Ekaluokkalaisen eka puhelin

Nyt se on menoa, poiskaan on enää hankala ottaa, Pinja sai tänään ensimmäisen oman puhelimensa käyttöönsä.
Tätä kapistusta on jo pitkään odotettu, kaivettu se "kun kaikilla on"-kortti esiin ja jankutettu asiaa.
Oltiin miehen kanssa pitkään puhelimesta ehdoton ei mieltä ja Pinjalle asiaa perustelin, ettei hän tarvitse puhelinta mihinkään kun minä olen kotona.

Koulu alkoi ja saimme lukujärjestyksen, lukujärjestys sisälsi muutaman todella lyhyen päivän, Pinja on kotona jo 11.30 ja toinen näistä päivistä osuu juuri meidän tuikitärkeälle kerhopäivällemme jolloin olisimme kotona vasta kahdentoista jälkeen.
Tuolloin rupesin miettimään josko sittenkin puhelin, en haluaisi lähteä kesken kerhon kotiin ja muutamat kerrat kun soittelin myös kavereiden äitejä läpi jotta löytyisi naapurustosta se äiti jonka pihassa Pinja kavereineen on ja saisin sanan Pinjalle kotiin tulosta ajattelin ääneen samaa kuin mies, puhelin voisi olla ajankohtainen.


Selailin kasan johon säästin koulunaloitus mainoksia operaattoreilta ja sieltä kasan välistä löytyikin se muistelemani tarjouslipuke DNA-kauppaan Huawein älypuhelimesta.
Tarjous oli sen verran hyvä (39€), että päätin tilata Pinjalle suoraan älypuhelimen, pikaiset tiedustelutkin puhelimesta ja merkistä olivat hyviä joten ajattelin, että tällä Pinja voi opetella puhelimen käyttöä sekä napsia kuvia kavereiden kanssa.


Tänään onnellinen puhelimen omistaja on kuljettanut puhelintaan kaverille mukanaan ja tosi hienosti sujui minulle soitto sekä puhelimeen vastaaminen.
Puhelimen kamera on ainankin ollut kovassa käytössä, on kuvattu kissaa, pikkusiskoa, kaveria, kaveri kuvannut Pinjaa sekä maassa ryömivää muurahaista joka kantoi isoa ruohonkortta.
Yksi pelikin piti puhelimeen saada jota voi satunnaisesti kotona pelailla.


Vielä tämä tiukkis-äiti ei anna tallentaa puhelimeen kavereiden numeroita, puhelin on Pinjalla vain siihen tarkoitukseen, että me vanhemmat saamme Pinjan kiinni ja Pinja voi tarvittaessa meille soittaa.
Puhelimeen on tallennettu vain vanhempien ja mummojen numerot, muita ei tarvitsekkaan, kaverisoittelut voidaan tehdä äidin kautta vielä tässä vaiheessa.
Liittymänäkin on prepaid-liittymä jotta turhaa laskua ei tulisi jos kuitenkin jostain sen kaverin numeron kaivelee ja lörpöttelee puhelimeen turhia kaverin kanssa.
Nettiä ei käytetä muutoin kuin kotona wifillä joten jos jonkun pelin haluaa niin se pitää kotona äidin ladata.
Prepaid-liittymässähän on se huono puoli, että datayhteys tulee kortin mukana joten toivottavasti Pinja ei keksi sitä klikata päälle.
Kunhan liittymä vaihdetaan joskus pysyvämpään niin haluaisin siitä kyllä tuon datan pois jotta nettiyhteyden mahdollisuutta ei olisi kuin kotona.


Seuraavaksi tietysti kitistiin illalla, että puhelin pitäisi saada mukaan kouluun, se meni meillä vielä ehdottoman ein puolelle.
Puhelin kulkee vain silloin mukaan jos Pinja tulee tyhjään kotiin koulusta muutoin pysyy koulupäivien ajan visusti kotona.

Onko muilla ekaluokkalaisilla omaa puhelinta? Millaisin ehdoin sitä teillä käytetään?

25 kommenttia

 1. Uu, ihana pinkki puhelin! Meillä on Eevillä ollut puhelin jo jonkin aikaa, annoin hänelle oman vanhani ja tässä on nyt sitten ollut hyvin aikaa opetella sen käyttöä. Koulussa puhelin ei kulje mukana, koska Eevi kulkee mun kyydissä. Ja lähinnä soittelee mummulle yms silloin tällöin eli mitenkään aktiivisesti ei käytä.

