
  Oon tosi huono aloittamaan mitään kuureja yms.kerran kokeilin sen detox puhdustuskuurin mut en huomannut mitään eroa missään.
  Paino pysyi melkein samassa, liikuin mitä jaksoin koulupäivien jälkeen/lapset kun sai hoitoon mutta en ruokavaliota muuttanut mitenkään.
  Ehkä sen takia en huomannut eroakaan.
  Kasviksia pitäisi syödä, oon tosi laiska niitä ostamaan ja syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleaa leipää meillä harvemmin syödäänkään koska ruisleipä on vaan niin paljon paremapaa maultaan. :) Meillä siirryttiin nyt täysjyväversioihin kaikissa pastoissa ja riiseissä, perunaa vähän vielä syödään ja nuo itse tehnyt lohkoperunat ovat ihan todella hyviä!
   Ruoka on kyllä hyvää, sama juttu täälläkin, pitäisi vain etsiä nyt niitä terveellisiä vaihtoehtoja hyvästä ruoasta ja valitettavasti ylensyöntiä ei voi oikein harrastaa kuten ennen, pakko pitää anooskokoa nyt pienempänä. :)

   Poista
 4. Samaa sanoisin, että korvaa tavallinen pöytäsuola pinkillä himalajan ruususuolalla. Se on terveellistä ja sisältää lukemattomia mineraaleja ja sitä tarvitsee paljon vähemmän kuin tavallista suolaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota meillä on ollutkin, pitääkin ostaa taas uusi purkki ruususuolaa, on jäänyt ostamatta kun loppui. :)

   Poista