Parempia unia

Viime postauksesta onkin kulunut jo tovi.
Viikonloppuna ajattelin kuvailla tyttöjen kesävaatteita blogiin mutten viitsinyt, ei vain huvittanut, oli niin monta muuta juttua. :)

Isla on nukkunut mielestäni aina kohtuu hyvin, joidenkin mielestä ehkä huonosti mutta minulla ei ole vertailukohtaa kuin Pinjaan joka nukkui taas todella huonosti joten muutama heräily öisin ei tuntunut missään ja Isla onkin pitkään jo nukkunut yönsä hyvin kokonaan heräämättä mutta pikkuhiljaa tuntui tässä lähikuukausina aamun tissille herääminen aikaistumaan ja aikaistumaan.
Isla nousi pinnasänkyä vasten huutamaan, tissuuu, tissuuu ja tätä jatkui itkun seassa niin kauan kunnes otin viereen ja annoin sitä tissua.


Viimenen niitti tapahtui kuitenkin nyt viime viikolla perjantai aamuna, kello näytti 4.44 aamuyöstä kun tissuuu, tissuu huuto alkoi ja koska Isla ei enää nukahda viereen tissiteltyään vaan kiipeää pois sängystä ja rupeaa touhuamaan niin herätys perjantaina oli siis 4.44.
Väsymys minulla oli karmaiseva, olinhan valvonut aika pitkään ja kerrannut vielä perjantaisiin pääsykokeisiin ja kerran yöllä herännyt unestani päästämään kissankin ulos.
Eniten nyppi jäätävä väsymys ja pääsykokeet, tiesin heti aamusta, ettei pääsykokeista tule yhtään mitään kun väsymys puskee niin kovasti päälle ettei keskittyminen meinaa onnistua ja näinhän kokeissa kävikin.
Tämä oli minulle viimeinen tikki siihen, että Isla on siirrettävä yläkertaan nukkumaan omaan huoneeseensa omalle puolelleen.
Mies toi kasan pimennysverhoja ja perjantai iltana alkoi armoton pimennysverhojen asennus, koko yläkerta piti pimentää kun on ovetonta yhtenäistä tilaa pääosin.


Isla hoksasi heti homman jutun kun sänky siirrettiin yläkertaan ja iltatissin jälkeen meni suoraan yläkerran suuntaan uniharsonsa kanssa kun ennen meni meidän makkariin oman sänkynsä viereen.
Hiukan hirvitti mitä tuleman pitää, vaikka tyttöjen huone on jaettu ja näköyhteyttä heillä ei ole niin kuuloyhteys silti on.

Nyt kuitenkin Isla on nukkunut kolme onnistunutta yötä yläkerrassa, turhaan pelkäsin siirtoa.
Isla on herännyt aamulla vasta seitsemän aikaan ja nukahtanut normaalisti iltaisin, samoin kuten Pinjakin.
Pinjan kirjan lukukaan ei häiritse Islaa kun Pinjan yövalo ei näy Islan puolelle.
Tänään aamulla Isla heräsi puoli kuudelta ja väsytti niin paljon, että ajattelin odotella ennen kuin nousisin hakemaan ja Islapa hiljeni sänkyynsä ja nukahti takaisin joten herätys tapahtuikin vasta seitsemältä normaalisti.


Milloin teillä on siiretty pikkuiset omaan huoneisiinsa nukkumaan, kuinka unien on sen jälkeen käynyt?

15 kommenttia

 1. Puolen vuoden iässä, alkoi samalla nukkumaan hyvin yöt :) sitä aiemmin heräili, kun mä oon kova puhumaan unissaan ja mieskin kuorsaa. Hei muutes, mistä toi mustavalkoraidallinen lelukori (?) on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vähän venyi tuo omaan huoneeseen siirto kun piti jakaa yläkerran huone ja se aina vain jäi, nyt se on onneksi tehty jo aikoja sitten ja pimennykseenkin saatiin vauhtia kun Isla heräsi noin aikaisin. :)
   Tuo kori on ostettu h&m:ltä jo jonkin aikaa sitten, en tiedä onko niitä vielä valikoimassa.