  Youtubesta tykkää katsella musavideoita, meillä netti myös vaan wifin kautta. Joskus tosin puhelin on viikonkin verran pois päältä kun on unohtanut laittaa sen lataukseen eli kovin tärkeä kapistus ei meillä ainakan vielä ole Eeville ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin on ihan perus valkoinen mutta hankin siihen pinkin suojakuoren. :)
   Meillä on vielä puhelin niin uusi juttu, että mielellään katselee sitä kotona ja opettelee käyttöä, tänään otettu videota esim. Islasta.
   Youtubea Pinja ei ole vielä opetellut käyttämään, osaa kyllä klikkailla aina uusia videoita muttei osaa vielä kirjoittaa hakuun haluamiaan videoita.

   Poista
 2. Äh, kirjoitin kommentin ja se hävisi johonkin..

  Tosiaan, Eevillä on ollut puhelin jo jonkin aikaa, annoin sille omani ja on saanut sillä harjoitella nyt soittamista. what´s upilla lähettelee myös kuvia joskus. Puhelin ei ole mukana koulussa kun eevi kulkee mun kyydillä ja on iltiksessä eli sen puolesta ei vielä olisi ollut tarvetta. Tykkää katsella esim youtubesta musavideoita ja joskus pelaa jotain, mutta joskus taas on viikon kiinni koko kapistus kun ei muista ladata sitä :D eli ei mikään kovin tärkeä juttu ole ainakaan meillä vielä ollut. Toki jos kulkee koulumatkoja yksin niin onhan se hyvä olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi tulikin perille joten vastasin tuohon aikaisempaan kommenttiisi. :)

   Poista
 3. Meillä ekaluokkalainen sai puhelimen juuri ennen koulun alkua. Joku halpa Samsung pinkillä suojakotelolla. Puhelin kulkee mukana koulussa (äänettömällä), koska tyttö kulkee bussimatkat yksin. Itse olen kotona pienempien sisarusten kanssa.
  Soittamista ja viestien laittoa on harjoiteltu lähinnä meille vanhemmille ja isovanhemmille. Kahden kaverin numero on tallennettu puhelimeen, mutta asiaa kaveruksilla ei keskenään vielä ole ollut. Me otimme ihan tavallisen liittymän, niin ei ainakaan pääse käymään niin että prepaid-kortti on tyhjä kun sitä tarvittaisiin. En usko että näin pienen kanssa tulee ongelmia laskun suuruuden kanssa. Ollaan puhuttu, että puhuminen ja tekstaaminen maksaa, ettei turhaan pidä sellaista harrastaa. Pelejä ei ole puhelimeen asennettu ollenkaan, eikä kyllä pyydettykään (luulen että tytär olisi enemmän innoissaan muusiikinkuuntelumahdollisuudesta...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Pinja kulkee taksilla meidän risteyksestä, meiltä alle sata metriä tuohon risteykseen ja kyytiin lähtee pikkubussillinen tuosta koululaisia joten ei joudu yksinkään odottelemaan ja taksi tuo suoraan koulun pihaan niin puhelinta ei tuolloin mielestäni tarvitse koulussa, toki jos tulee joskus ensimmäisenä kotiin niin silloin saa puhelimen mukaansa kouluunkin.
   Mekin hankimme ihan tavallisen liittymän kunhan saadaan nuo prepaid kortit käytettyä, niitä on jonkin verran kertynyt joissa puheaikaa alle kympillä.
   Pinja halusi heti eilen jonkun pelin puhelimeen kun kuulema kaverillaankin on peli niin sama piti hänellekkin asentaa puhelimeen. :)

