Talven kengät kunnossa

Vaikka voisin itseni vähän lastenvaatefriikiksi luokitella niin yksi asia lasten vaatetuksessa on minulle aika pakkopullaa, nimittäin kengät.
Jokin kengissä vain tökkii, niitä pitää olla kuitenkin eri keleille sopivia, pitää olla kasvunvaraa, kestävyyttä ja kaikenlisäksi ne maksavatkin paljon.

Otin asiakseni yhtenä viikonloppuna urakalla googletella kenkiä lapsille talveksi ja mittailla lasten jalat jotta sopivan kokoiset kengät tulisi ostettua.
Mittailukin on muuten raivostuttavaa, ei siinä jos kaikki kengät olisivat sisäpohjamitoiltaan saman kokoisia mutta ehei, joka kenkäparin sisäpohjamitat on vielä tarkasteltava koska vaihtelevat niin paljon eri merkkien välillä.

Meillä on molemmille pakolliset kolmet kengät, yhdet goretex-kengät, yhdet loskarit ja yhdet siistimmät nahkakengät.

Islalle ei tietenkään ollut valmiina mitään viime talvelta joten kaikki kengät piti uusia.
Goretex-kengiksi tuli mielestäni aika kauniin väriset Reiman kengät koossa 26.
Reiman kenkiä meillä ei ennen ole ollutkaan mutta näitä oli Reiman omassa verkkokaupassa sen verran edukkaasti, että päätin tilata nämä kokeeksi kun kuulin kengistä vielä postitiivisia käyttökokemuksia.


Loskareina on nyt Islalla ensimmäistä kertaa hyväksi todetut Crocsin Gust Bootit koossa 25-26.
Tilasin nämä 20% alella joka Crocsilla oli yhtenä viikonloppuna.
Huomasin muuten tätä kirjoitellessani, että tänään Crocsilla on jälleen 20% alennus joistakin kengistä.


Löysin fb:n kirpparilta Islalle sattumalta siistimmiksi nahkakengiksi Bundgaardin hopeiset saappaat koossa 26.
Kävi kyllä todella tuuri näiden kanssa, olivat todella halvat mutta erittäin siistikuntoiset kengät, menevät meillä ihan ykköskenkinä siistimmissä tilaisuuksissa.


Pinjan kohdalla oli siitä hyvä lähtötilanne, että viimein meillä on talvi jolloin osa viime talvisista kengistä mahtuvat vielä Pinjalle.
Pinjalla on ikäisekseen todella suuri jalka ja jalan kasvu on ollut aika vauhdikasta.

Goretex-kenkinä Pinjalla on viime vuotiset Sorellit koossa 35.
Pinja piti näistä kovasti viime talvenakin vaikka mielestäni nämä ovat aika raskaat mutta Pinjan mielestä taas eivät ole erityisen raskaat.
Kiva, että nämä mahtuvat vielä, ovat hyvät, lämpimät ja nopeat kengät laittaa jalkaan koulussa.


Viime vuotiset Pinjan loskarit puristivat Pinjan mielestä joten laitoimme ne kirpputorille ja tilasin uudet samanlaiset mutta eri väriset koossa 36-37.
Pinja tykkäsi käyttää aika paljon viime vuonnakin näitä Crocsin Gust Booteja, varmastikkin keveyden ja nopean pukemisen ansioista joten uskon, että tulevat kovaan käyttöön tänäkin vuonna.


Siistimmät nahkasaappaat Pinjalla ovat viime talviset Angulukset koossa 34.
Pinjan mielestä nämä hänelle vielä mahtuvat mutta en ole varma mahtuvatko koko talvea joten voi olla, että siistimmät kokoa suuremmat nahkakengät pitää jossain vaiheessa talvea vielä Pinjalle hankkia.


Pinjan suurempien nahkakenkien lisäksi Isla ehkä tarvitsee myös lämpimät nahkakengät ihan ulkoilukäyttöön, ehkä Tepsut tai vastaavat, näillä kuitenkin voidaan talvi aloitella ja hankkia nahkakenkiä vielä sitten jos tarve iskee.