   Poista
 2. Meillä 1v 1kk nukkuu vielä meidän kanssa ja siirtyy nyt kuukauden sisällä omaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei eka ollu kiirettä tällä kun Isla nukkui suht hyvin meidänkin vieressä mutta nyt piti laittaa vauhtia hommaan kun yöt rupesivat olemaan niin huonoja.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, tuo onkin Islan huoneen paras kohta. :D

   Poista
 4. 4v siirtyi siskon kanssa omaan huoneeseen oikeastaan toissa&viime viikolla, perhepeti ;D on satunnaisesti nukkunut kyllä 2vstä lähtien siellä öitä, mutta nyt on viimeviikon+nyt nukkunut jokayö.
  ei tarvitse nukutella, ei yhtään itkua ole nähty ja 7-8 aikaan aamusta herää. ekat yöt oli kyllä jäätäviä, tai siis aamut alkoi tyyliin 6:15-ei meillä ikinä, ei koskaan, ole noustu siihen aikaan. onneksi nyt näyttää siltä että se oli tottumiskysymys ja uni riittää pidempään nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, meillä oli Pinja kans joku 4v tai pikkuisen vajaa kun siirtyi äidin vierestä omaan huoneeseensa, tosin Pinjaa piti kyllä nukutella aina. Isla onkin ollut siitä helppo ettei ole erityisesti tarvinnut nukutella ja omaan huoneeseen siirtokin on sujunut suht kevyesti. :)
   Meillä nämä on kyllä aikamoisia aamuvirkkuja nyt kesäaikaan, kaiholla muistelen niitä talvisia aamuja kun Pinja meinasi nukkua pommiin taksista kun kukaan ei herännyt. :D

   Poista
 5. Meillä yöt on olleet aina niin huonoja etten ole jaksanut siirtourakkaa vielä edes miettiä. Tai no, ei pojalla olisi paikkaakaan minne mahtuisi. Tuo aamuyöstä kuuluva huuto maidon perään on kyllä tullut viime aikoina tutuksi täälläkin. Ja viereen mönkinyt isoveli onkin hyvä herättää nauraen ennen kuutta pitämään huolen ettei varmasti enää nukahdeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei meilläkään Pinjan kohdalla, Pinja äidin pikkuvauva nukkui vieressä melkein 4-vuotiaaksi, Isla on vähän eri maata, jotenkin helpompi siirtää yläkertaankin omaan huoneeseen kun ei yleensä öisin heräile.

   Poista
 6. Me valvottiin tällä viikolla ekaa kertaa yks yö lapsen huudon takia ja tuntuu, että siinäkin oli tarpeeksi. Täydet sympatiat niille, kenellä se on arkipäivää. Mini tekee hampaita ja vaikka annan särkylääkettä niin huutaa kuin sireeni. Nyt on monta vk herännyt useamman kerran yössä ja ei rauhoitu ilman maitopulloa. Maitoa menee ihan liikaa ja päivällä syö huonosti sitten.

  Toivon, että tuo loppuis kun hampaat on tullut läpi niin otan sitten kokonaan pullon pois. Olin jo eilen ihan valmis kantamaan Minin sängyn yläkertaan ja antamaan huutaa siellä. Täällä on vaan niin paskat äänieristeet, että se oikein kaikuis :( Hohoijaa. Jos olis alhaalla huone niin olis kyllä siellä nukkumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sinne valvomisiin, minusta tuntuu, että jos lapsi ei ole aina valvottanut niin heräilyt ja huonot yöt tuntuvat kahta kamalimmilta, Pinjan kohdalla väsymykseen jotenkin turtui ja tottui nyt muutamat herätykset niin on jo aivan kuollut aamulla...
   Meillä myös hampaat on olleet aina Islalla tosi tiukassa, tulevat hitaasti ja yksittäin. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella, enää kulmikset tulematta ja sit on kaikki hampaat suussa, jes, enää neljä huudettavaa hammasta. :D

   Poista
 7. Meillä jokainen kolmesta siirtynyt omaan huoneeseen n.4-vuotiaana, sitten kun alkoivat nukkua yöt heräämättä ja kömpimättä väliin.
  Ovat menneet omaan huoneeseen omasta tahdosta, mikä minulle ollut se tärkein asia.

  VastaaPoista
 8. Vanhin siirtyi 3kk iässä kaksi nuorempaa noin 1,5kk iässä...

  VastaaPoista