   Poista
 4. Meidän ekaluokkalainen sai viime syksynä oman (vanhan) kännykän, vaikka mäkin tein kotoa käsin töitä ja olin pikkuveljen kanssa kotona. Mutta sitten oli niitä päiviä, kun pikkuveljen päikkärit sattuivat samaan aikaan tms. ja oli kätevää koulupäivän jälkeen soittaa ja kertoa, että tänään ei äiti kävele vastaan, vaan saat kävellä itse koulusta kotiin. Kesällä mies pyöräytti kännykän pesukoneessa takin mukana ;) joten tänä syksynä toiselle luokalle mentäessä poika sai ensimmäisen älypuhelimensa, Lumian edullisimman. Se onkin ollut tosi kova hitti ja ollaan siihen pari peliä ladattu. Meillä sama homma, että nettiä saa käyttää vaan kotona, liittymä on kiinteä, mutta siihen ei kuulu netti, joten se ei toimi kuin kotona wifin kautta. Viime aikoina tosin lapsi yrittää kiertää sääntöjä koko ajan: peliaikoja ei noudateta, puhelinta salakuljetetaan koko ajan ties minne, myös ulos leikkeihin. Tänään viimeisenä vaihtoehtona jouduin ottamaan puhelimen kokonaan pois jäähylle. Nyt kertaillaan hieman sääntöjä, kunnes saa puhelimensa takaisin. ;)

  T. toinen tiukkis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä kännykkä lapsella helpottaa huomattavasti omia menoja ja nyt kun puhelin mahdollisuuskin on niin tytölle voi pikkuhiljaa antaa enemmän ja enemmän vapauksia eli harjoitella hiukan sitä yksin kotonaoloa jne.
   Saa nähdä milloin meillä joutuu laittamaan puhelinta jäähylle, kovasti nyt uutuudenviehätyksen vuoksikin Pinja haluaisi puhelimen joka paikkaan, kaverin synttäreillekkin olisi pitänyt saada mukaan mutta ei onnistunut. :)

   Poista
 5. Siitä se lähtee :) Meillä kans hankittiin prepaid ja laitoin netin pois päältä, ettei käytä sitä kuin Wlanin alueella kotona, tosin meidän wlani yltää aika pitkälle kotoa :D

  Ekat pari päivää räplättiin puhelinta koko ajan, nyt se on enimmäkseen hyllyssä. Whatsappia käyttää ja just isovanhemmat, vanhemmat ja enojen sekä yhden tärkeen aikuisen numerot vain on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Pinjan kirjotustaito on vielä aika huonoa joten viestit ja whatsappit on vielä ihan unohdettu, en ole edes kertonut Pinjalle sellaisista. :) Meilläkin wifi yltää ulos meidän risteykseen saakka mutta kuitenkin suht kotialueella vain. :)

   Poista
 6. Sama puhelin on.
  Ostim kesällä kun sama tarjouslipuke tuli meille ja kävin dna kaupasta ostamassa tuon.
  Kohta on prepaid kokonaan käytetty ja pitäisi liittymä ottaa käyttöön.
  Suunnittelun samaa mikä on isosiskolla iphonessa liittymänä.
  Myös taitaa olla itselläni eli sisältää puheaikaa reilusti ja tekstiviestejä sekä jonkun hitaan netin.
  Itselläni tuo hidas on toiminut kaupoilla yms hyvin.
  Miksi maksaa kalliista netistä erikseen kun edullisetkin toimivat :)
  Kotona käytetään wlania sitten tottakai..tai langatonta laajakaistaa.
  Meillä myös numeroina minun, mummin ja isän numerot puhelimessa.
  Ei ystävien numeroita vielä.
  Saa meihin yhteyden jos hätä on.
  Kouluun saa myös ottaa mukaan, jos jotain tapahtuu koulumatkalla kun kävelee niin saa samantien soitettua minulle esim.
  Itselläni turvallisempi olo kun tietää missä likka liikkuu.
  Näihin saa myödäs jäljittimen..itselläni on netistä ladattu ja tiedän missä isompi likka liikkuu jos ei vastaa esim puhelimeen.latasin semmosen sovellutuksen mikä jäljittää siis likan puhelinta kun liikuskelee ulkona, kaupungilla yms.
  Kätevä, samalla värisyttää tytön puhelinta että tyttö tietää, jollakin on asiaa :)
  Todella kätevää.

