Pikkuneiti vilukissa ja hänen siskonsa

Meillä tytöt ovat monessa asiassa aivan erilaisia, yksi asia on kylmän sietäminen.
Tajusin vasta tänä syksynä, että Isla oikeasti palelee puistossa jos päällä ei ole kunnolla vaatetta ja heti kun on pakkasta vähän enemmän saan kaivella esiin jo kovien pakkasten vaatekerrokset.


Isosiskonsa ei oikeastaan ole ikinä palellut, enemmänkin ongelmana on ollut hänen ollessa pienempi, että Pinjalle on tullut kuuma osassa talvivaatteista ja näin on edelleenkin, siinä missä Isla kalisee vieressä niin Pinjaa ei palele pätkääkään ja molemmat lapset liikkuvat kyllä paljon ulkona ollessaan.


Tämä Ticketin Othello haalari lämpöisempänä North versiona on ollut Islalle nappivalinta, tässä haalarissa Isla ei palele eikä tärise kylmästä.
Valitettavasti Molon haalarissa Isla palelee, hän on oikein tärissyt haalari päällään ulkona kylmästä, en tiedä sitten onko baby mallinen tuplavetoketjullinen haalari kylmempi vai eikä vain Molon haalareissa riitä lämpö Islalle.
Harmillisesti meillä on nyt pakkaskeleillä Islan kirkkaanpinkki Molon haalari jäänyt käyttämättä, vaikka heijastimet haalarissa ovat aivan omaa luokkaansa ja hyvät heijastimet täällä katuvalojen ulottumattomissa ovat todella suuri plussa niin en uskalla laittaa haalaria Islalle kun raukka tärisee kylmästä jo hetken ulkoiltuaan.


Tänään ulkoilimme puolitoistatuntia näissä varustuksissa, pakkasta oli pienen tuulen saattelemana luultavammin vajaa kymmenen astetta rannassa.
Islalle laitoin jalkaan pakkaskeleille jemmaamani Anguluksen saappaat, Mini A Turen luottorukkaset joissa pienet sormet varmasti pysyvät lämpöisenä sekä päähän villaisen kypärämyssyn ja Papun villapipon.
Näillä vaatetuksissa Isla ei palellut ollenkaan, jopa varpaat ja sormetkin pysyivät lämpöisenä.


Samaan aikaan ulkoilemassa oli lämminverinen siskonsa jolla oli viime talvinen jo hiukan parhaat päivänsä nähnyt Ticketin Baggie haalari, päässä perus vuorellinen fleecemyssy ja käsissä Molon rukkaset.
Jalkaan sain suostuteltua sentäs nahkaiset Bisgaardin saappaat sekä kaulaan kaulahuivin ettei ihan kaulan alue jää paljaaksi.
Pinjaa ei palellut ollenkaan, itseasiassa Pinjalla ei edes posket punertunut toisin kuin Islalla.


Tuottaa hiukan haastetta pukea näin erilaisia lapsia, toista ei palele ollenkaan ja toista palelee pienikin pakkanen niin miten sitä muistaa aina, että Isla vaatii tosissaan enemmän vaatetusta mitä siskonsa.

*Molempien haalarit on saatu Ticketiltä.

Miten teillä puetaan pakkasille pikkuisia? Löytyykö teiltä herkästi palelevia lapsia?

6 kommenttia

 1. Hei minkä kokoinen teillä on ollut aina Ticketin haalari Islalla suhteessa pituuteen? Muistelin , että oliko teillä viime vuonna se kaksivetskarinen seeprahaalari? Meidän pienin on kesäkuussa varmaan noin 80cm pitkä niin mietin että onko sopiva koko 86 vai 92, että mahtuu koko talven!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni nämä ei ole enää niin reiluja mitä joskus aikaisemmin. Meillä oli tosiaan Islalla viime talvena se babymallin seeprahaalari, muistaakseni se oli kokoa 80cm ja Isla oli tuolloin alle 80cm, ehkä lopputalvesta juuri sen 80cm pitkä. Uskoisin, että 86cm mahtuu teille varmasti koko talven ellei nyt pieni kovin suurta kasvupyrähdystä ota.
   Meillä on nyt Islalla 92cm haalari ja Isla on nyt noin 86-87cm pitkä ja sopivasti reiluutta löytyy edelleen haalarista mutten olisi uskaltanut enää hänelle pienempääkään kokoa ottaa kun pituutta oli kuitenkin jo sen 85cm 2-vuotis neuvolassakin.

   Poista
 2. Meillä oli tänään omalla pihalla hm toppapuku minkä ostin viime talvena alesta uutena, alla fleecetakki ja kuomat jalassa. Villasukkien kanssa. Löytyi markkinoilta ostettu tiikeri hattu joten se oli päässä ja villakauluri. Käsissä oli muistaakseni jonathan merkkiset paksut rukkaset. Ostin alesta viime vuonna uutena ja aina pitäneet kovissakin pakkasissa kädet lämpöisenä.

  Meidän mittari näytti - 6 astetta täällä etelä-suomessa.
  Hyvin pärjäsi ulkona tunnin noilla varustuksilla :)

  Meillä muuten sama, isosisko ei ole koskaan palellut.
  Ulkonakin välillä viilettää takki auki vaikka tietää etten tykkää siitä.
  Kyseesdä siis 11- vuotias kaikkitietävä murrosikäinen melkein jo.
  Keskimmäinen on taas palellut ja pienin myös aika vilukissa eli vaatetta saa laittaa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös villavaatteita sitten alle kun kovin pakastaa, Islan kanssa ei vain kovin pitkiä aikoja uskalla ulkoilla kun palelee niin herkästi.
   Tuottaa hiukan haastetta kun on tottunut lapseen joka ei pienistä palele, en ole opetellut ollenkaan pukemaan palelevaa lasta, tuli aivan yllätyksenä puistossa ekoilla pakkasilla, että on pakko lähteä kotiin kun Isla tärisee ja huulet sinertävät vaikka on ihan perus toppahaalari päällään.

   Poista
 3. Meillä kaksi isointa ovat käyttäneet vielä syysvermeitä, kun muilla lapsilla ollut topat käytössä. Pienin taas ei ole kovin herkkä palelemaan, mutta selvästi arempi kylmälle kuitenkin kuin sisaruksensa. Tällä hetkellä ollaan käytetty veljen vanhoja haalareita paitsi nyt kunnon pakkasen löydettyä tiensä tänne ollaan otettu pienimmälle villat ja omat topat käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Alimmaiseksi villakerrasto. Meillä molemmilla lapsilla on merino/silkkivilla vaatteet alla heti kun tulee kylmät ilmat. Itsekin rakastan niitä päällä. Muuten ovat käyttäneet vielä vähän huonompia viimetalvisia haalareita. Pakkasilla/ kylmällä tuulella väliin villahaalari. Aika surutta olen noille vaatetta aina päälle laittanuta, en jotenkaan usko siihen, että jos nyt jo laittaa villahaalarit yms, niin kovilla pakkasilla ei sitten pärjää. Itsellekin laitan aina niin paljon päällee ettei palele. Monesti syksymn kylmät ja kostetat ilmat ovat kylmempiä kuin kuivat pakkaset. Ja nyt keho ei ole vielä tottunut lämpötilan vaihdokseen. Kun keskiruumis on lämmin, eivät jalat ja sormetkaan palelle niin herkästi.

  VastaaPoista