22 kommenttia

 1. Mä inhoan kans kenkien ostoa! Meillä molemmat lapset menee talven ihan perinteisillä mustilla Kuoman toppabootseilla (rumat, mutta lämpöiset). Molemmilta löytyy mustat karvavuorikumpparit (Everest) ja tytöltäni just nuo samat Crocsin Gust Bootsit pinkkinä. Hienostelukengät pitäisi vielä hankkia molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime talvena ekat Kuomat ikinä ja ihan tosi kätevät olivat kyllä, en ole nyt niitä niin metsästänyt mutta jos oikean kokoiset käytettynä vastaan tulee niin ehdottomasti ostan. :)
   Kävin tänään H&M:llä ja tosi kivoja mustia nahkasaappaita oli siellä, olisin ostanut molemmille jos ei olisi jo kenkiä, voi olla, että Pinjalle käynkin tuolta siistimmät saappaat hakemassa. :)

   Poista
 2. Pitääkö nuo Crocsin loskarit oikeasti veden jos on kunnon loskakelit ja hiostaako kenkä? Kun tuo kangasvarsi vähän arveluttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedenpitäväthän nuo eivät ole eli upotusta vesilammikkoon ei kestä mutta tosi pitkään pysyy jalat kuivina loskakeleillä vaikka vesilammikossakin käytäisiin mutta jos lammikossa ollaan pidempään niin vesi tulee läpi. Arvelin samaa viime talvena kun Pinjalla oli nämä ensimmäistä kertaa mutta yllätyinkin miten hyvin pitivätkin kosteammillakin keleillä sen veden vaikkei kengissä mitään varsinaista vedenpitoa ole.
   Pinjaa kengät eivät hiostaneet.

   Poista
  2. meillä oli kakkosluokkalaisella nuo crocsit viimevuonna. ei tuu toiste =)

   Poista
  3. Meillä oli nämä myös viime vuonnakin ja meillä oli taas tosi tykätyt kengät. :)

   Poista
  4. Kun mietin et millon näitä on tarkoitus käyttää kun ei kestä vettä ja sit taas ei ole oikein vuortakaan, et tarkeneeko näillä yhtään edes pikkupakkasella? Kokeilin kengän sisusta kaupassa ja eihän noissa ole kunnon vuorta ollenkaan?

   Poista
  5. Meillä oli 3-vuotiaalla nuo Gust bootit viime talvena ja nyt taas kokoa isompana, koska tykättiin tosi paljon! Varsinkin viime talvena oli kätevät kun oli paljon plussakelejä, villasukan kans ainakin tarkeni hyvin, eikä muistaakseni kertaakaan kastunut jalat. Toki varsiosa ei kestä vettä eli ihan lätäkköleikkeihin on sitten kumpparit erikseen. Ja toisaalta ovat nyt jo käytössä välikausikenkinä. Helppo myös pukea!

   Poista
 3. Itselläni on nuo loskarit olin kovin tyytyväinen käyttäjä kun noita päiväkodissa pidin.nyt olen pitänyt sienimetsässä ja märkä heinikko kasteli varret ja jalat oli märät.Mutta loskakelillä jalat pysyi kuivina.. Eihän noilla tarvi lammikkoo astella mutta sanoppa se muksuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös itselläni samantyyliset aikuisten malliset, ihan loistavat puistokengät vähän viileämmälle kelille syksyisin.
   Meillä on kengät pitäneet vesilammikon läpi astelua jos ei mikään tosi syvä lammikko ole kyseessä mutta jos veteen jää seisomaan niin tulee tuosta varresta siinä vaiheessa läpi.

   Poista
 4. Kiva lukea muiden must kenkiä talveen! Meillä on hiukan eri tapa. Goret plussaan ja pikkupakkaseen, Kuomat tai Tepsut kylmempään. Nyt olen (ehkä tyhmästi) ajatellut että lapsi pärjää seuraavan talven ulkoilut lähes yksillä kengillä (Viking Windchill), kun olen ymmärtänyt että on sekä lämmin että loskan pitävä... Saa nähdä. Lisäksi meillä on lämminvuorikumpparit kunnon lammikkoihin. Niin ja "hienostelu" kengät tulee ehdottomasti osastolta H&M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina ollut talvigoret ihan pakkaskelien kenkinäkin, Islalle nämä ovatkin ensimmäiset talvigoret mutta Pinjalla on joka talvi ollut jotkut goretex kengät joita käyttää ihan pakkasillakin, Pinja tosin ei kovin herkästi palele.
   H&M:llä oli tosi kivoja siistimpiä saappaita kun tänään siellä kävin, voisin kovasti harkita niitä kaupunkisaappaiksi Pinjalle.

