Lasten kanssa häissä

Me olimme eilen lapsuudenystäväni hääjuhlassa, he olivat menneet jo aikaisemmin kesällä maistraatissa naimisiin joten nyt kyseessä oli vain pienimuotoinen juhlatilaisuus naimisiinmenoa juhlistaen.
Häät olivat meille tämän kesän ainoat, viimeksi olimme viime kesänä häissä miehen kanssa kaksin mutta nyt meillä oli myös lapset mukana.


Täytyy sanoa, että toisaalta ymmärrän todella hyvin hääjuhlia joissa kutsussa maininta, että juhlat ovat vain aikuisille, toki äitinä tietysti heti ajattelee, että eikö lapsemme ole siinä missä mekin ole toivottua seuraa juhliin ja onhan se mukavaa, että lapsetkin hääjuhlia pääsevät näkemään, erityisesti Pinja tykkää kovasti mutta toisaalta taas eilinen tuoreessa muistissani menen kyllä paljon mielummin häihin kaksin miehen kanssa kuin, että lapset olisivat mukana.
Pinjahan on jo mukavaa hääseuraakin kun osaa käyttäytyä kohtuu kiltisti ja jos tylsistyttää niin keksii itse puuhaa eikä tarvitse vahtimista toisin kuin siskonsa.
Taaperon kanssa häissä on kyllä aika raskasta erityisesti hiukan vilkkaamman taaperon kanssa.
Toisen vanhemman on pakko kokoajan keskittyä Islaan, vaihdellen aina ruokailimme ja kahvittelimme kun Islan mielenkiinto paikallaan pysymiseen loppui, meiltä meni varmasti paljon ohitse ohjelmista tai ainankin miehellä joka urhoollisesti juoksi Islan perässä.


Vaikka häät olivatkin mukavat niin en voi olla myöntämättä ettei vielä näin kuumana päivänä lasten kanssa koko päivän olo juhlissa olisi aika uuvuttavaa.
Onneksi kyseessä ei ollut mitkään kovin viralliset juhlat eikä juhliin sisältynyt kirkko osuutta koska kyllähän näistä mussukoistamme sitä ääntä ja vilinää lähti.
Kaikenlisäksi juuri ennen juhlia lähtiessämme, siinä vaiheessa olimme jo myöhässä muistin, ettei lapsille ollut sopivan kokoisia juhlakenkiä joten ei muuta kuin penkomaan edes jotain jalkaan jos jotenkuten puhtaat kengät edes löytyisi.
Tämä juhlasandaalitilanne on kyllä korjattava ensi kesälle niin ei tarvitse viime hetkessä panikoida, etteipä ollutkaan enää sopivan kokoisia juhlakenkiä lapsille...


Kaunis ja tunnelmallinen hääjuhla oli saatu aikaiseksi ja mukava kaikesta vilinästä huolimatta oli häissä olla ja lapsetkin saivat päälleen pitkästä aikaa tyllimekkojaan.
Silti luultavasti jos ensi kesälle on jälleen häitä tiedossa niin menemme miehen kanssa joko kaksin tai niin, että lapset lähtevät vaikka mummolle jossain vaiheessa koska onhan se mukava rauhassa keskustella muidenkin vieraiden kanssa sekä ruokailla ja nauttia hyvistä ruoista ilman, että ruoka pitää kahmia nopeusennätyksessä suuhunsa jotta sen ehtii edes syömään. :)

12 kommenttia

 1. Tytöt näyttivät kyllä suloisilta mekoissaan! Meillä on ollut lapset vaihtelevasti mukana häissä. Katotaan aina tilanteen mukaan häiden sijainnista, oletetusta luonteesta (rauhallinen perheparty vs. bileet) yms. mukaan. Itse pidän tärkeänä, että lapset näkevät myös juhlia ja oppivat niissä myös olemaan. Toki olen myös nauttinut häistä, joissa lapset eivät ole olleet mukana :D

  Yhdet sukuhäät oli ihan katastrofaaliset kun lapsia oli paljon ja häiden aloitusajankohta oli vähän turhan myöhäinen. Istumapaikat oli ennalta valitut ja leikkipaikan läheisyyteen oli sijoitettu perheitä, joissa oli jo sen verran isoja lapsia, ettei leikkipaikka ollut enää välttämättömyys. Häissä oli paljon todella pitkiä puheita. Mulla on aina juhlissa laukussa mukana kaikenlaista viihdykettä, jotta saan omani rauhottumaan. Vakiona parit tarrakirjat, kyniä, paperia, pillimehuja, rusinoita tai muuta pientä syötävää.

