Kaksivuotias

Isla pikkuinen täytti tänään jo 2-vuotta, juhlia juhlitaan huomenna lähisukulaisten ja perhetuttujen kesken.


En voi uskoa, että meillä on jo 2-vuotias, Isla on ollut niin perheen vauva josta äidin on vaikeaa irroittautua.
Muutama postaus taaksepäin kirjoitin vilkkaasta taaperosta jota siis tämä vauhdikas kaksivuotias on mutta keskitytään nyt niihin positiivisiin puoliin synttäreiden kunniaksi.
Vaikka Isla on mielettömän ehtiväinen ja vilkas niin tämä tyttö osaa kyllä olla todella iloinen, nauravainen ja hyväntuulinen.
Isla on todella sosiaalinen, samoin kuten siskonsakkin oli tämän ikäisenä, muut lapset kiinnostavat kovasti ja leikit muiden samanikäisten kanssa sujuu yllättävän hyvin.

Isla puhuu jo kovasti, muutaman sanan lauseita sekä uusia sanoja tulee päivittäin.
Pinjaan verrattuna Isla on oppinut paljon aikaisemmin puhumaan sekä puhe kehittynyt nopeammin.


Uusia mittoja Islasta emme ole vielä saaneet kun neuvola on vasta kuun lopussa mutta tällä hetkellä Islan vaatekoko on pääosin 86-92cm.
Äidin vauva nukkuu vielä pinnasängyssä mutta jatkettava sänky on jo hankittuna odottamassa hetkeä milloin uskallamme Islan siihen siirtää.
Unitutti Islalla jäi pois muutama viikko sitten viikonloppuna, tosi hienosti on ilman tuttiakin nukahtanut ja tutti on nopeasti unohtunut, tutin jättäminen sujui itseasiassa paljon paremmin mitä itse osasin edes ajatella.
Tisumaitoa Isla saa edelleen kolmesti päivässä, aamulla, päikkäreille mentäessä jä yöunille mennessä.
Tämä määrä meillä on pysynyt pitkään samana eikä Islan päivärytmi järky vaikka joku tissittelyistä jäisikin välistä tai olisin vuorokaudenkin poissa.
Tissiä tämä neiti on kyllä oppinut nyt vaatimaan, tisuaika kun lähenee niin huutaa TISSAA kyllä kovaa ja niin kauan, että palvelu pelaa.
Olen todella tyytyväinen meidän imetystaipaleeseen, sopivasti juuri Imetysviikon kunniaksi tuli WHO:n imetyssuosituskin täytettyä.


Vaikka kaksivuotias taapero, vilkas sellainen on talossa kuin täystuho ja pitää äidinkin linjat kurissa vauhdillaan niin silti voisin sanoa, että tämä ikävaihe on jotain tosi ihanaa.
Kaksivuotias on niin aito ja iloinen sekä nämä Islan jutut saavat kyllä vanhemmilla sekä isosiskolla hymyn huulille päivittäin, on tämä neiti niin hassu tapaus päivittäin.

Huomenna sitten on kunnon juhlinnat pastellisävy teemalla herkkujen ja läheisten kera.
En malta odottaa Islan ilmeitä kun saa availla paketteja ja olla juhlien keskipisteenä.
Kuvia laittelen varmasti pian juhlien jälkeen tänne blogiinkin.


Paljon Onnea pienelle, pippuriselle kaksivuotiaalle vauhti-Islallemme! <3

14 kommenttia

 1. Onnea kovasti! 🌠
  Onko siitä oikeesti jo niin kauan kun oltiin raskaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika on kyllä hujahtanut niin nopeasti, vastahan sitä mietittiin vauvajuttuja. :)

   Poista
 2. Onnea 2-vuotiaalle! Ja onnea molemmille myös hienosta imetystaipaleesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saa nähdä kuinka pitkään tätä jatkuu, Isla ei ole nyt muutamaan päivään huolinut rintaa kuin aamuisin.

   Poista
 3. Onnea suloiselle 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 4. Onnea 2-vuotiaalle! Kiva kuulla pitkään jatkuneesta imetyksestä =) Oliko sinulle selvää että imetät näin kauan, vai onko se ajatus muotoutunut ajan mittaan? Ja siis ihan positiivisesti tarkoitan tuon pitkän imetyksen. Itse imetään 1v2kk ikäistä kolmatta lastamme (kahden vanhemman imetys lopetettu juuri tässä iässä), mutta nyt en voi ajatellakaan vielä lopettavani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä ajatuksissa imettää niin pitkään kuin vain hyvältä molemmista tuntuu jos imetys onnistuu, esikoista imetin 1,5-vuotiaaksi ja haaveena oli imettää Islaa nyt ainankin tänne 2-vuotiaaksi, nyt olen tavoitteeni saavuttanut ja tästä eteenpäin katsotaan miltä imetys näyttää, jättääkö Isla itse rintaa vai rupeaako itsestäni tuntumaan, että haluan lopettaa imetyksen, vielä siltä ei tosin tunnu. Isla tosin on nyt ihan muutaman päivän aikana jättänyt imetyskertoja pois, rintaa tarjotessa ei suostukkaan imemään rintaa vaan lähtee pois, on nyt vain aamuisin suostunut imemään niin pitkään, että heruminen alkaa.

   Poista