Syksy ja paluu kotiäidin aktiviteetteihin

Olen aikaisemminkin maininnut bloginkin puolella, että olen kovasti syysihmisiä.
Luonto on kauneimmillaan mielestäni syksyisin ja puistossa ei tarvitse vielä palella muttei myöskään hikoilla tai tappaa itikoita.


Olen todella onnekas maalla asuja, vaikka asumme ns. maalla eli lähimpiin palveluihin on noin 13km matkaa niin meillä on mukavasti ympärillämme naapurustoa ja myöskin pieni lähipuisto jossa ihana kotiäiti ja perhepäivähoitajien porukka.
Yksin lapsen kanssa puistossa olo on hiukan tylsää, en osaa jotenkin leikkiä lapsen kanssa hiekkakakkujen rakentelua kummempaa ja yksin puistossa ollessa aika tuntuu suorastaan matelevan.
On tosi ihanaa, että puistossa on myös muitakin äitejä joiden kanssa voi puistoilun ajan turinoida ja lapset saavat myös toisistaan leikkiseuraa joten molemmat voittavat tässä tapauksessa.


Meillä arki aamupäivät ovat aika vilkkaita, tykkään lähteä aamulla ennen lounasaikaa liikenteeseen, herätys on kuitenkin aikaisin kun Pinja pitää laitella koulutielle joten olemme myös Islan kanssa hyvissä ajoin liikenteessä.
Meidän pikku kuntamme on tälle syksylle ilostuttanut kotiäitejä huomattavalla määrällä kerhotoimintaa, enää kotiäitiys ei todellakaan tarkoita sitä, että pitäisi jäädä kotiin ilman sosiaalisia suhteita lapsen kanssa.
Kaikki toiminta on tietysti meillä kunnan keskustassa eli siellä 13km päässä mutta matkaa on tottunut jo niin taittamaan talvisinkin, että pitkä matka ei minua häiritse, kerhoihin on niin tottunut, että on päästävä aamupäivällä kerhoon kotoa.


Viikon aloittaa maanantaisin MLL:n perhekahvila jota lupauduin nyt tälle syksylle muutaman muun äidin kanssa vetämään, tiistaina on seurakunnan perhekerho jossa saa lounaan kerhon päätteeksi pientä maksua vastaan, ihan luksusta kotiäidille kun kotiin tullessa ei tarvitse enää ruokailuja miettiä.
Keskiviikko aamupäivä on meidän vapaa-päivä kerhoista, aamupäivisin ei kerhoja ole joten käymme yleensä keskiviikkona tuossa lähipuistossa mutta illalla on seurakunnalla iltaperhekerho johon emme tosin ole vielä ehtineet tai jaksaneet enää lähteä, luultavasti tämänkin joskus kokeilemme jotta Pinjakin pääsee mukaan.
Torstaina ja perjantaina aloitti päiväkodin tiloissa avoin päiväkoti, aivan ihana paikka, hienot uudet tilat, hiukan jotain pientä toimintaa lapsille ja kattava määrä uusia leluja.
Me olemme tuolla käyneet nyt aina jompana kumpana päivänä, luultavasti torstai jatkossa vakiintuu meidän avoimen päiväkodin aamupäiväksi jotta saamme perjantaina jo vähän huilahtaa ja ehkä käydä puistossakin riippuen fiiliksestä.


Ihanaa siis kun on syksy ja jälleen roimasti aktiviteetteja kotiäidillekkin, muiden äitien näkemisestä ja aamupäivisin rupatellessa samalla kahvikupillista nautiskellessa lasten leikkien lomassa saa niin suunnattomasti voimaa jaksamiseen arjessa joka muuten toistaa aika lailla samaa kuviota ruoanlaittoineen ja siivouksineen.

Ei kommentteja