Bugaboo lisävarusteet

Blogiini tullaan googlen kautta varmasti eniten hakusanoilla, Bugaboo Buffalo kokemuksia joten postaus vaunuistamme on ollut siis varmasti yksi suosituimmista postauksista joten uskon, että moni myös pähkäilee Bugaboon lisävarusteviidakossa, mitä ottaisi pakettiin ja mille tulee tarvetta.

Minä olen vähän friikahtanut näihin lastenvaunuihin ja Bugaboon lisävarusteviidakko onkin minulle kuin taivas. :)

Aloitetaan heti ensimmäisenä tällä kesän vaunu/ratasunien helpottajalla eli kesäkuomulla.
Hankin soft pink värisen kesäkuomun viime keväänä rattaisiimme.
Isla oli juuri siirtynyt ratasosaan ja päikkärit tuli päivittäin otettua rattaissa jossa muutoin oli kuuma musta kuomu.
Kesäkuomu on meillä nyt toista kesää käytössä, enkä voi kuin kehua tätä.
Päikkärit meillä edelleen otetaan rattaissa joten ilmanvaihto kuomun alla lämpöisellä on todella tärkeää vaikka varjossa rattaat aina ovatkin.
Kesäkuomu kuuluu niihin suosituksiini joka kannattaa kyllä hankkia erityisesti jos lapsi tulee nukkumaan rattaissa.
Hankin myös Beehen tälle kesälle oman kesäkuomunsa juurikin unia ajatellen.
Miinuksena kuomussa on nuo sivuaukot jotka joudun oikeastaan joka nukutuskerralla peittämään pienellä valkoisella lakanalla jotta Isla ei näkisi ulos sivuilta koska muutoin uni on aika levotonta, tätä rupesin tekemään jo viime loppukesästä kun kiinnostus ulkomaailmaan alkoi olla niin kova.


Kesäkuomusta voidaan jatkaa heti toiseen vaunupäikkäreiden helpottajaan eli seatlineriin (istuinpehmuste).
Istuinpehmuste Buffaloissa kannattaa pitää ja erityisesti Bugaboon oma, muut istuinpehmusteet eivät vain tunnu istuvan kuppipenkkiin niin hyvin etteivät valuisi.
Bugaboon oma seatliner istuu täydellisesti ja pysyy hyvin paikoillaan ja se miksi tämä on myöskin kesään vaunupäikkäreiden helpottaja on tietysti, että istuinpehmuste on pehmoisempi ja mielyttävämmän tuntuinen lapsen alla kuin suht kova ja karhea paljas istuinosa.
Lisäksi Bugaboon seatliner on siitä loistava ettei lapsi hikoile sen päällä vaan iloiseksi yllätyksekseni huomasin viime kesänä, että vaikka rattaat muuten olivat lämpimät niin seatliner tuntui ihoa vasten miellyttävän viileälle.
Näitä meillä on kaksin kappalein, Beessä omansa ja Buffaloissa omansa.
Kuvassa myös näkyy toinen loistolisävaruste jonka hankin fb-kirpputorin kautta käsityöläiseltä, haararemmi.
Tätä ei vielä viime vuonna käytetty oikeastaan ollenkaan mutta nyt jo isomman taaperon kanssa aivan lyömätön keksintö.
Bugaboon miinuksia onkin juurikin tämä haararemmin puute mutta onneksi fiksut käsityöläiset ovat keksineet näihin konstin kiinnitykselle ja tehneet näitä meille tarvitseville.


Talvenvaralle Buffaloihin kannattaa hommata jokin lämpöpussi koska jalkapeittoja näihin ei ole.
Lämpöpussin valinnassakin kannattaa ottaa huomioon Bugaboon kuppipenkki johon ihan joka malli ei istu joten Bugaboon oma on tietysti varma valinta.
Bugaboolla on kahta eri lämpöpussia, perus footmuff-nimellä kulkevaa ohuempaa lämpöpussia ja paksumpaa High performance footmuff pussia.
Jälkimmäinen on sikakallis lämpöpussi joten en suosittele hankkimaan High performance pussia lapselle joka ei vaunuissaan päivittäin tule päikkäreitään ottamaan, päikkäripussina on taas ihan loistava keksintö.
Meillä on Islalla juurikin tämä sikakallis High performance lämpöpussi joka tuntui ostaessa ihan ylihintaiselle mutta nyt kun sitä on yksi talvi päivittäin käytetty niin en voi kuin kehua.
High performance lämpöpussissa on kaksi eri "kantta", kevyempi fleecesisuksinen kansi jota käytimme syksyllä sekä keväällä, toinen kansi on paksumpi untuvatäytteinen talvikansi jota meillä käytettiin koko talvi.
Isla nukkui pääosin kovia pakkasia lukuunottamatta aina fleecehaalarilla tai collegehaalarilla ja aina sisältä kuoriutui lämmin tyttö.
Meillä untuvatäytteisestä lämpöpussista oli myös todella suuri hyöty niille "lentäville lähdöille" aamulla, Pinja kun piti saattaa aamulla taksille ja välillä tuli aamuja jolloin Isla nukkui niin myöhään, että vedin Islan yöpaidan päälle vain fleecehaalarin ja tiukasti lämpöpussin sisälle niin, että pää vain näkyi.


