Suomenlinnassa osa 2

Tänään ei ole ollut kovin kehuttava päivä, mikään ei ole oikein mennyt putkeen ja lapset ovat kiukutelleet sekä kotona vallitsee järkyttävä kaaos joten sopiva ilta rauhoittua ja palata Suomenlinnan tunnelmiin.

Suomenlinnan reissu oli meillä enemmän kuin onnistunut, aijemmassa postauksessa kirjoittelin Pinjan kanssa käydystä lastenkierroksesta mutta Suomenlinnassa vierähtää kyllä päivä jos toinenkin ilman ohjattujakin kierroksia.


En muistanutkaan kuinka kaunis paikka Suomenlinna on vaikka väkeä kauniina päivinä oli paljon niin sitä ei huomannut kuin ravintoloissa sekä lautalla muutoin ihmismäärä hukkui hyvin saarelle.

Suomenlinnassa onkin paljon nähtävää ja siellä pääsee mukavasti lastenkin kanssa rauhaan vilinältä, jotenkin mieli lepää siellä meren äärellä kauniissa historiallisessa maisemassa.
Pinja taas olisi viettänyt Suomenlinnassa tunneleissa seikkaillen varmaan toisenkin päivän, taskulamppu vain olisi pitänyt ottaa matkaan.
Islalle ehdottomasti koko Suomenlinnan kohokohta oli leikkipuisto. :)


Meillä tosiaan meni ihan täysi kokonainen päivä pelkästään Suomenlinnassa oleiluun ja ruokailimmekin Suomenlinnassa pizzeriassa joka nyt ei mikään nautinto ollut, hinnat olivat aika korkeat ja ruokailutilat ulkona jossa hyökkäilevät lokit kärttivät herkkupaloja, lisäksi ruuhka oli aikamoinen joten ruokia piti odottaa aika pitkään.
Eväät olisivat olleet kova juttu tuonne mutta kantamista oli jo aivan tarpeeksi joten eväiden kantaminen Suomenlinnaan ei enää houkutellut.

Rattaiden kanssa täällä pääsee liikkumaan, ei tietenkään ihan kaikkialle mutta eipä ihan kaikkialle taaperon kanssa tarvinnut mennäkkään vaikka taapero varmasti oli eri mieltä. :)
Suomenlinnaan ei kannata lähteä pienillä matkarattailla, minulla kävi melkein sääliksi niitä vanhempia jotka pieniä muovipyöräisiä sateenvarjorattaita työntelivät siellä mukulakivellä menemään...


Suomenlinnaankin jäi vielä niin paljon näkemistä, mm. kaikki alueen museot ja sukellusveneeseenkään emme ehtineet sisään joten uusintakäynti on otettava tuonnekkin.

Ei kommentteja