Suomenlinnassa osa 1 Seikkailukierros

Pakko jakaa Suomenlinnan reissua kahteen postaukseen koska Lasten seikkailukierros ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa.
Selailtiin Pinjan kanssa Suomenlinnan nettisivuja ennen reissuamme ja silmiini osui maininta lasten seikkailukierroksesta.
Suomenlinna ei ole Pinjalle ennestään mitenkään tuttu eikä historiaakaan vielä tuntenut ja meidän vanhempienkin edellisestä Suomenlinnan reissusta alkoi olemaan toistakymmentä vuotta joten ihan lähimuistissa meidänkään vierailut eivät olleet.
Halusin erityisesti Suomenlinnan käynnistä hiukan jotain yleistä fiilistelyä enemmän ja perus turistiopastukset eivät lasten kanssa houkutelleet.


En sen enempää ottanut kierroksesta selvää kun en ollut yhtään varma ehdimmekö kierroksen lähtöön mukaan, muistin vain kierrosten alkamisajankohdat, kello 12 ja 15.
Heti Suomenlinnaan saavuttuamme etsin oppaan käsiini ja kysyin mistä tämä lastenkierros lähtee ja ehdimmekö vielä mukaan, pikapikaa suuntasimme päälaiturilta Tykistönlahden kioskille ostamaan lippuja joista emme täysin varmoja olleet onko lippuja vielä saatavilla, lastenkierros kun on ollut kuulema todella suosittu.


Lähdin Pinjan kanssa matkaan 1,5 tuntia kestävälle kierrokselle amiraalin matkaan etsimään linnoituksessa piileskelevää laivaston luotsia.
Pääsimme mukaan jännittävälle ja mukaansatempaavalle seikkailulle jossa samalla tuli tutuksi 1700-luvun Viaporin elämä.
Pinja innostui jo heti alkutekijöissä tästä ja aika pian olikin juoksemassa yhtä innokkaana koko lapsijoukon matkassa paikasta toiseen.
Tänne olisi tarvinnut taskulampun mukaan mutta valitettavasti emme osanneet siihen varautua ja hiukan jännittikin kuinka selviämme ilman taskulamppua, huomasin kuitenkin jo ensimmäisessä paikassa johon taskulamppua tarvitsimme, että noin kahdenkymmenen lapsen taskulampun valaistus kyllä näytti riittävän tuomaan oikein hyvin valoa myös meille lamputtomille.
Pinja sai hyvän tietopaketin mielenkiintoisella tavalla heti alkuun Suomenlinnasta ja äidille jäi todella hyvä mieli siitä, että lastenkierros oli niin hyvä ja lapsi oli aidosti aivan mukaansatempautunut koko kierroksen ajan.


Suosittelen ehdottomasti kouluikäisille Suomenlinnankävijöille tätä kierrosta, lastenkierrosta esitetään vielä 8.8 saakka aina tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12 ja 15.
Ruotsinkielinen kierros on perjantaisin kello 12.

Täältä löytyy hyvä tiivistelmä kierroksesta.

2 kommenttia

  1. Voi miten kiva seikkailu teillä on ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä tosi kiva, oli kait viime vuonnakin mutta eri tarinalla eli varmaan toteuttavat ensi vuodellekkin erilaisella tarinalla tämän kun on ollut niin suosittu. :)

      Poista