Mitä ekaluokkalaisellemme kuuluu?

Reilu kuukauden päästä syyslukukausi ensimmäistä luokkaa on jo Pinjalla käyty, ällistyttävän nopeasti mennyt tämä syksy.
Vasta me jännitimme molemmat Pinjan kanssa koulun alkuaja nyt jo kohta ensimmäiset puoli vuotta koulua takana.

Kävimme viikko sitten Pinjan kanssa ensimmäisessä arviointikeskustelussa, odotinkin tätä kovasti koska en ollut hirveästi syksyn aikana saanut tietoa kuinka koulussa oikeasti juuri Pinjalla menee ja onko opettajankin mielestä oppiminen sujunut hyvin.


Erittäin positiivista palautetta Pinja saikin opettajalta kuten varmasti voisin kuvitella jokaisen oppilaan saavan vielä näin ensimmäisessä arviointikeskustelussa jossa opettaja varmasti painottaa eniten niitä positiivisia juttuja.
Mutta silti oli mukava kuulla kehuja omasta lapsestaan, toki se aina lämmittää vanhemman mieltä ja koen suurta ylpeyttä lapsestani.
Pinja sai kehuja kuinka lukeminen on ottanut suuren harppauksen syksyllä eteenpäin nyt Pinja lukee lähes mitä vain vaikkakin hitaasti mutta joka ilta tuo sängyssään vielä iltasadun jälkeen lueskelee itse jotain kirjaa, tässä on otettu tosiaan iso harppaus koska Pinja oppi vasta kesällä lukemaan ja hoksasi kuinka tavuja liitetään yhteen.
Hienosti on aina läksyt tehtynä ja kotona on oppinutkin nyt itsenäisesti ensimmäiseksi hoitamaan läksyt kotiin tullessaan ja tunneilla on reipastunut rohkeasti viittailemaan.
Kavereita on kuulema paljon, ei mitään yhtä tiettyä vaan leikkii paljon välitunneilla vaihtelevasti eri kavereiden ja eri luokkalaistenkin kanssa, olikin mukava kuulla, että Pinja rohkeasti leikkii muidenkin kuin naapurin tytön kanssa niin ikää kuin luokkaa katsomatta.


Liikunnallisuudesta Pinja sai opettajalta niin suuren kehuryöpyn, ettei tiennyt miten kehuja ottaisi vastaan ja pyöri penkillään vaikeana.
Tottahan se on, että Pinja on todella liikunnallinen, säännöllinen liikuntaharrastus tuo notkeutta ja liikkuvuutta Pinjalle joka näkyy toki erilailla pienessä luokassa jossa Pinja on ainut voimistelua harrastava tyttö.
Pinja on kovin kilpailuhenkinen ja kova juoksija, syksyn koulun yleisurheilukisoissa Pinja kisasi rinnakkaisluokan kovaa vastusta vastaan, Pinja saikin kaikista kolmesta lajista joihin osallistui hopeaa ja kova vastus kultaa, näistä tulee vielä kova juoksijakaksikko ykkösistä. :)
Olen ihan ihmeissäni Pinjan liikunnallisuudesta koska meistä vanhemmista kumpikaan ei mitään joukkueurheilijoita tai kovia liikuntaharrastajia ole, itseasiassa itse vihastin suorastaan jokaikistä koulun yleisurheilukisaa koska en ikinä pärjännyt niissä, hienoa katsoa, että nyt oma lapsi sitten pärjää vaikkei äiti pärjännytkään. :)

Pinja on kuulema reipas ja sosiaalinen tyttö joka varmasti tulee pärjäämään.
Tätä tietysti jokainen vanhempi toivoo ja itsekkin toivon kovasti, että nämä opettajan sanat tulevat pitämään paikkaansa, itseäni on kiusattu aikoinaan ala-asteella ja olin aika helppo kohde koska en uskaltanut koskaan asettua kiusaajia vastaan ja painuin vain hiljaisena kuoreeni.
Jospa oma lapsi olisi niin rohkea ja reipas, että osaa pitää puolensa ja olla kiusaajien yläpuolella jos joskus kiusaamista kokee.


