Nokkakiven huvipuistossa

Tämän vuoden Nokkakiven vierailu tuli tehtyä sunnuntaina.
Täältä voit lukea viime vuotisesta käynnistämme.
Sunnuntaina suuntasimme koko perheellä Islan herättyä päiväunilta mummolasta muutaman kilometrin päähän Nokkakiven huvipuistoon.
Tänä vuonna käyntimme sattui Amerikan päivien aikaan jolloin alueella oli hiukan enemmän katseltavaa, miehille (miksi ei tosin naisillekkin) niitä jenkkiautoja ja alueella elävää musiikkia.
Selvästi tälläinen tapahtuma oli lisännyt väkimäärää ja joihinkin laitteisiin sai jonotellakkin, pahin ryysis taisi tosin olla lauantaina mutta meille hiukan viileämpi sunnuntaipäivä olikin parempi.


Nokkakiven ehdoton plussa on sijainti joka sopii meille enemmän kuin hyvin, mummolassa käydessä tulee väkisin joka kesä käytyä tuon kerran Nokkakivessä, erityisestihän Pinja odottaa aina ohi mennessämme pääsyä puistoon.
Puiston kaikki laitteethan ovat vanhoja huvipuistojen käytöstä poistettuja laitteita jotka ovat Nokkakiveen kunnostettu uudelleen käyttöön.
Karusellin käyttäjä kertoikin meille, että puiston karuselli on aito Peppi-karuselli jota on aikoinaan elokuvissa käytetty.
Tunnelma on siis aika nostalginen ja rauhallinen.
Suurissa huvipuistoissa isoine laitteineen kun on usein omaan makuuni aika stressaava tunnelma ja kiire tarttuu lapsiinkin, puistoissa on usein pitkät jonot suosittuihin laitteisiin ja taustalla soi kokoajan musiikki joka ei ole mitään rauhoittavaa sävellajia.


Nokkakiven plussiksi verrattuna esim. Särkänniemeen menee ehdottomasti rauhallisuus, tila liikkua, ei laitejonoja ja uudestaan saa kiertää laitteessa jos jonoa ei ole.
Lisäksi rauhallisuus ja kiireettömyys selvästi näkyy myös työntekijöissä joilla on aikaa jutella vieraille ja kertoa laitteesta.
Meille kerrottiin tosiaan tarkemmin tuosta Peppi karusellista sekä suositeltiin junaratakierrosta Islalle jolle ostin muutaman lipun ajatellen katsella hiukan mihin laitteisiin Isla voisi mennä.


Viime vuodesta viisastuneena etsin tänä vuonna heti käsiini "laiteprinsessan" joka käy veloituksetta lapsen kanssa niissä laitteissa joihin pituus ei vielä riitä.
Laiteprinsessa kävikin Pinjan kanssa kahdessa laitteessa joihin Pinja halusi muttei hänellä pituus riittänyt.
Todella työhönsä sopiva tyttö oli laiteprinsessana, erittäin ystävällinen ja iloinen sekä otti hyvin Pinjan huomioon jolloin Pinja ei niin ujostellut vierasta joka tuli vanhemman tilalle laitteeseen.
Suosittelen siis ehdottomasti etsimään tämän laiteprinsessan puistosta jos lapsella ei pituus johonkin laitteeseen vielä riitä.


Vietimme oikein kivan päivän tässä pienemmässä huvipuistossa johon saimme hyvin siltikkin aikaa kulumaan tunteja vaikka kooltaan puisto onkin Särkänniemeä ja Linnanmäkeä paljon pienempi.
Puistoon olikin tullut tänä vuonna yksi uusi laite lisää joka oli ainankin Pinjan mieleen, kävi vielä uusintakierroksella tuossa laitteessa.
Ensi vuodellekkin jo uutta laitetta kunnostettiin joten varmasti tulemme myös ensi kesänäkin Nokkakivessä käymään, muutamat laitteet ovat vielä Pinjalle jopa liian jänniä joten eiköhän Nokkakivi tarjoa vielä Pinjallekkin useaksi vuodeksi huvipuistoviihdykettä ilman, että toiveissa olisi päästä hurjempiin laitteisiin.


Suosittelen kyllä testaamaan tätäkin huvipuistoa jos kaipaa hiukan pienempää ja rauhallisempaa huvipuistoa vähän pienempien lasten kanssa.

10 kommenttia

 1. Mekin olimme Nokkakivellä sunnuntaina! Hauska paikka! :)

  kauniskaikuu.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siis törmäsimme siellä, itse en tosin muista yhtään ketään kun kaikki tarkkaavaisuus menee tuon pienemmän neidin perässä mennessä. :)

   Poista
 2. Voi miten kiva päivä teillä olikaan! Tämä huvipuisto olikin minulle aivan uusi tuttavuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva pieni huvipuisto tänne keski-suomeenkin kun meille lähin huvipuisto on Tampereella Särkänniemi.

   Poista
 3. En ole edes tiennyt tälläisestä, kiitos postauksesta! Nostalginen ja kiva :) Onko kallis paikka? Missä päin JKL sijaitsee? Ollaan mahdollisesti siellä päin parin viikon päästä ja jotain voisi isommalle eteenkin keksiä edes yhtenä päivänä puuhaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne alemmas joku ehtikin jo kommentoimaan eli sijaitsee tosiaan Lievestuoreella valtatien varressa Jyväskylästä noin reilu 20km Kuopion suuntaan, ranneke yli 100cm oli 23 euroa eli suht edullinen verrattuna Linnanmäkeen tai Särkänniemeen, juuri tarkistin Linnanmäen rannekkeiden hinnat niin Pinjan ranneke sinne on sen 38 euroa.
   Suosittelen kyllä suuntaamaan muutenkin tuonne Lievestuoreen suuntaan jos Nokkakivessä ajattelitte käydä niin matkan varrella on Ysitien Lemmikki mutta meiltäkin katsastamatta vielä jäänyt ehkä miellyttävämpikin eläinpiha on Lievestuoreen keskustasta muutama kilometri eteenpäin Tarhalehdon eläinpiha, http://karvakorvat.fi/tarhalehdon-elainpiha/
   Jyväskylässä on aika huonosti tällä hetkellä mitään näille lapsille kun Peukkulakin lopetti, nyt ei ole kuin perus HopLop sekä tietysti leikkipuistot.

   Poista
 4. Mekin käytiin tuolla jo tänä kesänä ja ollaan käyty joka kesä! Aivan ihana paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin sun postausta tuolta, me ei olla nyt käyty kuin kahtena kesänä mutta varmasti taas ensi kesänä käydään uudelleen kun tuonne on niin helppo suunata meidän. :)

   Poista
 5. Meidän 10v pojallekin oli viime kesänä vielä aivan passeli paikka ja mennään myös tänä kesänä :)
  Nokkakivi on siis Lievestuoreella, Jyväskylästä Kuopion suuntaan n 20km
  Rannekkeet maksavat alle 30 € oisko 25-27€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vielä 10-vuotiaatkin viihtyvät, meillä Pinja ei vielä uskaltanut kummitusjunaan eikä siihen pyörivään Round Upiin joten pari laitetta on vielä käymättä kokonaan. :)

   Poista