Kaksivuotissynttärit lähenee

Apua, meillä juhlitaan alle kuukauden päästä jo kaksivuotiasta Islaa.
Heräsin tähän asiaan sukulaisten kysellessä milloin juhlia pidetään ja mitä Isla toivoisi lahjaksi.

Juhlat juhlitaan vielä samalla kaavalla kuin yksivuotissynttäritkin.
Hiukan vaaleanpunaista höttöä koristeluihin ja kakkuun jonka tilasinkin jo naapuriltani mutta vielä juhlitaan suht pienimuotoisesti sukulaisten ja lähimpien ystävien kesken.
Kakkukuvia pitäisi selailla pinterestin ihmeellisestä maailmasta jotta minulla olisi jonkinlaista esimerkkiä ja toivetta kakusta tekijälle.


Lahjatoiveita tuntui olevan alkuun aika haasteellista keksiä. Isla on aika onnistuneesti perinyt siskonsa vanhoja leluja kuten kaikki vauvanukke ja hoitojutut ovat siirtyneet jo Islan huoneeseen sekä kotileikit uuneineen.
Myös Dubloja löytyy jo ennestään aika paljon ja pikku pätkä Brion junarataakin.
Kuitenkin kerhoissa Islan touhuja seuraillessa huomasin, että nukke- ja kotisleikit ovat Islan mieleen, Isla on paljon kiinnostuneempi vauvaleikeistä mitä siskonsa oli aikoinaan.
Vauvanukkeja hoidetaan päivittäin ja yksi iso puute kotona nukeilla on, vaunuja kyllä löytyy mutta pikkuinen sänky puuttuu.
Brion hella meillä on Pinjalta jääneenä mutta on meillä aika vähällä leikillä, huomasin kuitenkin, että kotileikit leikkikeittiöineen kiinnostavat Islaa kerhoissa paljon enemmän kun uunin vieressä on myös pesuallas, itseasiassa se pesuallas tuntuu olevan tärkeämpi kuin itse uuni.
Brion hellaa ehkä voisi suunnitella täydentävän pesualtaalla.

Dublot ovat myös takuuvarmaa lahjahittiä, vaikka niitä valmiina meiltä löytyykin niin näitä voi onneksi aina niin hyvin täydentää uusilla Dubloilla.
Isla on nyt innostunut kovasti junista ja junaradoista mutta Brion puinen junarata ei vielä kotona tuo muuta kuin hermojen menetystä, kerhossa jaksaa paljon rauhallisemmin ja kärsivällisemmin rakennella junaradoilla mutta kotona palikat vielä lentelevät.
Isla huomasi kaverini pojalla tuollaisen Dublon ensijunan joka piti myös hiukan ääntäkin ja tuo juna oli niin hitti, voisin kuvitella, että meillä nyt junarata innostuksen noustessa tämä voisi olla vielä parempi junarata kuin Brion puinen rata.

Millaisia lahjoja teillä ovat 2-vuotiaat saaneet? 
Linkit myös blogipostauksiin 2-vuotisjuhlista ovat tervetulleita. :)

10 kommenttia

 1. Meillä tyttö sai 2-vuotislahjaksi Fisher Pricen lääkärisetin. Nämä ovat olleet lähes päivittäin leikeissä mukana nyt 1,5 vuoden ajan. Isosiskollan oli puinen lääkärisetti, mutta se ei ollut läheskään yhtä kestävä/kiinnostava kuin tämä setti. Erityinen hitti on ollut osa, jota lapset käyttää sekä ruiskuna että rokotteena. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/fisher-price-brilliant-basics-l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4risetti

  2-vuotiaalle hyvä lahja voisi olla myös esimerkiksi Boblesin donitsi. http://www.lastenturva.fi/tuote/bobles-donitsi/5708888/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, lääkärileikit eivät ole vielä Islaa kiinnostaneet kovin vaikka kerhoissa näitä välineitä onkin, nuket ja niiden hoito on tällä hetkellä niin hitti!
   Boblesit varmasti olisivat kivoja, ainankin leikkipaikoilla jos noita on niin ovat olleet tykättyjä mutta toki suht arvokkaita, pitää miettiä vaikka joululahjaksi yhtä tuollaista joka voisi mennä molemmilla tytöillä leikeissä.

   Poista
 2. Meidän 2-vuotias sai aika perinteisiä poikien lahjoja eli paljon autoja ja koneita, mutta paras lahja oli Kätyrit-pallo. Myös Duploja tuli iso pakkaus lisää. Josko joulupukki toisi sitten jotain muuta ettei ihan hukuta palikoihin ja kulkuneuvoihin, kun niitä on ennestäänkin isompien lasten jäljiltä ihan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Pinja sai lahjaksi 2-vuotiaana autoja kun niistä silloin tykkäsi mutta Islaa ei autot taas kiinnosta, junarata kyllä mutta muuten on ihan vauvanhoidosta kiinnostunut. :)

   Poista
 3. Pitäis varmaan keksiä jotain hienoa 2v lahjaksi, kun taidettiin unohtaa ostaa se 1v lahjakin :D Mä en meinaa tottua, että alle 2kk ja Minikin on jo 2v. En oo suunnitellut yhtään! Sinistä löytyy, joten sillä teemalla varmaan mennään. Ehkä itse leivon, mutta maltillisesti sillä vieraita tuskin on kovin paljoa. En ole vielä edes varma juhlitaanko mummolassa vai meillä kotona :)

  Leluja meillä on tarpeeksi. Ei varmaan toivota mitään, tuokoon jokainen mitä tahtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika vain menee, ihan hurjaa kyllä, että nämä pikkuiset ovat pian jo 2-vuotta!
   Minäkin leivon itse muutamat suolaiset ja makeat mutta kakun jätän suosiolla osaaviin käsiin. :)

   Leluja meilläkin on ihan tarpeeksi mutta tykkään kyllä kun sukulaiset kyselevät mitä toisivat koska sitten taas tulee sellaista ei niin mieluisaa lelukorien täytettä joka ei välttämättä kiinnostakkaan tai meillä on samoja juttuja jo ennestään.

   Poista
 4. Meidän 2-vuotiasta neitiä lahjottiin muun muassa Tillanderin kummihelmillä (joita on saanut siis myös kastelahjaksi ja muina juhlapäivinä), Hoplopin lahjakortilla, tällä leikkimökillä http://saunat.net/tuote/112/helmi-leikkimokki/, duploilla, Haban 2+ lautapeleillä (kalastus- ja maatilapeli), kirjoilla ja sormiväreillä näin äkkipäätään muisteltuna.
  -Anki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivoja lahjoja saanut teillä 2-vuotias, leikkimökki olisikin kiva kevätlahja taikka potkupyörä mutta nyt kun talvi tulee jo pian niin jätämme potkupyörä tms. hankinnat sitten vasta keväälle. :)

   Poista
 5. http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/08/mista-on-trendijuhlat-tehty-sisaltaa.html

  Meillä oli vasta ensimmäiset. Kaksi tai 3-vuotissynttäreille olen haaveillut suurta nukketaloa jolla pääsemme yhdessä leikkimään. Iskä haluaa poniajelua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau miten kauniit juhlat ollut teillä, ne ensimmäiset ovatkin tosi tärkeät ja niihin haluaa panostaa täysillä. <3
   Meillä on jo isosiskolta jäänyt nukketalo joka varmaan siirtyy Islan leikkeihin jossain vaiheessa kun Pinjalla on myös toinenkin talo, vielä kuitenkaan ei ihan ole nukkekodin aika meillä, ehkä vuoden päästä. :)

   Poista