Voimaa äitiryhmästä

Minun on jo aikaisemminkin pitänyt kirjoittaa meidän facebookin äitiporukasta mutta nyt aihe on niin pinnalla, viikonloppuisen lapsettoman tapaamisemme sekä tämän päiväisen lapsellisen tapaamisemme johdosta, että nyt tai ei koskaan kirjoitan tästä tänne bloginkin puolelle.


Liityin Islasta plussatessani Kaksplussan odotusketjuun josta aika pian siirryin salaisen facebook-ryhmän taakse kirjoittelemaan.
Sittemmin isossa naisryhmässä on ollut draamaakin ja aika alussa jatkoin pienemmässä ja tiivimmässä porukassa kirjoittelua.
Meillä kaikilla noin viidelläkymmenellä äidillä oli laskettuaika lokakuussa taikka aivan syyskuun lopulla tai marraskuun alussa 2013.
Olemme olleet tiivis ja aktiivinen porukka joiden kanssa on avoimesti jaettu ilot ja surut, käyty odotusaika läpi sekä vauvavuosi.
Nämä naiset ovat tulleet jo pelkästään kirjoitusten ja kuvien perusteella todella läheisiksi ja tutuiksi vaikka isoon ryhmään naisia mahtuu tietysti yhtä monta mielipidettä ja näkemystä niin ilman suurempaa draamaa olemme selvinneet, ehkä meillä on niin hyvä porukka, että me vain osataan kunnioittaa toistenkin näkemyksiä ja myöskin vastaanottaa niitä erilaisiakin mielipiteitä.


Olemme tavanneet useampaan otteeseen lasten kanssa ja matkustettu Turkuun ja Tampereelle lasten kera tapaamaan muita lokakuisia ja tietysti äitejä.
Vuoden kohokohtiin kuuluvat erityisesti ne lapsettomat tapaamiset kun ehdimme jutella ja tutustua livenäkin paremmin ilman lasten perässä juoksemista sekä lisäksi kaikille lapseton tapaaminen on suurta rentoutumista arjesta.

Tapasimme juuri viikonlopulla erään äidin kotona ihan illanistujaisten merkeissä ja hyvässä seurassa vierähti jälleen sinne aamuyön tunneille saakka.
Näille naisille voi puhua mistä vain, niin ilot kuin surut ja piilotellut salaisuudet häpeilemättä sekä lisäksi meillä on niin hauskaa, että poskilihakset kipeinä näistä tapaamisisita yleensä tulee kotiin lähdettyä.

En olisi ikinä uskonut, että odotusajan ryhmästä voi tulla näin tärkeä osa elämää ja josta voi saada näin hyviä ystäviä joiden seuraavaa tapaamista odottaa aina yhtä innolla päiviä laskien.


Kuulutteko te johonkin odotus/vauvaryhmään josta on vuosien saatossa tullut erittäin tärkeä?
Suosittelen myös erittäin lämmöllä liittymään johonkin odotusryhmään plussattuaan, ryhmästä on saanut niin paljon voimaa ja vertaistukea odotus- ja vauva-aikaan etten olisi osannut edes tälläistä odottaakkaan.

5 kommenttia

 1. Kävin aikoinaan nuoretaidit.fi sivustolla jakamassa tuntemuksia.
  Nyt sitäkään ei enää ole valitettavasti :/
  Hyvät jutut ja muistot jäi mieleen.
  Sai tukea ja apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä minäkin olin Pinjaa odottaessani, löysin foorumin ihan googlen kautta aikoinaan, oli kyllä suunnaton vertaistuki ja samoin tapasimme usean äidin kanssa tuolloin myöskin lapsettomissakin mökkimiiteissä mutta nyt Islaa odottaessani en jotenkin enää päässyt foorumille mukaan vaikka jotain sinne kirjoittelinkin niin foorumin aktiivisuus oli laskenut niin paljon, etten jaksanut seurata enää sitä niin aktiivisesti. :( Harmi kun lopetti, sinne jäi Pinjan odotusketjukin jota kävin aikoinaan lukemassa Islaa odottaessani, en ehtinyt sieltä kommenttejani kopioimaan omaan talteen. :(

   Poista
 2. Mä en oikein ole ikinä ihastunut noihin foorumien odotusketjuihin. Tai sitten on vaan sattunut lasten kohdalla sellainen porukka etten ole tuntenut oloani kotoisaksi. Nuorimmaisen kanssa en mihinkään odotusketjuihin enää edes liittynyt. Vaikkei noista ketjuista ole iloa ollut, on sitä vertaistukea muualta foorumimaailmasta löytynyt. Ihania ihmisiä, jotka piristävät jo pelkällä olemmassaolollaan.

  VastaaPoista
 3. Nuoretäidit se oli itsellekin silloin eteenkin ekan odotusaikana ja vauvavuotena. Nyt jäänyt vähemmälle ja harmitti kun takas löysin niin lopetti. Eikä mua hyväksytty FB-ryhmään, kun ei omaa tunnusta vaan pelkästään blogin :/

  VastaaPoista
 4. Nyt taidan muistaakin sinut sieltä foorumilta, osasit tosi hyvin kirjoittaa.
  Usein nauroin kippurassa kun olit kirjoittanut jotakin kun pinja oli vauva.
  Osasit hyvin kertoa ja jotenkin huumorilla höystettynä välillä :)
  Tykkäsin ja tykkään edelleen blogiasi lukea :)

  VastaaPoista