Tarhalehdon eläinpiha - menovinkki Keski-Suomeen

Vanhempani asuvat Lievestuoreella jossa on mielestäni lähiympäristössä aika hyvin puuhaa lapsiperheille, viime mummolareissulla kävimme Nokkakiven huvipuistossa, aikaisemmin keväällä tuli vierailtua Ysitien lemmikissä ja tänään pääsimme viimein käymään Lievestuoreella sijaitsevalla Tarhalehdon eläinpihalla.
Eläinpiha sijaitsee Lievestuoreen keskustasta noin 6km eteenpäin ja on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi keskiviikkona kello 12-17.


Lähdimme sadetta uhmaten vaikka pilvet taivaalla eivät kovin hyvää luvanneet mutta tätä reissua oli niin pitkään siiretty ja Pinjakin odotti jo ratsastamaan pääsyä, että nyt ei enää siirrelty.
Aika pian saimmekin vettä niskaamme paikalle päästyämme joten olimme vähän sään armoilla ja osa ajasta menikin sadetta pidellen, onneksi sää selkeni ja ehdimme vielä rauhassa tutustumaan kaikkiin eläimiin sekä Pinja pääsi ratsastamaan.


Pihapiiri olikin todella kaunis, hyvin hoidettu sekä siisti.
Eläimiä eläinpihalla oli runsaasti ja monenlaisia, kilpikonnasta aina poroon saakka.
Eläimet olivat todella ihmisrakkaita, aina kun aitausta lähestyikin niin eläimet tulivat aitauksen viereen odottelemaan taputuksia ja heinän syöttäjiä, lisäksi saimme pihan kolmesta kissasta lähes kokoajan eläinseuraa jonkun kissoista seuratessa perässämme.
Tämä eläinpiha oli loistava elämysretki molemmille tytöille jotka ovat niin eri-ikäisiä, Pinja jaksoi edelleen innostua eläinten syöttämisestä, tietysti ratsastuksesta ja Isla innostui taas kaikesta, suosikkeja näytti erityisesti kissojen lisäksi Islalle olevan kaksi suloista chihuahuaa ja kalkkunat jotka ahnaasti nokkivat jokaisen heinänkorren pitäen hauskaa mekastusta.


Eläinpihalla oli myös iso leikkialue ja pieni kioski josta sai ostettua kahvin lisäksi jäätelöä ja pientä purtavaa.
Täällä olisi hyvin saanut kulumaan vaikka koko päivän ja meillä vähän ehtikin aika loppumaan kesken.
Islan päiväunet sotkevat päivää aina sen verran, että pääsimme lähtemään niin myöhään eläinpihalle, että kovin montaa tuntia meille ei jäänytkään aikaa kun vielä vähennettiin tästä vesisateen pito katoksen suojissa.
Tänne pitää ehdottomasti kuitenkin tulla uudelleen!

Suosittelenkin kyllä tutustumaan tähän eläinpihaan, mielestäni tämä eläinpiha oli paljon laadukkaampi kuin esim. vähän matkan päässä monien tuntema Ysitien lemmikki on.
Ysitieltä ei edes kovin monen kilometrin koukkausta tule jos pyörähtää täällä eläinpihalla.
Käteistä eläinpihalle kannattaa varata, meiltä pääsymaksut olivat 17 euroa sekä lisänä Pinjan ratsastus 5 euroa, pääsymaksuilla sekä ratsastusmaksuilla katetaan eläinpihan kustannuksia.
Kannattaa tutustua ennen vierailua myös eläinpihan ohjeisiin, sieltä löytyi hyviä vinkkejä eläinten kanssa toimimisiin jota ei välttämättä osaisi edes itse ajatella ennen eläinpihalle menoa.


Täällä näkee takuuvarmasti niitä hyvinhoidettuja ja onnellisia eläimiä jonka kyllä eläimistä huomaa, eivät ole ollenkaan aggressiivisia ja luottavat selvästi ihmisiin.

8 kommenttia

 1. Voi ei ku eilen olis tietty! Meillä nokkakivi oli pettymys kun pituus ei moneen laitteeseen olis riittäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi kun tuli hiukan myöhässä. Harmi, että Nokkakivi oli pettymys, en tosin itsekkään ehkä pidemmästä matkasta tuonne erikseen lähtisi ellei olisi tässä vieressä tai sitten muuten olisi ajoa tuosta ohitse.

   Poista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä! Ysitien lemmikki on tuttu paikka, mutta tällä eläinpihalla ei ole tullutkaan vielä käytyä. Tykkään muuten edelleen kovasti tästä blogistasi, vaikka ei ole tullutkaan aikoihin kommentoitua. Olen siis "Johanna" entisestä Omenankukkia blogista, jos vielä muistat :). Kirjoittelen nykyään blogia Askeleita ja oikealla etunimelläni :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei tosiaan pitkän matkan päässä ole enää Ysitien lemmikiltä, Jyväskylän seudulla on aika vähän hyviä kotieläinpihoja vaikka ne tosi ihania ovatkin nyt kun Villikilikin lopettaa niin tämä taitaa jäädä lähes ainokaiseksi.
   Kiva, että edelleen jaksat lueskella blogiani, tottakai muistan sinun vanhan blogisikin vielä, pitääkin käydä vilkaisemassa tuo uusi blogisi. :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, tuonne on suunnattava hetimiten! :)) En ole kuullutkaan paikasta aiemmin, hienoa että teit postauksen. T.Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postauksestani oli apua, meillekkin tämä olisi varmaan jäänyt tuntemattomaksi ellei vanhempani olisivat tuosta vinkanneet ja sitä kautta oltaisi tätä löydetty. :)

   Poista