  On se puhelin vaan tärkeä esine ja hyvä olla.
  Muistan kun omani sain vasta muistaakseni seiskalla ja olin niin pettynyt silloin..kaikilla muilla oli ja minulla ei.
  Oli se hienoa kun tuliterän 5110 sai käteen ja vaihdettavat kuoret ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meilläkin edessä sitten kunhan prepaidin puheajat on käytetty. Kuulostaa hyvälle tuo liittymä, kallista nettiä ei tosiaan tarvitse ja koko netti liittymässä on vielä aika harkinnassa.
   Meillä Pinja kulkee tosiaan lähes kotipihasta koulun pihaan taksilla joten koulumatkoille ei tarvitse saada yhteyttä, taksikuski kyllä soittaa sitten koululle tai vanhemmille jos jotain myöhästymisiä tms. tulee mutta varmasti jos Pinja kävellen kulkisi koulumatkoja kaupungissa niin puhelin olisi luultavasti matkassa jotta toisi hiukan äidille turvaa.

   Poista
 7. Minusta oli ihana lukea tämä teksti ja näitä kommentteja. Koulussa työskentelevänä alkaa jo pikkuhiljaa tuntua hurjalta kuinka vanhemmat vaativat lapsiaan soittamaan aamulla, ruoalla ja iltapäivällä kotiin että kaikki on kunnossa. Kännyköistä on tullut riesoja koulumaailmaan ja hajoamistilanteissa syytetään tietenkin koulua. Pelit houkuttelevat pelailemaan pitkin päivää ja whatsappissa on mielettömän helppo kiusata toisia esim jättämällä joku ulos ryhmästä (jo ekaluokalla!)
  Ymmärrän toki jokaisen vanhemman huolen omasta lapsesta mutta tuntuu jo osalla menevän hieman yli.

  Teille useille pisteet kotiin siis jos kännykkä pysyy kotona pääosin.
  Jokainen perhe tietenkin sopii omat sääntönsä ja osalla on pidempää koulumatkaa ja yksinkulkemista jolloin vanhempien huoli on varmasti jatkuvaa.

  -Miisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä kyllä tarvitse soitella kotiin koulusta, kyllä sitä hiukan pitää uskaltaa siihen lapseenkin luottaa ja antaa vastuuta, toki tietysti Pinja kulkee taksilla lähes kotipihasta suoraan koulun pihaan joten koulumatkakaan ei ole niin jännittävä, eri asia varmasti olisi puhelimenkin kanssa jos koulumatka olisi pidempi ja se pitäisi yksin kävellä.

   Meillä en ole vielä kuullut, että ekaluokkalaisilla olisi whatsappeja tms. Ollaan tietysti vielä niin koulun alussa, ettei Pinjakaan osaa vahvasti vielä edes kirjoittaa joten tilanne saattaa loppukeväästä olla tietysti eri.

   Useat Pinjan luokkalaiset kyllä pitävät puhelinta koulussakin mutta tietysti tässä tilanne voi olla se, että lapset tulevat tyhjään kotiin, meillä kun minä olen pääosin kotona ja koulumatkat mennään taksilla niin en ole ajatellut, että Pinjan tarvisi tuolloin minuun saada yhtetyttä tai minun Pinjaan.

   Poista
 8. Meillä ekaluokkalaisella samanmerkkinen älypuhelin ku teillä. Puhelin ollut jo 5 v asti..Ladataan aina kuukausitteisittain 10 eurolla puheaikaa. Saa soitella oman harkinnan mukaan. Nyt alkanut tosiaan ymmärtämään että tio puheaika kuluu jos tyhjää soittelee ;) Tyttö ottaa aina puhelimen mukaan kun lähtee kyläileen, kaverit tulleet niin jo tärkeiksi ja jotkut asuvat kauempanakin, kätevää komentaa kotia puhelimitse! Ku nykyään ei kotiintuloajoista välitettäisi..

  SANNA S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä aika tiukkaa tuon puhelimen mukana kanto ja tosiaan soitella ei vielä tarvitse kuin vanhemmille tai isovanhemmille, kavereille soittelu sitten vasta vähän myöhemmin, vielä nämä voidaan hoidella vanhempien välityksellä.
   Puhelin on kyllä kavereilla ollessa tosi kätevä kun voi kotia soittaa syömään tai jos pitää lähteä johonkin. Kavereilla onneksi on samat kotiintuloajat ja ruoka-ajat kuin meillä joten kaikki kaveritkin menevät sopivasti koteihinsa kun meilläkin pitää kotiin tulla. :)

