Kotiäidin loma

Tänään on sellainen kevyt ärsytys päällä, tuntuu, että jokainen päivä menee aina vain samalla kaavalla.
Turhauttavaa kun joka päivä siivoat, laitat ruokaa, siivoat lisää, peset pyykkiä, nukuttelet Islaa ja ulkoilet aamupäivän.
Tämä kaava toistuu ja toistuu ja toistuu päivästä toiseen.
Välillä yrität puuhailla jotain muuta, näpertää jotain kivaa omaa juttua vain todeten, että parempi kun odottaa, että Isla menee päiväunille.


Pinja on menevää sorttia, viime viikolla oltiin leirillä ja tällä viikolla leiritouhut jatkuu päiväleirin merkeissä jota myös mummo on vetämässä joten Pinja ehdottomasti halusi myös tuonne mukaan, tänään on tiedossa vielä leirin päätteeksi yökyläily mummolle kun eilen jo olisi halunnut mennä muttei ollut yökamppeita matkassa.

Islan kanssa kaksin on ihan kivaa toisinaan mutta seura on kieltämättä pidemmän päälle aika uuvuttavaa ja yksinkertaista.


Minulla kotielämän tympäsemiselle on yleensä hyvä keino, lähdetään pois, kylään tai jonnekkin muualle käymään niin sotkut ja ärsyttävät pikku muurahaiset jotka sitkeästi yrittävät vallata taloamme unohtuvat hetkeksi.
Rupesin miettimään mihin menisimme Islan kanssa, niin olen Islan kanssa kaksin, kaikki ystävätkin ovat sellaisia joilla on leikkiseuraa myös Pinjalle, kyläpaikat johon voisin Islan kanssa kaksin tulla olivatkin aika kiven alla.
Kävin läpi kavereitani joilla ei olisi ihan niin vanhoja lapsia kuin Pinja on ja jotka voisivat olla kotonakin ja laitoin whatsappissa viestiä yhdelle ystävälleni voidaanko tulla kotikaaosta pakoon.
Muutaman tunnin kyläily piristi kummasti ja jaksoin illalla vielä imuroidakkin koko kodin.


Varsinkin näin kesällä loma-aikana kotiäitiys turhauttaa enemmän kun arkeen ei tule mitään suurta muutosta, samat kotipuuhat odottaa kotona silti ja aikaisin heräilyt.
Töissä käydessä kesälomakin tuntui niin ihanalta, nyt tämä on vain kesä, kylmä sellainen, perus vuodenaika jolloin tosin Pinja on enemmän kotona.
Kunhan nämä Pinjan leirit loppuu niin suuntaamme vaikka muutamaksi yöksi mummolaan, vähän jotain muuta kuin näitä kotiympyröitä.

16 kommenttia

 1. Mitä jos lopettaisit tuon ainaisen valittamisen tylsyydestä. Tee asialle jotain! Teillä on asiat todella hyvin. On kaksi suloista ja ennnenkaikkea TERVETTÄ lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko loppuun tekstin, en tainnut tylsyyttä valittaa tekstissä ja tylsää ei meillä kyllä ole, päinvastoin. Tylsyyttä en ole kyllä tainnut koskaan täällä valittaa joten ainainen valittaminen siitä ei tainnut mennä ihan nappiin koska tylsää harvemmin täällä on. :)
   Kiitos, asiat ovat kyllä hyvin ja silloinhan ne hyvin ovatkin jos valituken aiheet ovat näin mitättömiä, lapset ovatkin maailman ihanimpia muttei toki joka päivä, osaavat nekin kiukutella ihan yhtälailla kuin äitikin. :)

   Poista
 2. Kuullostaa tutulta. Vaikka kotona on kivaa, niin kyllähän kivaankin "leipiintyy". Jo hyvä päiväkahviseura, eri leikkikenttä, eri sää auttaa että taas jaksaa. Kyllä minusta ääneen saa sanoa että omat rakkaat lapset, perhe ja koti puuduttaa välillä. Ne on kuitenkin kotiäidin "työ". Töissä 24/7. Kiitos blogista! Ja terveiset naapurikunnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän työhönkin välillä leipiintyy jos tekee samaa työtä vaikka kassalla ollessa pitkään joten mikseikä tähän kotiäidinkin työhön välillä leipiinny kun kuitenkin päivät menevät aika samalla kaavalla olkoot juhla tai arki. Tuolloin onkin hyvä lähteä vähän muihin ympyröihin, käydä kylässä tai suunnata kaupungille niin kotiarkeen saa hiukan jotain katkosta. :)
   Kiitos kivoista sanoistasi ja terveiset sinnekkin! P.S Arvaa jääkö mietityttämään mikä naapurikunta. :D

