Juhannustunnelmia

Juhannuskelistä tuli kuin tulikin sitten suht kaunis, illalla ei satanut ja yökin oli poutainen sekä nyt on jopa ollut aurinkoista.
Illalla kävin Pinjan kanssa kokolla ja kävin laittamassa Pinjan nukkumaan sekä palasin vielä istumaan iltaa näin upeisiin maisemiin.
Voi miten silmä lepääkään näissä maisemissa.


Mutta perheelliselle ei tunneta armoa.
Join kolme pientä siideriä ja se oli minulle aivan tarpeeksi, kotona olin nukkumassa joskus puoli kahden maissa ja kuten arvasin, tämä päivä tulee olemaan aika raskas.
Väsyttää, koska aamulla ei ollut mahdollisuuksia jatkaa unia ja pizzakin pitäisi laitella uuniin.
Lapset tappelevat ja kotona suloinen sekamelska.
Enää ei todellakaan valvota juhannusyötä ja nukuta seuraavaa päivää, olisi pitänyt lähteä jo aikaisemmin nukkumaan mutta sitkeästi edes yritin sinne yhteen.


Loppuun vielä juhannuksen mietinnät, en ymmärrä miksi alakouluikäiset lapset valvovat humalaisessa seurassa, vaikka kuinka olisi selväkin aikuinen matkassa niin jos porukasta 80-90% on selvästi humalassa niin mielestäni lapset eivät kuulu siihen porukkaan.
Toki meilläkin Pinja saa valvoa satunnaisesti myöhäänkin jos on joku juhlapyhä mutta ei tulisi mieleenkään viedä tai antaa lapsen tulla tuollaiseen tilaisuuteen jossa selvästi alkoholi näyttelee suurta osaa, nuo ovat selkeästi aikuisten juhlat joihin en lapsia ottaisi mukaan, lapset sitten hiukan aikaisemmin illalla kun alkoholi ei ole niin suuressa osassa ja aikuiset selvinpäin.
Siinäpä vähän vakavammat juhannusaiheet tältä juhannukselta, jokainen toki tavallaan, ehkä olen nipo äiti tai jotain mutta näin meillä ajatellaan. :)


Mukavaa juhannuspäivää!
Tämä äiti siivoaa nyt vähän, olkoot kuinka juhannuspäivä niin kaaos alkaa pikkuhiljaa leviämään...

12 kommenttia

 1. Onhan tuollaisia tilaisuuksia valitettavasti ja esim häät jossa jotkut aikuiset aloittaa ryyppäämisen jo ennen kirkkoa..
  pari kesää sitten oltiin hää juhlissa missä morsiammen äiti oli jo humalassa kirkkoon tullessa ja huh,oli aika railakas meno myös kirkon jälkeenkin.
  en oikein ymmärrä tuollaista viinan kittausta.
  Ymmärrän jos otetaan sivistyneesti mutta ei niin että makaa pöydän alla seitsämältä jo illalla kun lapsiakin noissa hääjuhlissa on siihen aikaan vielä.
  No se siitä mutta kyllä lapset ihmettelivät että miksi nainen makoilee pöydän alla.
  en kehdannut sanoa että se on sammunut sinne.

  Itse en myöskään lapsia vie johonkin missä aikuiset illalla ryypiskelee ja on ihan taju kankaalla.
  eli samaa mieltä kanssasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, itse en ihan noin hurjissa juhlissa ole ollut. :( Miksi ei ole laitettu häitä lapsettomiksi jos häissä välttämättä halutaan kovasti juopotella ja selvästi alkoholi on tärkeässä roolissa häissä.

   Poista
 2. Ihanaa juhannuspäivän iltaa teille sinne :)

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä täysin samaa mieltä tuosta alkoholiasiasta. Lasten seurassa voi mielestäni nauttia hiukan alkoholia, saunaoluen tai lasin viiniä, mutta humalaisten seurassa ei lasten tarvitse oleilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla minäkin, meillä ei nollalinjaa ole mutta humalassa ei lasten kanssa tarvitse olla ja itse harvemmin edes otan kotona sitä yhtäkään kun nykyään ei oikein maistu ja koska otan niin harvoin niin yksikin tuntuu jo nousevan hattuun joten en haluaisi sitä silloin kotona ottaa. :)

   Poista
 4. Samaa mieltä! Meillä asiasta tekee surullisen se, kun joudutaan miettimään jouluna, juhannuksena ja muina juhlina mennäkö appivanhemmille ollenkaan, koska heillä alkonkäytöstä lasten läsnäollessa aivan eri käsitys kuin meillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, todella harmillista, että tuollaista asiaa pitää miettiä voiko juhlapyhinä mennä mummolaan koska yleensä ne juhlapyhätkin ovat lapselle kivoja ja erityisiä.

   Poista
 5. Minäkään en veisi omaa lastani tilausuuteen, jossa nautitaan alkoholia. En halua myöskään ottaa lasillistakaan lapseni silmien alla. Jo yksikin alkoholiannos muuttaa mielestäni aikuisen käyttäytymistä. Olen itse alkoholistin lapsi ja tiedän, miten turvattomaksi siinä humalaisten seurassa lapsi tuntee itsensä.

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei täysin nollalinjaa ole mutta ymmärrän tietysti kantasi kun olet noin läheltä joutunut alkoholin ikävät puolet näkemään. :(
   Minä myös otan alkoholia nykyään niin harvoin ja koska tykkään hyvästä viinistä tai siideristä niin se on minulle nautinto hetki rauhassa jolloin en halua lasten pyörivän jaloissa joten lasten seurassa en enää ota edes sitä yhtäkään pientä siideriä. :)

   Poista
 6. Lapsi kokee humalaiset ihmiset pelottavina joten en todellakaan veisi lapsiani sellaisiin paikkoihin. Saunajuoma, ruuan kanssa lasi viiniä jne. on mielestäni sallittua, mutta lapset ja humalaiset ei kuulu yhteen. Siksi myös lapsen kummin toiveiden vastaisasti jätämme lapsen kotiin ja lähdemme miehemme kanssa kaksin kummin iltahäitä juhlistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minusta lasten paikka ei ole juhlissa jossa alkoholi on suuressa roolissa ja vaikka kuinka alkuillasta olisikin rauhallista meno niin kyllä jos lapsi on puolenyön jälkeen vielä seurassa niin alkoholi on kyllä tehnyt tehtävänsä, mielestäni lasten ei tarvitse olla niissä paikoissa myöhään jossa alkoholia nautitaan väistämättä iltaa kohden ihmiset humaltuvat.

   Poista