Upeasti on siis tämä syyslukukausi ekaluokkalaisellamme mennyt ja kotona ollaan erittäin tyytyväisiä pieneen reilu sadan oppilaan kouluumme sekä mukavaan ja reippaaseen Pinjan omaan opettajaan.
Loppuun vielä pakko jakaa tänne blogiinkin tämä nostalginen kuvasarja joita löysin Islan kerhokuvia tilatessani. 
Ensimmäisessä kuvassa Pinja on kolme vuotta ja nyt viimeisessä seitsemän vuotta.


Kuinka muilla koulunsa aloittaneilla ekaluokkalaisilla on syksy sujunut?

10 kommenttia

 1. Ihania terveisiä Pinja on saanut koulusta <3 tuntuu niin hurjan isolta jo bloginkin välityksellä! Ja ihanan pieni koulu! Meidän lasten päiväkodissakin on enemmän porukkaa.. Ja koulussa on käsittääkseni aina neljä rinnakkaisluokkaa. Pieni koulu olisi kyllä niin ihana!

  Meillä on koulu edessä kahden vuoden päästä. Tuntuu hassulta, kun etuhampaat ovat kaikki jo irronneet (just sopivasti sattuu päiväkotikuvaukseen ylähampaissa oleva aukko :D), tyttö lukee ja kirjoittaa :D mutta tää onkin ikäryhmänsä vanhimpia, kun on syntynyt vuoden ensimmäisinä päivinä.. Mihin tää aika oikein menee??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä niin hurjalta miten aika vaan vilahtaa ohitse, tuntuu, että meillä eletään jo nyt näitä elämän ruuhkavuosia jossa viikot vain vierii huomaamatta maanantaista perjantaihin niin mitä sitten kun menen taas töihin. Mitä enemmän lapset kasvaa sitä enemmän niiden mukana tulee menoja, harrastuksia jne.

   Pieni koulu oli yksi iso syy miksi muutimme tänne, koulu on lisäksi kokoajan pikkuhiljaa kasvava joten koulun lopetus uhka ei ole niin kova mitä muilla pienillä kyläkouluilla.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että teillä on koulu lähtenyt hyvin käyntiin. Meilläkin alkukankeuden jälkeen :) Nyt Eevi menee tosi mielellään kouluun ja on innoissaan kun on oppinut kanssa lukemaan. Tykkää läksyistä ja monesti on ne tehnyt jo ilttiksessä kun haetaan kotiin.

  Juuri tänään puhuinkin kaverille, että uskomatonta kuinka ekaluokka on kohta jo puolessa välissä. Niin se aika vaan menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla myös, että teilläkin on koulusta tullut mieluisaa alun jännityksen jälkeen. Ilttiksessä onkin varmasti kiva tehdä yhdessä läksyjä, meillä Pinja jaksaa aina tasaisin väliajoin narista miksei hän ole päässyt ilttikseen, yritän koittaa muistuttaa, että nauttisi nyt siitä kun siellä ei tarvitse olla kuitenkin ehtii varmasti vielä kyllästymiseen asti olla ilttiksessä kun palaan töihin. :)

   Samaa itsekkin juuri ihmettelin miten tämä syksy on mennyt nopeasti, tätäkö se on sitten joka lukukausi, ajankulu vain nopenee. :)

   Poista
 3. Kiva että Pinjalla on kaikki mennyt hyvin! :) Terkkuja iloiselle ja reippaalle koululaiselle, aivan ihana tuo kuvasarja. <3

  VastaaPoista
 4. Meillä oli juuri ekaluokkalaisen vanhempainvartti ja oli kyllä kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin ja oppiminen sujuu. Vaikka meidän nuorin on nyt ekaluokkalainen ja kouluhommat sinällään tuttuja, niin kyllä sitä eka luokkaa silti vähän jännittää jokaisen lapsen kohdalla. Erityisen ilahduttavaa oli kuulla kuinka hienosti meidän tytöllä menee kavereiden kanssa.

  Ihana kuva sarja teidän tytöstä :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oon ekaluokkalainen ja vanhempien vartti huomenna ja tippa tuli linssiin tätä lukiessa... Toivottavasti huomenna selviän ilman nessupakettia ;)
  Ihania kuvia myös :)

  VastaaPoista