   Poista
  2. Jos olen teidän bongannut oikein niin me ollaan täällä tänne länteen päin. Kaupunkihan tämä kyllä on 😉

   Poista
 3. Ihmisille ei sais kertoa millaista oikea elämä on tai hyökätään heti kimppuun... :/

  Itse kans eilen siivosin ja mietin et mitähän tänään tehdään kun aina vaan sataa ja tosi paljon ettei uloskaan pääse kohta kuin veneellä :D no ei tarvii miettiä mitä tekis, olo on kuin junan alle jääneellä. Ihan järkky flunssa tulossa :'(

  Töissä ollessa oli kyllä erilaista. Mut toisaalta meillä ainakin ihan liian kiireistä ja stressaavaa. Joku osa-aika duuni olis hyvä vastapaino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kelit ovat kyllä edesauttaneet tätä kotitouhuihin leipiintymistä kun kokoajan vain sataa ja sataa eikä ulos pääse kunnolla puuhastelemaan. :(
   Meillä aika hyvin tämä kotiarkikin on aika kiireistä, näin kesällä on vähän vähemmän menoja mutta syksyllä sitten taas kiidetään paikasta toiseen. :)

   Poista
 4. Itse olen myös ollut vähän väsynyt jotenkin.
  Isommalle tarttui oksennustauti jostakin niin kohta neljättä päivää sairastellaan ja mies pitkiä päiviä töissä auton kanssa niin jumitetaan neljän seinän sisällä..huh :/
  Oon niin jotenkin väsynyt ja kyllästynyt suoraan sanottuna.
  onneksi helpottaa kun mies jää lomalle ensi viikolla,saa hoitoapua ja pääsee lähtemään vaikka kirppareille ilman lapsia :)

  Kyllä se siitä taas,elämä voittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä aika varma, että tämä keli joka aikahyvin sitoo sisätiloihin ja aina on pimeää niin vaikuttaa myös mielialaan, ulkona olisi mukava olla ja rannalle lähteä mutta aina vain sataa. :(
   Meillä ei edes mies pidä kunnon lomaa mutta eiköhän sitä helpotusta tule silti, jotain pikkureissuja voidaan tehdä ja lastenkin kanssa on kiva lähteä edes sinne mummolaan välillä.
   Nyt kun Pinjan leirit loppuu tämän viikon jälkeen niin on mahdollisuus taas vapaammin mennä miten haluaa ilman, että mikään sitoo kotiin meitä. :)

   Poista
 5. Kuulostaa tutulta, arki kulkee samalla kaavalla mutta kyläilyillä, puistoretkillä, yms saa vaihtelua päiviin. Meillä tuo 1,5v neiti on niin äidin perään että välillä tuntuu että järki lähtee mutta toisaalta tiedän, että tämä on vaihe joka kestää vain hetken ja sitten toivoisin että äiti kiinnostaisi edes puolet siitä mitä tällä hetkellä. :) Meidän arki muuttuu elokuussa, kun sain työpaikan vuodeksi eteenpäin. Lapset pääsevät samaan päiväkotiin. Jospa se aurinko tulisi tuolta vielä näkyviin niin voisi nauttia vielä enemmän näistä viimeisistä kotikuukausista ennen työ&hoitorumban alkamista.

  Mitä tulee muurahaisiin niin meillä ne käyvät myös joka kevät kylässä.. En voi sietää yhtään. Tänä vuonna ne tulivat harvinaisen myöhään, mutta laitoin heti vihreän rasian ja esikoisen keksimän jutun mukaan muurahaiset pitivät juhlat vihreässä "talossa" ja sitten ne olivatkin poissa. Tai no suoraan sanottuna raatona siinä kylpyhuoneen nurkassa mutta kuitenkin raatona. Olen ostanut rasioita jemmaankin että eivät ryökäleet pääse yllättämään. Kyseessä siis tällainen tuote http://www.motonet.fi/fi/tuote/421672/Bayer-Garden-Baition-muurahaisrasia-2kpl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töihin meno välillä kyllä houkuttelee mutta vielä syksy pitäisi olla kotosalla ainankin kun Pinja aloittelee koulun ja eikä sitä paikkaakaan ole mihin palata.
   Toivottavasti heinäkuu olisi sitten oikein aurinkoinen ja lämmin niin pääsisi kunnolla kesästä nauttimaan. :)

