Yhden lapsen kanssa

Pinja lähti eilen seurakunnan kolmen yön mittaiselle kesäleirille.
Tämä on Pinjalle ensimmäinen kerta kun on erossa vanhemmista näin pitkään ja eipä tuo sen vieraammissa paikoissa ole yöpynytkään kuin mummolassa ennestään.
Leirille lähti myös yksi kaveri voimistelusta joten tukea tutusta kaveristakin löytyy ja nopeasti tutustuu onneksi uusiinkin kavereihin.
Tietysti äitiä jännittää kuinka pärjää ja aamulla pitikin ohjaajalle laitella viestiä kuinka eka yö oli mennyt, vähän oli keskellä yötä koti-ikävä tai vieras paikka itkettänyt mutta ohjaaja oli saanut rauhoiteltua ja Pinja oli nukahtanut takaisin, on kuulema tosi normaalia.
Nyt jännitetään kuinka sitten seuraava yö menee tai äiti jännittää.


Outoa olla myös näin pitkä aika Pinjasta erossa, koti tuntuu niin tyhjälle ja hiljaiselle vain yhden lapsen kanssa sekä päivätkin tuntuvat paljon pidemmiltä.
Jälkimmäiseen voi tosin vaikuttaa väsymys, tänään on mentävä ajoissa nukkumaan.
Isla tuntuu nyt herättävän sitkeästi aina vain kuudelta ja päiväunetkin on olleet 1,5 tunnin mittaisia.
Kaiken muun ajan Isla kiukuttelee ja syökin huonosti, unta vuorokauteen jää tosi vähän niin Islalle kuin äidillekkin.
En tiedä tekeekö nyt kulmahampaita vai mikä vaihe tässä on tällä kertaa, että unta on vähän ja kiukkusuutta paljon.


Tänään ulkoiltiin hyvissä ajoin Islan kanssa typötyhjässä lähipuistossa todella kylmässä ilmassa.
Islan nukkuessa meillä satoi jopa rakeita, yleensä en valita kelistä mutta nyt alkaa jo pikkuhiljaa tämä kylmyys tympimään...

Olipas paljon valitusta yhdessä postauksessa, lisääkin löytyisi mutta eiköhän nämä riitä tällä erää.
Paremmalla virkeystilalla sitten positiivisempaa. :)

9 kommenttia

 1. Mä voisin myös vähän valittaa juhannuksen tulevasta kelistä :I Ihana Isla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta, yleensä kestän huonojakin kelejä mutta nyt on ollut niin pitkään tätä iänikuista kylmää ja sadetta, että tympäsee jo ihan huolella... :/

   Poista
 2. Tsemppiä aikaisiin aamuherätyksiin! meillä oli ainakin tuon yhden lapsen kanssa niin, että heräsi noin kuudelta aika usein juurikin 1-2 vuotiaana. Noin 2,5-3 vuotiaana alkoi sitten taas rytmi kääntymään myöhäisemmäksi. Ja tosiaan se ei auttanut, että olisi laittanut myöhemmin nukkumaan. Aina silti heräsi aikaisin. varmasti teilläkin siis on jokin vaihe. =) Tsemppiä Pinjallekin leirin viimeisiin öihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ehkä tämä on vain ohimenevä vaihe ja välillä jopa nukutaan melkein seitsemäänkin, ehkä taas sitten talvella kun pitäisi muutenkin herätä aikaisin. :D
   Joo myöhempään nukkumaan meno ei auta, enemmänkin pitää laittaa vain aikasemmin nukkumaan niin saa vähän pidemmän unipätkän. :)
   Toivottavasti seuraava yö Pinjalla menisi leirillä jo ilman koti-ikävää. :)

   Poista
 3. Nyt eletään valoisinta vuodenaikaa, oletko huomannut voisiko se vaikuttaa myös lasten unentarpeeseen tai -rytmiin? Meidän kolmevuotias nukkuu yöt klo 22-06 ja päivällä noin tunnin. Ei tokikaan joka yötä herättämättä äitiä kaveriksi vessaan tai korjaamaan peittoa. Väittäisin, että ainakin meidän lapset nukkuu sitten marraskuussa enempi. Noin pienillä kuin Isla voi tietysti olla joku hammasjuttukin, mikä kiukuttaa ja valvottaa, ohimenevä vaihe joka tapauksessa.

  P.S. Mua ei harmita huono sää, kun joudun joka tapauksessa olemaan töissä.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä varmasti vaikuttaa kesä ja valoisuus unentarpeeseen, huomaan itsekkin sen, etten kesällä välttämättä tarvitse niin paljon unta mitä talvella. Tuntuu vain niin hurjalta, että 1,5-vuotias nukkuu yöllä 20.30-06 ja päivällä puolitoistatuntia.
   Tänään Isla yritti herätä jo ennen viittä mutten suostunut hakemaan viereen koska silloin ainankin nousee jo ylöskin vaan päätin, että ennen kuutta ei pääse viereen tissille ja Islapa olikin ehtinyt nukahtaa takaisin ja heräsi aamulla vasta hiukan ennen kahdeksaa uudelleen. :)

   Poista
 4. Tiedän tuon jännityksen, kun oma pieni on kaukana poissa kotoa. Meillä tyttö aloitti viime vuonna leireilyn ja taisi äiti ikävöidä tyttöä enemmän :D Toivottavasti Pinjalla loppuleiri sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti joo äidille ollutkin jännempi paikka kuin Pinjalle tämä leireily. :) Nyt olikin viime yö mennyt hyvin ohjaajan sekä kuulema myös Pinjan omastakin mielestä ja oli nukuttu koko yö heräämättä. Enää yksi yö jäljellä ja huomenna Pinjan saakin jo hakea kotiin, nyt en enää soittelekkaan loppuleirillä perään tai laita viestiä. :)

   Poista
 5. Ai teilläkin valvotaan? Meilläkin! Laitoin pinniksestä tavan sänkyyn vaihtamisen piikkiin, mutta varmasti tämä valoisuuskin vaikuttaa. Meillä on siis juuri 2 vuotta täyttänyt lapsi, joka nukkui ennen 19-9.30 + 2 h päikkärit, nykyisin 19-06 (05) ja päikkäreitä 1 h. Aika hurja ero siis! Koko aika menee kiukutessa ensin nälkää, sitten tekemisen puutetta, sitten taas nälkää ja lopulta väsymystä. Ja päikkäreiltäkin herää aina nykyisin itkien, selvästi jää unet kesken, muttei nukahda uudelleen. Käy ihan sääliksi, kun toinen on niin väsynyt (ja me vanhemmat myös), eikä päivistä tahdo tulla mitään :(

  VastaaPoista