   Poista
 5. Eikös noi reimat ja crocsit ole vähän sama? Käyttötarkoitus minusta ainakin. Vai onko nuo teillä remukengät enempi nuo crocsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mielestäni, Crocsit ovat aika ohuet eikä kovin vuorelliset joten en niitä viitsi hirveästi pakkasilla käyttää kun taas reimat ovat selvästi talvikengät ja topatut lämpöiset kengät joten niitä voi huoletta pitää pakkasillakin. Crocsit varmaan otetaan käyttöön kuitenkin jo pian kun aamut kylmenevät vielä tästä.

   Poista
 6. Täälä toinen joka ei kertakaikkiaan tykkää kenkien ostosta.
  Muuten tykkään hirmuisesti ostaa lastenvaatteita, paljon mukavampaa kuin ostaa itselle jotakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, kegät vaativat kait liikaa jo ajatustyötä ja kun ei voi ostaa vain vähän reiluja kuten muissa vaatteissa vaan pitää sopia hyvin jalkaan. :)

   Poista
 7. Plaah... Meillä tää kenkäprojekti on vielä edessä. Noista Crocseista oon kuullu tosi paljon huonoa että just saumakohta ilmasee kaiken eikä sitte myöskään hengitä muoviosasta (ei tietenkään). Mutta mutta... Jotkut goret meillekin tulee ja vuorelliset kumpparit. Talvella mennään kuomilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa samaa kuullut mutta Pinja meillä näistä viime talvena tykkäsi ja itselläni on samantyyliset mutta vähän ohuemmat Crocsit jotka ovat kovalla käytöllä minulla niin meille on ollut tosi tykätyt kengät, saa nähdä millainen tuo tarrallinen malli on kun sitä ei ennen meillä ole ollut.

   Poista
 8. Ompas lapsilla jaloissa koko eroja. Minä tilasin meidän 3veelle saman kokoiset crocsit. Crocsit on ehdottomasti meilläkin suositut. Nyt tilasin ekan kerran duck bootit (lenkkari malliset välikausikengät) ja olin tosi yllättynyt miten hyvän oloset on ja lapsikin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on isojalkaisia lapsia, tuntuu Islallakin jalka kasvavan hyvää vauhtia vaikka muuten onkin kasvanut aika keskikäyrillä verrattuna siskoonsa. Pinjalla taas on tosi suuri jalka, nyt kengänkoko on aikalailla 35-36-kokoa talveakin ajatellen. Jalan kasvu on onneksi hitusen tasaantunut Pinjalla, eihän se nyt ikuisesti voi aina vain kasvaa kauhealla vauhdilla tai ottaa pian oman kengänkokoni kiinni. :)

   Poista
 9. Argh, niin samaa mieltä, kenkien hommaaminen on ärsyttävää puuhaa, vaikka muuten lastenvaatteista pidänkin! Usein käy vielä niin, että löytää jotkut kivan väriset ulkovaatteet, mutta mistään ei löydy niihin sopivia kenkiä ja sekös hatuttaa...

  Olen tarkka siitä, että varsinkin pienillä kenkien pohjan pitää olla joustava ja kenkien kevyet: näin ollen meille sopivia merkkejä ovat olleet lähinnä Superfit, Ecco ja tanskalaiset Bisgaardit ym. jotka maksaa uutena aika hunajaa. Tähän mennessä olen onnistunut ostamaan kaikki kenkämme käytettynä, mutta etsimiseen menee kyllä tuhottomasti aikaa! Ja käytetyissä goreissa on vielä sekin ongelma, etteivät ne välttämättä sitten pidäkään vettä.

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes jaksa miettiä sopiiko kengät vaatteisiin, riittää, että ne on sinne päin, yleensä musta on varma valinta kenkien väriksi. :D
   Samat kriteerit itsellänikin kengistä ja hyvät kengät tosiaan maksaa enkä oikein mielelläni taas ostaisi käytettynä kenkiä varsinkaan jos ovat olleet kovalla käytöllä niin kenkä on ehtinyt jo muokkaantumaan edellisen käyttäjän jalan mukaisesti ja tosiaan tuo vedenpito on aina vähän mysteeri. Pinjalle ei enää löydykkään käytettyinä kenkiä, ihan tosi tuurissaan jos sattuu siistikuntoiset löytymään hänelle oikeassa koossa, enkä kyllä ihmettele miksi ei löydy, Pinjankin jäljiltä yleensä käytetyimmät kengät ovat niin kauheassa kunnossa, että melkein roskiin voisin heittää mutta muutamalla eurolla ovat onneksi kirpputorilla vielä kelvanneet. :)

   Poista