   Poista
 9. Meidän ekaluokkalainen sai puhelimensa ennen eskaria, kun lähti luisteluleirille. Ihan vaan siksi, että on millä soittaa, kun muut jo koulussa ja heillä,puhelimet. Juuri leireillä väliajat on musan kuuntelua, videoiden ja ohjelmien katselua, joten netti on ihan jees. Tähän asti oli hitain netti, riitti ihan hyvin, sai opeteltua käyttämistä. Nyt nostettiin 3G kun homma hallussa. Pelejä on ja ei ole ongelmaa, yleensä puhelin hyytyy kun ei muisteta sen olevan olemassa. Koulussa kulkee mukana kun lähtee ja tulee yksin, myös kotoa bussilla harkkoihin. Whatsuppia laittelee lähipiirissä, mikä on kiva juuri isovanhemmillekin. Jos tulisi pulmia tms, niin sitten vedetään tiukat linjat. On ajateltu, kun asiasta ei tee numeroa, niin ei houkutakaan niin ja toiminut on. Naapuriin mennessä leikkimään ei tarvitse puhelinta eikä kauempana liikukaan. Aamulla laiittaa viestin kun on päässyt kouluun ja kun on tullut kotiin, soittaa. Lähdöt ja muut on laitettu hälytyksiksi, vaikka kelloa jo osaakin jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin varmasti puhelin kulkee mukana voimistelutapahtumissa niin voi soitella milloin tullaan hakemaan tms. Puhelin olisi ollut jo kesäleirillä tosi hyvä mutta kivasti meni leiri onneksi ilman puhelintakin.
   Meillä ei isovanhemmat whatsuppia käytä ja kavereilla ei vielä sitä ole niin siitä on vielä täysin tietämätön.
   Koulussa meillä Pinjan ei tarvitse mielestäni puhelinta kuljettaa kuin jos on sellainen päivä jolloin minä en ole vielä Pinjan kotiin tullessa kotona, näitä on tosin harvassa muutoin olen aina kotona kun Pinja lähtee ja tulee koulusta ja koulumatkakin kuljetaan taksilla joten sitä ei tarvitse äidin jännittää. :)

   Poista
  2. Juu ei todella tarvii kun kulkee kyydillä ja olet kotona. Meidän koulussa, työssäni, kyytiläisillä puhelin on sit supertärkeä kun lapset lähtee yksin ja välillä käy niitä, et kyyti ei tuu tms. Sit vangemmat voi selvitellä lapsen pulmaa 😄 Whatsuppi on niin pelastus ja helppo, jonkin verran sitä näillä pienillä on, varsinkin perheen sisäišessä viestinnässä käytössä, jos on jatkuva netti lapsellakin. Aina miettii kuinka hyvin selvittiin lankapuhelin aikaan, toki maailma oli erilainen kuin nyt, mut kuitenkin 😆

   Poista
 10. Meillä taitaa olla harvinainen lapsi kun ei puhelin ole niin keskeisessä roolissä arjessa. bella sai kai ekalla IPhonen ja siinä on joku normaali liittymä netin kanssa. Melkein pitää tapella että pysyisi tytöllä mukana että saadaan kiinni kun ei hän useasti sitä mielestään tarvitse :D Koulussa on mukana koska "käsketään" mutta repussahan se on koska ei koulussa/iltiksessä saa puhelinta käyttää. Haluan kuitenkin että tyttö voi soittaa jos kotimatkalla sattuu jotainn tai kotiinlähtiessä haluaisikin sopia että menee kaverille. Pelejä ei puhelimessa ole mutta bella katsoo luvan kanssa YouTubesta esim. My little pony videoita jne. Mutta aina pitää muistuttaa että ottaisi kännyn mukaan kun lähtee ulos...

  VastaaPoista
 11. Meillä ei ole vielä ekaluokkalaista, mutta puhelimen tulee saamaan ennen koulun alkua. Meillä isovanhemmat ovat jokaiselle tulevalle koululaiselle (lapsenlapsistaan) hankkineet puhelimen ja liittymän :D meillä lapsella on vajaa kaksi kilometriä kävelymatkaa ja koulumatkalle osuu muutama vaarallinen kohta. Toivon lukujärjestyksen olevan sellainen, että voisin viedä hänet päivittäin kouluun ja ottaa iltapäivällä iltapäiväkerhosta mukaani. Jos näin ei ole, joutuu lapsi kävellä matkan yksin. Varmasti vaadin silloin alkuun soittoa, kun saapuu koulun pihalle (useampi työkavereista näyttää vaatineen vastaavaa soittoa). Lapsen päiväkotiryhmä kävi meillä päin kävelyllä yhtenä päivänä ja hoitajat olivat kauhuissaan siitä, miten vaarallisen koulumatkan täällä asuvat lapset joutuvat kulkemaan.. Että vaarallisuus ei ole vain mun mielipide. Ajattelin kyllä vihjaista kaupungille, että leventäisivät piennarta, lisäisivät valaistusta tai yrittäisivät tehdä edes jotain.