  Omat hääni oli aikana, jolloin meillä ei ollut lapsia. Meistä kumpikin on lapsirakas ja ehdottomasti halusimme lapsetkin paikalle. Järjestimme eteiseen leikkitilan, jossa oli pari hoitajaa. Ruokailun jälkeen jokainen alle 12 -vuotias sai oman pienen puuhapussin, jossa oli itse tehty häihin liittyvä tehtävä/piirustusvihko, pienet puuvärit ja muutama pieni lelu/peli.

  Ps. Me mennään ens kuussa häihin, joissa toisella tytöistä on tuo sama mekko päällä morsiusneitona. Kyseisissä häissä kaikki pienet tytöt saavat halutessaan olla morsiusneitoja. Ihanasti ajateltu ja otettu prinsessaikäiset huomioon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme olleet tosi paljon sukulaisten häissä joihin nyt sitten on lapsetkin pitänyt ottaa mukaan kun harvoin nähdään niin näkeepähän sukulaiset lapsiakin mutta täytyy sanoa, että Pinjan vauva-ajaltakin muistan pääosin häistä huoneen jossa imetin ja pihan jossa nukutin.
   Olimme muutama vuosi sitten serkkuni häissä jossa oli samantyylinen lasten leikkitila ja ongintaa lapsille myös järjestettynä, Pinja viihtyi todella hyvin ja jaksoi iltaankin saakka muiden lasten kanssa ja äiti oli niin iloinen kun lapsi oli tyytyväinen ja myös lapsenikin oli huomioitu. <3

   Nämä Pompin mekot ovat niin kauniita, en luultavasti raaski näitä(kään) myydä koskaan eteenpäin.

   Poista
 2. Hih, häät tai mitkä tahansa muut juhlat; lapsiperheen äiti tulee nälkäisenä kotiin! Meidän lähipiirissä oli tänä kesänä ne häät, joihin ei lapsia kutsuttu mukaan. Ja se oli hyvä se. Ehkä oman sisareni tai jonkun yhtä läheisen sukulaisen häihin haluaisin lastenkin pääsevän mukaan.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, nytkin päädyin siihen, että kauhon lautaselle mahdollisimman montaa eri sorttia, että ehdin kaikkea maistamaan, uudestaan en kuitenkaan pääse hakemaan. :D
   Me olimme viime kesänä miehen ystävän häissä kahdestaan ja saimme olla vielä yöhön saakka juhlimassa kun juhlat järjestettiin samalla paikkakunnalla kuin mummola on joten kävin vain imettämässä välissä Islan mummolassa. :9

   Poista
 3. Oi miten kauniita kuvia pikku juhlijoista, Ihan kuin pieniä keijukaisia :)

  VastaaPoista
 4. Heh, juuri eilen juoksin vilkkaan kolmivuotiaamme perässä viitisen tuntia naapurimme häissä. En ihan heti lähtisi uudelleen, hiki virtasi hellepäivän kunniaksi...
  Onneksi muuten kirkossa oli tooosi nätisti...
  Isommat, 7 ja 9v olivatkin sitten jo niin helppoa seuraa.

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut niin hellettä, että pelkästään juhlavaatteissa seisominenkin häissä oli hikistä puuhaa saatika vilkkaan lapsen perässä juokseminen mutta aika kultaa taas muistot, ensi kesänä ehkä jo voi lähteä uudestaan. :D

   Poista
 5. Yleensä se menee niin että pienten perässä saa juosta..isommat sitten helppohoitoisia jo kun osaavat olla eikä tarvitse vahtia hiki hatussa koko ajan :D
  Muistan kun keskimmäinen oli vain 2kk ikäinen kun piipahdimme pikaisesti ystäviemme häissä.
  Mies jäi iltahulinoihin ja itse tulin kotiin lapsien kanssa.
  Ei ole ihan pienten paikka kuitenkaan häät ja ne hulinat mitä siellä illalla sitten on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin tuo onkin, Pinja menisi kyllä juhlissa kuin juhlissa mukana ihan kirkko osuudenkin mutta Isla taas ei vielä siinä ole oikein harjaantunut.
   Mekin olimme häissä kun Pinja oli noin 4kk ja muistan tosiaan hyvin huoneen jossa imetin ja pihan jossa rattaissa nukuttelin Pinjaa, moni ohjelma meni sivu suun ja illalla oli pakko lähteä kesken ohjelman nukuttamaan vauvaa kun ohjelmat kestivät niin myöhään. :(

   Poista