Pessimisti ei pety

Tänään juteltiin aamupäivällä puistossa parin muun äidin kanssa luonteistamme ja jälleen mieleeni muistui ne ei niin hyvät puolet itsestäni.

Olen aika perus pessimisti, en mikään yltiöpositiivinen pirtsakka tyyppi.
Huomaan, että ajattelen pääosin negatiivisella asenteella.
Tähän kun lisätään vielä stressi jota revin lähes kaikesta, minusta tuntuu, että minulla on päällä kokoajan pienoinen stressitila. Rentoutuminen on todella hankalaa ja paikoillaan olo vaikeaa, tekemättömät asiat muistuttavat kokoajan olemassaolostaan.
Mitä enemmän stressaan ja hermoilen niin sitä vähemmän myöskään saan yhtään mitään aikaiseksi.


Ihmettelen miten muut ehtivät kodin hoidon ohessa puuhastelemaan puutarhassa, kuntoilemaan, sisustamaan ja tuunailemaan kaikkia kotijuttuja sekä lisäksi tämän kaiken lisänä kuvata ja kirjoittaa niistä blogiin.

Haluaisin päästä tästä stressitilasta pois ja olla positiivisempi ja iloisempi itseni jolloin varmasti saan aikaiseksikin aivan erilailla juttuja.
Olen yrittänyt ihan kotikonstein päättää, että nyt olen positiivisempi enkä hermoile kaikesta mutta sitäpä ei noin vain voi päättää.
Mietin, että joku stressinpoistokurssikin olisi paikallaan, sellainen rentoutumiseen painottuva ja stressiä poistattava kurssi josta saisin vinkkiä siihen kuinka oppisin paremmin sietämään stressiä ja elämään juuri siinä hetkessä.


Onko teillä jotain vinkkejä? 

Kuvat postauksessa ovat todellisia stressin lievittäjiä, aurinkoinen päivä lasten kanssa ulkona naapurin silkinpehmeitä pupuja rapsutellessa. :)

12 kommenttia

 1. Mä suosittelisin edelleen sitä mindfulnessia :) - Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mun pitää perehtyä tähän paremmin, nopea googletus ei tuonut suurta tulosta. :)

   Poista
 2. Hah, mulle tuli vaan mieleen ettei lasten kanssa voi olla stressaamatta, aina ne hölmöilee tai sotkee 😄. Mä oon ihan stressivapaa kun lapset on poissa kotoa 😂.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan mutta musta tuntuu, että stressaan koko ajan, aina jokun hermoilu päällä joten vähän jos höllimmin pystyisi ottamaan ja kevyemmin mielin sotkut ja hölmöilyt. :)

   Poista
 3. Kaikillahan meillä on omat luonteemme. :) mun vinkki on Daburin nature4you ashwagandha kapselit omakohtaisen kokemuksen pohjalta. Ashwagandha auttaa selviytymään arjen stressistä paremmin ja lisää fyysistä ja henkistä suorituskykyä. Kyseessä on siis lisäravinne ja todella laadukas sellainen. Suosittelen ehdottomasti ja varsinkin kuurina/lyhyen aikaa on turvallista käyttää. On ehkä vähän "outo" vinkki mutta suosittelen silti kokeilemaan ! Tai jos ei halua tällaista lisäravinnetta käyttää niin esim. Jooga (hatha) on auttanut siihen, että oppii paremmin elämään hetkessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan outo vinkki, oon kuullut kovastikkin, että jotkut tuollaiset lisäravinne kapselit jotka ovat aika luonnonmukaisiakin auttavat rentoutumaan ja tuovat virkeystilaa paremmaksi. Kiitos siis vinkistä, pitänee perehtyä. :) Tosin oma ruokavalio ja epäsäännölliset elämäntavat, ruokailu, nopea syöminen hirmu nälkään ja liikkumattomuus varmasti edesauttavat päänsisäistäkin hermostuneisuutta. :(

   Poista
 4. Ei me muutkaan ehditä kaikkia luettelemiasi asioita... Pitää päättää, mikä on tärkeää. Esim. lasten on saatava joka päivä ruokaa, mut ei sen oo pakko olla alusta asti itse tehtyä. Pyykkipäivä voi useimmiten myös odottaa.. ( tell me about it, täyskestovaipatin kahta lasta yhtäaikaa) Lastenhuoneen ikkunatkin oli kolme vuotta pesemättä, se ei ollut tarpeeksi tärkeää silloin. Kuopukseni on kolmevuotias, ja siihen kuntoiluun mulla ei oo aikaa vieläkään. Blogien vertailuun ei kannata yhtään lähteä, niissähän ei näytetä koko elämää, vain se osa joka halutaan näyttää.
  Ei pessimismi oo mikään vika, jos se on sun ominaisuus, tee siitä vahvuutesi!

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tietysti tiedossa, ette blogeja kannata lähteä vertailemaan, enhän itsekkään koko elämää blogissani näytä. Mutta itsestäni tuntuu, että nyt vireystila on jotenkin tosi matala ja mikään ei huvittaisi vaikka silti haluaisin tehdä vaikka mitä mutten saa aikaiseksi aloittaa. Perus siivoukset ja pyykkäys menee rutiinilla kun sitä tuntuu tekevän kokoajan. :)
   Kiitos kivasta kommentistasi! :)

   Poista
 5. Kuulostaapa niin niin tutulta...samainen pessimisti löytyy täältä.

  VastaaPoista
 6. Täällä myös, en nyt välttämättä ole pessimisti, mutta erittäin stressiherkkä varsinkin kun paljon asioita meneillään, paljon muistettavaa ym. Tosin taidan ollakin ns. erityisherkkä, ainakin kyseisen testin mukaan ja itsekin kyllä tunnistan piirteet itsessäni. Eli hermostoni vaan reagoi voimakkaammin stressiin ym ja tarvitsen enemmän aikaa "palautumiseen". Taitaa olla ominaisuus joka on synnynnäinen, mutta varmaan erilaisilla rentoutusharjoituksilla varmaan voisi saada apua. Oletko itse tutustunut erityisherkkyyteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kuullut tuosta erityisherkkyydestä mutta enemmänkin vain lapsilla, en ole ajatellut ollenkaan sitä miten se aikuisilla esiintyy. Minulla juurikin stressistä palautuminen vaatii aikaa, käyn pitkään ylikierroksilla ja koska nyt on ollut tosi paljon kaikkea muistettavaa ja menemisiä niin tuntuu, että olen ollut stressitilassa kokoajan ja palautua en ole ehtinyt ollenkaan.
   Tunnistan tosi paljon stressaamisessa ja siitä palautumattomuudessa isääni joten varmasti voikin olla synnynnäistä ja periytyvääkin, jotkut sietävät stressiä paremmin ja toiset eivät...

   Poista