Lisäksi meillä on pikku tarjotin, Snack tray jonka kuppiin voi laitella pientä naposteltavaa ja sekä tarjottimeen voi kiinnittää lapsen oman juomapullon.
Ostin tämän viime kesänä Beehen mutta yhtälailla tätä on käytetty Buffaloissakin.
Snack tray tulee turvakaaren tilalle ja taaperon paikoilla pysymiseen oiva keksintö.
Linnanmäellä tänne jemmattiin rinkeleitä ja popcorneja joita Isla tyytyväisenä natusteli ja välillä hörppi vettä pullostaan.
Lisäksi tarjottimen kaikki muut osat paitsi kiinnikkeen mukitelineineen voi konepestä.
Tätä(kin) ilman tosin pärjää, meilläkin ollut naurettavan vähällä käytöllä, olin aivan tälle kesälle koko tarjottimen olemassaolon unohtanut ennen Helsingin reissuamme joka varmaan jäi ainoaksi käyttökerraksi tälle kesälle koko tarjottimelle.


Hankin myös Beet ostaessani mukitelineen, koska kaikki Bugistyypit sitä niin hehkuttivat.
Varmasti kätevä jos liikkuu paljon kaupungilla, saa omaa juomapulloa ja kahviaan lapsen käsien ulottumattomiin mutta täällä maalla aivan turha.
Tänä kesänä olen tainnut käyttää kerran, no siellä Helsingissä jossa olikin kätevä ja viime kesänäkin käyttöä oli ehkä alle viisi kertaa.


Vaihtelu virkistää! Bugaboo on keksinyt loistavan lisämyynnin hurahtaneille, vaihtokuomut.
Meillä on mustan lisäksi tämä Andy Warholin perhoskuomu joka on kivaa vaihtelua talvelle mustan ja harmaan keskelle, tämä olikin meillä koko viime talven Buffaloissa.
Nyt tämä hurahtanut haaveilee taas uudesta kuomusta, uusi Shiny chevron tai perus off white kuomu houkuttelisi mutta katsotaan sitten kun kesäkuomusta luovutaan.
Olen myös hyödyntänyt fb-ryhmien käsityöläisiä erilaisilla kaarensuojuksilla sekä tekonahkaisilla työntöaisan suojilla jotka pitävät turvakaaren ja työntöaisan pehmusteet siisteinä.


Tälläiseltä näyttää siis meidän lisävarustelu Buffaloille, osa tosi tarpeellisia ja osa taas ei niin tarpeellisia mutta silti hauskoja ja matkoilla helpottavia lisäosia.
Toivottavasti näistä oli apua lisävarustevalinnoissa. :)

7 kommenttia

 1. Kiva postaus ja todellakin hyödyllinen niille jotka ostavat vaunut :)

  Meillä kun etsittiin vaunuja miin mitkäät ei miehelle kelvanneet.
  Noitakin näytin niin sanoi että hirveät avaruus hökötykset :D
  Olisin halunnut kääntyvät kerrankin ja viimeisen lapsen kohdalla olisi halunnut jotain uutta kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä teki nyt tämän toisen lapsen kanssa oikeastaan kokonaan vaunupäätöksen vain minä. Mies työntää kuitenkin niin satunnaisesti vaunuja kun taas minä lähes päivittäin joten päätin heti, että haluan itseäni täydellisesti miellyttävät vaunut jotta niitä on mukava työnnellä niillä uuvuttavillakin nukutusreissuilla. :)

   Poista
 2. mun mukiteline on 2008 tai 2009 hankittu-sopi myös been adapterilla quinnyn joggereihin jotka pinjalla oli vauvana =) ja varmaan sopisi myös muihin, missä runko ei ole pyöreä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tosiaan tuon adapterin saa napsautettua moniin tuollaisiin runkoihin jotka eivät ole pyöreitä, silloin sopiikin juuri tuo bugaboon snack tray ja mukiteline muunkin merkkisiin vaunuihin. :)

   Poista
 3. Hei miten tuo haararemmi on kiinnitetty ja mistä olet sen hankkinut? :) Mäkin haluan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haararemmi on sellaisella pussukalla kiinni tuolla sisäpuolen vanerissa, tosi hankala selittää. :D Mutta hankin tuon jo viime vuonna facebookin Bugaboo kirppiksen kautta, nykyään tämän mallisten tekijä on lopettanut mutta vastaavia haararemmejä muistaakseni siellä vielä joku muukin käsityöläinen tekee. :)
   On kyllä tosi kätevä, erityisesti nyt vanhemman lapsen kanssa, valjaita ei enää käytetä kuin päikkäreillä. :)

   Poista