Joulukalenteripuuhia

En tiedä, mutta jossain hetken mielihäiriössä ajattelin Pinjalle ääneen, että olisiko sellainen joulukalenteri kiva johon "tonttu" tuo yllätyksiä ja ajattelin, että minun olisi helpompi näin yhdistää molempien tyttöjen kalenterit.
Taisinpa myös ajatella tämän olevan edullisempikin vaihtoehto...
Muutaman viikon päästä ajattelin asiaa tarkemmin, totesin, että tässä kalenterissa on jonkin verran enemmän työtä ja kalliimmaksikin tulee ja reilusti, erityisesti kun jo ehdin vain ja ainoastaan ihastua kalliiseen Ferm Livingin joulukalenteriin.
Tajutessani tämän selaisin valmiita kalentereita ajatuksella, että Schleichin kalenteri varmaan tänäkin vuonna kelpaisi Pinjalle ja Brion junakalenteri Islalle mutta mitä vielä, Pinja toivoi vain kalenteria johon "tonttu" tuo yllätyksiä, että meninkin ajattelemaan ääneen lapsen kuullen.

Mitäpä sitä ei näin joulun alla lapsensa eteen tekisi joten selailin joulukalenterivaihtoehtoja ja päädyin aina vain Ferm Livingiin joten sen meille lopulta hankinkin portaikkoon.
Kaunishan tuon on yksinkertaisuudessaan ja ei haittaa vaikka pidempäänkin joulun jälkeen seinälle jäisi.


Sisältö olikin hiukan vaikempaa, Pinjalle löytyy kyllä halpoja alle viiden euron juttuja hyvinkin mutta Isla oli vähän vaikeampi, erityisesti kun yritän pitää jokaisen luukun yllätykset edes suht saman tyylisinä ja myös Islaa miellyttävinä jotta aamu ei ala pienen uhmakiukkuajan luukkukateudella jos toisella onkin parempi ylläri kuin tällä arvon 2-vuotiaalla.

Eilen käväsin kaupungilla etsimässä kalenterin sisältöä ja Harjun Paperista hain pieniä paperipusseja joihin saan yllätykset helpommin paketoitua, samalla matkalla piipahdin Pienikamarissa josta löysinkin tosi kivoja juttuja kalenteriin, molemmille piparkakkumuotit, Pinjalle jätskipyyhekumia ja pienen huuliharpun kaulakorussa sekä Islalle tuollaisen puisen magneettieläinsetin jossa 12kpl kokonaisia eläimiä, näistä saan kivasti jaettua puolet kalenterista pelkästään magneeteilla, loppu puolet onkin helppo toteuttaa.


Lisäksi lapsille on tulossa Schleich eläimet, enkelikarkkeja ja pieniä rusinarasioita, pienet kirjat ja H&M:tä koruja, pinnejä, hiusharja Islalle ja huulirasvoja Pinjalle.


Joitain juttuja on vielä hankkimatta mutta näillä päästään hyvin alkuun, niin ei tarvitse hermoilla ensi viikolla kalenterin sisällön kanssa.
Aaton luukut puuttuvat vielä, niihin kaavailin Pinjalle pientä lego rasiaa ja Islalle Brion yksittäistä junaa. Luultavasti saatan myös täydennellä puuttuvia luukkuja osaksi tehtäväkorteillakin.

Joulua laitellaan pikkuhiljaa jo muutenkin, erityisesti valoja ja kynttilöitä, ihanat lumihanget ovat enää vain muisto joten valoa taas kaivataan.
Tämä Eno Studion monissa blogeissakin nähty kynttelikkö kotiutui meille alkuviikosta, on mielestäni kaunis ja edullinenkin kynttelikkö, ensimmäinen käyttökerta ei mennyt ihan putkeen mutta nyt jo sujuu kynttilöiden laittoi tähän. :)


Millaisia joulukalentereita teillä on lapsille?

13 kommenttia

 1. Ella tahtoi tänä vuonna Lego Friends kalenterin, pääsee äiti vähän helpommalla :) Minä vielä odottelen omaa kynttelikköäni, näyttää kauniilta teidän ikkunalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut myös jonain vuonna Lego Friends kalenteri, oli kyllä ihan mieluisa sekin. :)
   Tuo kynttelikkö on ihan superkaunis, melkein joka ilta polttelenkin siinä nyt kynttilöitä.

   Poista
 2. Täällä sana homma, ite menin ääneen puhumaan että tonttu toisi aina yllätyksen! Sehän tässä vaan on että meillä ei ole mitään mihin se tonttu sen yllärin toisi :) onneksi tyttö innostui ompelukoneella ompelemisesta niin taidetaan viikonloppuna surauttaa iso joulusukka!😊kiitti lahjavinkeistä kalenteriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulusukka onkin vastaavana tosi helppo ja nopea tehdä ja varmasti mahtuu isompikin yllätys joulusukkaan. :)

   Poista
 3. Ihania yllätyksiä tulossa teidän kalenteriin! Meillä on tytöillä Mailegin kalenterit, joihin myös tonttu tuo yllätyksiä. Tonttu on vaan unohtanut ostaa yllätykset, joten luultavasti ainakin ensi viikon luukuista paljastuu käärekarkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mailegin kalenterit ovat myös kyllä tosi upeita! Meilläkin on käärekarkkeja jo ollut luukuissa, huomasin juuri eilen laskiessani, että jotain pientä pitää isommalle tytölle vielä keksiä kalenteriin...

   Poista
 4. Kiitos kivoista ideoista kalenteriin :) meillä samanlainen ja sama "tuska" lahjojen etsinnän kanssa. Tuo on ferm living kalenteri on kyllä todella kaunis! Terv. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että näistä oli apua, meiltä puuttuu vieläkin osa yllätyksistä, isommalle tytölle on varmaan pakko käydä jotain nappaamassa vielä osaan luukuista.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, itsekkin tykkään todella paljon! :)

   Poista
 6. Hei, minäkin ajattelin, että tontun tuomat yllätykset olis kivempia kuin suklaakalenteri. Legokalentereita noi 3 ja 5- vee eivät ole älynneet vielä pyytääkään.
  Kalenterisi on hieno, mun ratkaisu oli päällystää tyhjä Muropaketti joulupaperillla ja se saa toimia tontun terveisten paikkana. Ajattelin laittaa sinne myös tehtäviä, esim. Piparien leivontaa ja jouluvalojen asennusta tms. juttuja joita me tehdään muutenkin.

  Tarmotar

  VastaaPoista
 7. Kaunis kalenteri! Täällä tonttu työ öisin sängyn viereen jotain pientä kivaa, tontun kiireestä riippuen yllätys on paketoitu tai paketoimatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kiva idea myöskin, meillä Pinja jo olikin yksi yö ihan varma, että tonttu oli rapistellut alakerrassa, eikä ollut kissakaan kun nukkui hänen vieressään silloin, hauska miten vahvasti Pinjakin vielä tonttuu uskoo niin muita vaihtoehtoja ei edes rapinoillekkan ajattele. :)
   Meillä tonttu oli jo yhtenä aamuna unohtanut yllärin, onneksi tonttu muisti sen kellon soidessa eikä lapset vielä heränneet. :D

   Poista