2-vuotiaan valokuvaus

Olen itse kuvannut lapsia nyt lähivuosina, en tykkää perus studiokuvista, ne ovat tylsiä ja samaan kastiin menevät koulun pönötyskuvatkin.
Omaa silmääni miellyttävät eniten miljöökuvat ulkona luonnossa ja meillä on lähistöllämme aivan ihania kuvauspaikkoja.
Hyvät valokuvaajat maksavat ja toki ymmärränkin miksi, ei erityisesti lapsikuvaus mitään helppoa hommaa ole mutta koska itse olen ajatellut, että tämän kohdalla voin säästää eli mennään kaavalla, tein itse ja säästin. :)
Ei välttämättä aina mikään paras mahdollinen vaihtoehto mutta itse olen ollut kuviin tyytyväinen ja aina on seinälle rapun kollaasiin kelpaavia kuvia löytynyt hyvin otoksistani.


Kunnon valokuvaaja varmasti pääsisi helpommalla, minä kun en ole mitään kursseja käynyt mitä koulun puolesta opiskellut ja nekin opit jo hyvin unohtanut.
Yleensä kuvaan sillä ajatuksella, että äkkiä mahdollisimman monta kuvaa, tämä on toimiva kikka erityisesti taaperon kanssa joka ei ajatellussa asennossa kovin pitkään viihdy.
Kameraa säätelen hirveästi kuvatessani, otan eri kuvakulmista, säätelen valotuksia, tarkennuspisteitä jne.
En ehdi yksin omaa lasta kuvatessani kovin katsomaan onnistuiko joku kuva kun lapsi jo siirtyy seuraavaan touhuun joten kuvat katsellaan vasta sitten kotona koneelta ja kotimatka jännätään onnistuikohan yksikään.


Meillä on tosiaan aivan ihania kuvauspaikkoja lähistöllä mutta monissa paikoissa autotie tuo taaperon kanssa rajoitteita, varsinkin kun kuvaan vilkkaan taaperon kanssa ja kuvausassarina kuvattavaa viihdyttämässä isosisko niin en pysty samalla kyttäämään tuleeko autoja joten päädyimme jälleen viime vuotiseen tapaan vanhalle kirkolle kuvaamaan, siellä saa kuvata rauhassa ja vaarattomasti.

Ennen kuvaamista selailin pinterestistä lapsikuvauksia syksyn tyyliin ja päätin ottaa rekvisiitaksi mukaan omenoita joka muuten olikin aivan loistovalinta, ilman omenoita en olisi varmastikkaan saanut Islaa pysymään paikoillaan näin hyvin mitä nyt sain.


Ihan kivoja kuvia muutamista sain, osassa harmillisesti jäi kasvot hiukan liian epätarkaksi ja häiritsee omaa silmääni mutta onneksi muutama tosi hyvä riittää.
Seuraavaksi onkin Pinjan vuoro, otankin nyt syksyllä myös Pinjasta päivitettyjä kuvia seinälle kun luonto on niin värikäs ja kaunis tällä hetkellä. Pinjaa onkin jo aivan erilaista kuvata kun pysyy paikoillaan ja tottelee minun käskyjäni kameran takaa, Pinjassa on vain se ongelma, ettei Pinja enää osaa olla näin aidosti luonnollinen mitä taas Isla osaa olla.

17 kommenttia

 1. Ihana pikkukruunu! Ja toki koko prinsessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kruunu oli pakko ostaa h&m:tä juuri kuvauksia ajatellen kun oli niin ihana. :)

   Poista
 2. Aivan iihania kuvia <3 niin söötti tyttö ja kauniit maisemat :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia !! <3 olet todella taitava :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!

  Miulla on sama taktiikka, mahdollisimman paljon kuvia ja kotona sitten katsotaan tulokset. :D Ja voi sitä fiilistä kun se yksi mahtava kuva läjähtää näytölle, se riittää.

  Meillä 2,5 -vuotiaaseen toimi jo lahjontakin; "Äiti ottaa nyt siusta pari kuvaa, hymyile vähän, otetaan sitten pullaa ja mehua." 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tämä on hyvin toimiva taktiikka. :D Vielä lahjonta ei Islaan uppoa, ei ymmärrä lahjonnasta vielä yhtään mitään, isosiskon voikin lahjoa hyvin jo kuvattavaksi. :D

   Poista
 5. Nättejä kuvia. Mä säädän aloittaessa valotuksen valmiiksi, välillä sitä joutuu säätään iso:a ja valotusarvoja muokkaamalla mut käy niin nopeesti ettei sitä edes ajattele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin säädin säädöt valmiiksi ennen kuvausta mutta jouduin jonkin verran niitä muuttelemaan kuvatessani mutta onneksi tosiaan ovat tulleet niin tutuiksi, että arvojen muuttelu kamerassa käy nopeasti samalla kuvatessa. :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Meillä on lauantaina kans 2v-kuvaus, jota odotan innolla ja kauhulla. Saas nähdä onnistuuko mikään :D Hyvä idea muuten tuo omena. Sen avulla varmaan neiti pysyy kans vähän paikallaan, kun pystyy syömään jotain samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti muutama hyvä kuva tulee, nämä taaperot ovat kuitenkin niin ihanan aitoja ja iloisia. :) Omena on kyllä kätevä, ajattelin enemmänkin rekvisiitaksi omenoita mutta Isla aika nopeasti rupesi kaluamaan yhtä omenoista ja kuitenkin omenasta ei saa mitään isoa palaa kerrallaan vaan tästä riitti pitkäksi aikaa iloa. :)

   Poista
 7. Oot sä kyllä hyvä kuvaaja Meeri, todella kauniita kuvia ja todellakin niin paljon ihanampia kuin pelkät pönötyskuvat! Ihanan auringonpaisteen olet vielä hommannut tuonne upeaan maisemaan, se saa värit loistamaan :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Ja todella suloinen pieni 2-vuotias. Tuo omena sopii jotenkin harmaisiin vaatteisiin tosi hyvin.

  VastaaPoista