   Mä vihaan myös näitä muurahaisia aivan hirveästi, en siedä yhtään niitä kulkemassa missään. Nämä tulivat ihan uutena juttuna viime keväänä minulle, ennen kun ei kerrostaloissa asuessamme muurahaisia koskaan ollut mutta viime keväänä sain perehtyä niiden torjuntaan kunnolla. Tänä keväänä olen ollut jo fiksumpi ja osannut torjua ne paremmin mutta nyt ovat löytäneet jonkun ihme kolon jota en löydä mistä tulevat, onneksi vain muutamia mutta nekin riittää, kokemuksesta tiedän, etteivät ne jää muutamaan ajan kanssa.
   Meillä on ollut Raidin muurahaisrasioita useampiakin mutta mielestäni ne eivät ole kovin pitkään vaikuttaneet, hetken aikaa siellä tiiviisti käyvät ja sitten on taas hiljaista jonka jälkeen joku uusi pesäke tms. alkaa tulla muualta.
   Pitääkin testata tuota Bayerin rasiaa josko se olisi tehokkaampi.
   Meillä on muutenkin tosi paljon muurahaisia tässä pihassamme, juurikin niitä pieniä mustia, mahdoton niitä kaikkia pesäkkeitä on tuhota meiltä mutta kunhan pysyvät ulkotiloissa niin ollaan sujut muurahaisten kanssa. :)

   Poista
 6. Itsellä tuo osa-aikatöiden (eli joustava hoitovapaa) auttoi kyllä tähän. Kun on pari päivää viikossa poissa siitä kotikaaoksesta, jaksaa niinä kotipäivinä ihan eri tavalla arkea. Joka tosiaan tuntuu menevän melko samalla kaavalla päivästä toiseen - eikä tuon touhottavan taaperon kanssa hirveästi niitä varsinaisia rauhallisia lepohetkiä ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, tuo osa-aikainen työ voisi olla kiva itsellenikin mutta sellaista ei meinaa löytyä eikä myöskään hoitajaa lapsille kotiin, päiväkotiin en halua vielä Islaa laittaa. :(

   Poista
 7. Piti tohon murkkuihin lisätä, että kiireesti etsimään mistä ne tulevat! Muurahaiset on ns. Kosteusindikaattoreita eli jossain voi olla rakenteissa kosteutta. Tulevat usein keväällä esim muutamaksi viikoksi.
  Teillä taitaa olla eläimiä että kivijalkaa ei voi myrkyttää, mut suosittelen tosiaan selvittään mistä ne sisään kömpii. Esim keittiön putkien läheltä, eteisestä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tulevat kivijalkaa pitkin, vaihtavat aina paikkaa kun myrkytän sitä kohtaa, aika hyvin saa pidettyä poissa kun myrkyttää koko kivijalan mutta nytkin kun on ollut sateista niin myrkky alkaa haihtumaan ja pitäisi tehdä sama uudelleen. Nyt löysin juuri tänään tuon mysteeriksi jääneen reitinkin oli aika hankala paikallistaa kun kivijalkaa reunustaa tuo sora ja tykkäävät tuohon soran ja nurmikon reunan reunalautaan pesiä ja sorasta on hankala muurahaisvanaa löytää, nyt tulivat kivijalan rappauksen alta eli kaivautuivat hiukan soran alle ja sieltä rappauksen alta jostain miniminireijästä tulivat mutta nyt on sekin reitti tuhottu. :D
   Meillä on tosiaan juurikin tossa talon reunustavan soran ja nurmikon reunassa otollinen pesäpaikka johon tykkäävät pesiä ja sieltä herkästi sisäänkin sitten yrittävät kun ovat niin lähellä taloa. :(
   Minä hysterisoin viime keväänä juurikin kun ekat muurahaiset tulivat sisälle, että nyt on hometta ja kosteutta kun googlettelin miksi tulevat sisälle kunnes hoksasin, että nousevat vain kivijalkaa pitkin. Meillähän purettiinkin viime kesänä kylppäriä ja tutkittiin kosteutta. Olen tosi hysteerinen homeiden ja kosteuden kanssa kun parhaan ystäväni talossa oli muutama vuosi sitten tosi kovat homeongelmat ja nythän heidän talo onkin purkukuntoinen, löytyin niin kovat sädesienet ettei siellä voinut asua ja sen jälkeen epäilen hometta joka talossa. :D

   Poista
  2. Voi ei tuo sun ystävän kohtalo :( kamalaa!
   Joo siis me purettiin laho hiekkalaatikko pihalta kaukaa talosta 2011 ja siinä oli murkkuja. Sen jälkeen alkoi eteläpuolen kivijalassa olla murkkuja ja keittiöstä jostain (eri puolelta taloa) tuli sisällä niitä. Aina keväällä tuli ja yhtäkkiä hävis. Viime kevät oli eka kun oli olkkarissa ja makkarissa eli eteläpuolella :( mekin aina kivijalka kierrettiin ja sisällä laitettiin sumutetta.

   Poista