Koulutielle

Pinja siunattiin tänään muiden tiistaina ekaluokkansa aloittavien pienten eppujen kanssa kauniissa vanhassa kirkossamme sunnuntain perhemessussa.
Samanlailla minäkin istuin polvillani alttarin edessä kaksikymmentä vuotta sitten muiden ekaluokkalaisten rinnalla jännityksestä kihertäen siunattavana koulutiellemme.


Tällä hetkellä tunnelmat ovat kovin herkät, vasta näin siunauksen aikana itse jotenkin iskostui siihen, että pieni tyttöni ei olekkaan enää niin pieni vaan itsenäisemmäksi vuosi vuodelta muuttuva lapseni.
Nyt minä istuin siellä kirkonpenkissä kuvatessani lastani siunattavana kun vastahan siellä on istunut oma äitini filmikameransa kera napsimassa kuvia minusta samassa tilanteessa.


Hyvillä ja luottavaisin mielin päästämme kuitenkin Pinjan ylihuomenna aloittamaan pitkää koulutaivaltaan, tuttu ja turvallinen pieni kyläkoulu mukavine opettajineen ja tuttuineen kavereineen tuntuu turvalliselta.
Tiistain kouluaamu ei eskariaamusta eroa muulla kuin hiukan aikaisemmalla herätyksellä ja taksiin nousemisella sekä eri ovesta kulkemisella.
Rakennus on sama ja luokat, piha sekä ruokala jo tuttuja ennestään, opettajatkin ovat tulleet kasvoiltaan jo tutuksi ja taksimatka pysyy samana.


Tietysti kouluun lähtö on jännittävää ja erilaista, istutaan pulpeteissa eikä käytetä enää edes kerhotossuja, kirjoja ja läksyjäkin saadaan ja tietysti se opettajakin vähän jännittää.

Silti pienestä jännityksestä huolimatta koulu aloitetaan innostusta pulputen, keltainen koulureppu on pesty ja odottaa valmiina uusi Monster High penaali sisällään ja penaaliin tarkkaan valikoituneine kissapyyhekumeineen ja uusine hienoine tusseineen ja lyijytäytekynineen joihin pikkusisko ei missään nimessä saa koskea.

Mukavaa koulutietä muille koulunsa aloittaville sekä seuraaville luokille menijöille!

14 kommenttia

 1. Turvallista koulutietä Pinjalle ja muillekin koululaisille. Onpas ihana tapa!

  Tutun näköinen kirkko sieltä Keski-Suomen maisenista. Yksi ihan kauneimmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä tapa on kait aika yleinen monissa seurakunnissa mutta silti aika harva omista ystävistäni jotka eivät samalta paikkakunnalta olleet tienneet tälläisestä.
   Vanha kirkko on kyllä yksi kauneimmista ja koko se ympäristökin.

   Poista
 2. Kaunis oli tilaisuus. Omanikin siunattiin koulutielle samaisessa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella kaunis tilaisuus ja herkkä, kovin paljon ei uskaltanut ympärilleen vilkuilla, ettei hanat aivan aukea. :)

   Poista
 3. Onnea ja menestystä kouluvuoteen :)

  VastaaPoista
 4. Voihan snif, meillä tähän on vielä mooonta vuotta mutta nyt jo tippa linssissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki tälläiset tilaisuudet ovat kyllä niin herkistäviä, minusta on tullut vuosi vuodelta herkempi ja nykyään itken kaikki kevätjuhlat, Pinjan voimisteluesitykset ja tälläiset erityiset tilaisuudet. :)

   Poista
 5. Onnea :)

  Meillä myös keskimmäinen aloittaa koulutien tiistaina.
  Koulu on jo tuttu kun eskarin kävi samassa ja isosisko on myös samassa koulussa :)
  Vasta ostettiin uusi värikäs ja iso koulureppu, sai itse valita mieluisan ja eskari penaali on pakattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa koulunaloitusta myös sinne!
   Meillä oli reppu jo valmiina joten sitä ei nyt enää uusittu mutta penaali ja sisältöä käytiin viime viikolla Pinjan kanssa yhdessä shoppailemassa. :)

   Poista
 6. Tuo on kyllä liikuttavia hetkiä! Turvallista ja mukavaa kouluvuotta pienelle ekaluokkalaiselle!

  VastaaPoista
 7. Yleensä en perheblogeja lue, mutta oli pakko tulla kommentoimaan! :) Samassa kirkossa mutkin siunattiin monia vuosia sitte, tuttu pappikin löytyy :) Ihana löytää mun kotikylästä bloggari, luulin ettei meitä ole olemassakaan useampaa :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hauska sattuma, tämä on myös minun ja mieheni kotikylä muutimme tänne muutama vuosi sitten takaisin. Minut on siunattu aikoinaan uudessa kirkossa. :) Kovasti koitin stalkata sinua mutta nimi ei nyt sanonut itselleni mitään, että kenen tyttöjä sitä ollaan ja mistä päin. :D Sen verran olet minua nuorempi ettei yhteisiä tuttuja kauheasti taida olla emmekä ole samaan aikaan ehtineet koulussa olemaan. :)

   Poista