  Kaverini lapsi aloitti koulun ja sai puhelimen netillä. Kaverini oli kuulemma viritellyt jonkun lapsimoodin siihen, jolloin hän näkee omasta puhelimestaan, millä sivuilla lapsi on kulkenut. Kuulosti kätevältä.

  Kummityttöni aloitti nyt koulun ja hänelläkin on älypuhelin. Olen itse ollut aivan innoissani tästä, koska näemme harvoin ja olemme nyt olleet ihanan paljon tekemisissä. Hän on etevä lukemaan ja kirjoittamaan. Olemme ollet useamman kerran viikossa whatsappilla yhteyksissä. Lähettelemme kuvia ja terveisiä toisillemme (kummityttö hymiö-litanioita :D). Suosittelen siis kirjoitustaidon parannuttua lisäämään yhteystietoja jos on jokin kummi, kauempana asuva sukulainen tms. Tuntuu kivalta, että kummityttö haluaa kertoa minulle asioita (sain just valokuvan suusta, josta oli irronnut hammas ja tekstin "hammas lähti. Keiju tulee käymää" + kasan hymiöitä :D). Toivon että hänestä tuntuu päinvastoin yhtä kivalta minun viestieni jälkeen :)

  Tsemppiä teille puhelimen kanssa!

  VastaaPoista
 12. Täällä näin: kaikilla neljällä prepaid, ja wi-fi kotona, "kylillä" pitää pärjätä txt ja puheluin. Wi-fi on myös näppärä sulkea arki-illoin klo 21 ;)

  Jokainen saanut 7v iässä puhelimen, nyt ekaluokkalainen ihan perusnokian siskon jäljiltä. Opettelee perusjutut ensin.

  Herra 13v nukkuukin välillä puhelin kainalossa, koulussa tietty mukana, yläkoulussa wi-fi yhteys. Tyttö 11v on todella riippumaton puhelimestaan, usein saan muistuttaa, että puhelimen voi ottaa mukaankin, kun on liikenteessä. 9-vuotias neiti sai juuri saman kuin Pinja ja on nyt intopinkeenä opettelemassa.

  Koulussa ei puhelimet ole alakoululaisilla mukana, kotiin on muutama sata metriä, että hyvin voivat koukata ensin kotia. Ja minä tosiaan vielä kotiäitina kahden nuorimman kanssa. -Piia

  VastaaPoista
 13. Meidän ekaluokkalaisilla ei ole puhelinta eikä tule olemaan vielä tokallakaan, koska he ovat iltapäivät kerhossa. Isosisko sai puhelimen kun meni kolmoselle, koska silloin ei enää pääse iltikseen. Iltiksessä on puhelin, jos tulee jotain tarvetta soittaa. Näin on pärjätty hyvin. Isosisko on nyt nelosella ja hänellä on iphone 4, jossa ihan kunnon dataliittymä. Jonkun verran joutuu rajoittamaan nettiselailua, mutta hyvin hän pitää puhelimen äänettömällä koulussa eikä sitä siellä käytä.

  VastaaPoista
 14. Paljonko se whatsapp:n ikäraja olikaan? 13 vai 16 v? Ei kuitenkaa ekaluokkalaisille. Ja te joiden lapset käyttää youtubea, miten estätte huonon sisällön lävähtämisen ruudulle? Kaverin lapsi katsoi lasten piirrettyjä omalla puhelimellaan youtubesta ja ruudulle lävähti piirrettyä pornoa. esimerkkejä on muitakin, en enää anna alakoululaisten käyttää youtubea kuin siten, että istun itse vieressä.

  VastaaPoista
 15. Ei ole meillä vielä ajankohtainen aihe, mutta nauroin kippurassa tuolle kissalle, joka on litistynyt sohvatyynyjen väliin! :DDD

  Elina

  VastaaPoista