Kesän eka rantapäivä

Tulimme tänään aamupäivästä mummolaan vanhemmilleni, tarkoituksena on ollakkin täällä nyt muutamat yöt kun mummolassa tulee aivan liian harvoin käytyä, jotenkin koko porukan kasaaminen ja yöt muulla tuntuu niin vaivalloiselta, että kotona pääsee helpommalla.
Nyt on kuitenkin lapset niin päivän touhuista väsyneinä, että nukahtivatkin nopeasti.


Kävimme tänään ensimmäistä kertaa tälle kesälle kunnolla rannalla, varmasti moni muukin on korkannut tänään taikka eilen rantakautta.
Minä en uskaltanut vielä uimaan ja vesi tuntuikin tosi kylmälle vielä mutta molemmat lapset kävivät uimassa.
Islakin ensimmäistä kertaa tälle kesälle ja pääsimme korkkaamaan myös kauan kaapissa odotelleen Pompin uikkarinkin.
Pinja on muutaman kerran jo järvivesissä uinut vaikka tosi kylmää on ollutkin mutta tänään oikestaan pääsi myöskin ensimmäistä kertaa kunnolla uimaan ja näyttämään opittuja uimataitojaan.


Helteistä tuskin kauaa saadaan nauttia tällä erää mutta ainankin huomiseksi vielä on luvattu lämmintä joten rannalle varmaan on huomennakin mentävä niin pääsee Pinja edes uimaan.


Oletteko muutkin jo korkanneet rantakauden ja talviturkki heitetty?

12 kommenttia

 1. Ihania kesäkuvia!

  Mulla on turkki päällä visusti ja pysyy, mutta tyttö heitti eilen turkkinsa Pyhäjärveen, kun käytiin Viikinsaaressa. Tänään oltiin rannalla myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin pysyy minullakin, lauantaina jopa ajattelin uintia mutta kun nilkkoja rupesi pakottamaan jo kahlatessa päätin jättää kuitenkin vielä talviturkin päälleni. :D

   Poista
 2. Juu eilen oltiin rannalla ja tänään samoin. Täytyy tosiaan nyt nauttia kun ei tiedä onko nämä kesän ainoat helteet.

  Kaunis mekko sinulla, onko mistä ostettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt taisi uintikelit mennäkkin taas hetkeksi, tietysti meillä esim. Pinja ui lähes kelillä kuin kelillä näin kesällä mutta rannalle ei tule nyt taas viileämpinä ilmoina lähdettyä.
   Mekko on Noshin maksimekko, näitä on keltaraidallisenakin ja on ollut mielestäni tosi ihana mekko, päässyt heti käyttöön kun on ollut vähänkin lämpöisempää. :)

   Poista
 3. Me oltiin tänään lasten kanssa rannalla. :) Pienin toppas aina siihen kun vesiraja ylitti polvet, taisi olla vielä sen verran viileää vettä. Isommat sen sijaan nautti. :) Ite tuskin tänä kesänä tulen talviturkkia heittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isla kompastui heti ensitöikseen veteen, sen jälkeen oli aika pitkään pelkästään rantaleikeissä kunnes uskaltautui takaisin ja sen jälkeen ei enää mitään merkkejäkään arkuudesta, huh mitä hommaa on vahtia tuota menijää rannalla. :)

   Poista
 4. Huomenaamulla suuntaamme mökille etelä-pohjanmaalle ja tarkoitus on heittää talviturkki pois. Lapset uineet tänä kesänä vain Visulahdessa, Karstulassa lämmitetyissä altaissa ja Imatran kylpylässä. Joten kyllähän muuten odottavat järvivettä!

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös suunnittelin kovasti lauantaina uintia mutta vesi olikin niin kylmää, että uintihalut itseltäni loppui aika pian. :) Lapsia ei tuntunut veden kylmyys haittaavan tippaakaan. :)

   Poista
 5. Ei ole täälläkään vielä uitu tai tyttö eilen ui kyllä joessa, joka oli 18-asteista ja kivaa oli. Itse en vielä oo uinut, koska nyt on ainakin jotain kesäflunssaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on ihmeän kylmänkestäviä jos kyse on uimisesta, meillä uivat molemmat perjantaina ja lauantaina järvessä, itse en uskaltanut. :)

   Poista
 6. Me pulikoitiin jo Italiassa kaksi viikkoa aamusta iltaan joten ei todellakaan houkuta nää suomen rannat eikä vedet:(...täytyy kait alkaa uutta matkaa tilaamaan. Mutta kivat uikkarit tytöillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä varmasti onkin ollut vähän eri asteiset vedet, suomessa on kyllä aivan jäätävän kylmää vesi mutta toivottavasti ne siitä lämpenisi vielä loppukesäksi niin itsekkin uskaltaisin edes kerran uida. :)

   Poista