Lauantain pikku retki

Muutama päivä vierähtänyt edellisestä postauksesta, syytetään vain ja ainoastaan kiireitä, on ollut menoja ja muuta kotipuuhaa.
Muutenkin blogi saattaa lähiviikkoina vähän hiljentyä, ainut bloggausaikani on yleensä näin illalla mutta sain kutsun pääsykokeisiin joten niihinkin pitäisi varmaan edes vähän valmistautua ensi viikolla. :)


Tänään kuitenkin meillä oli mummolapäivä ja saimmekin Islan päiväunien jälkeen idean lähteä piipahtamaan läheisessä pienessä lemmikkieläinpuistossa, viime kerrasta onkin jo muutama vuosi aikaa.
Ysitien lemmikki on nimensä mukaisesti ysitien varrella vajaa 20km Jyväskylästä.
Vaikka puisto on pikkuinen niin meillä on Pinja joka kerralla viihtynyt hyvin, parasta tuntuu olevan ne puput joita saa silitellä pupusaarella, nyt aitassa oli vielä paljon pieniä pupunpoikasiakin näin alkukeväästä.


Puisto on vasta tälle kesälle avattu joten en tiedä onko vielä ihan täydessä sesongissaan, jotenkin tuntui, että eläimiä oli vähemmän kuin viimeksi keskikesällä käydessämme joten sinäänsä pääsymaksu oli mielestäni aika korkea.
Paikkakin on edelleen aika ränsistyneen oloinen ja tosi märkä, itseäni tosin pieni ränsistyneisyys ei haittaa, tykkäänkin enemmän sellaisesta vanhasta miljööstä mutta taaperon kanssa paikassa on aika hankala liikkua koska kaikkialla on vesialueita ja Isla oli pidettävä aika paljolti rattaissa jotka nekään eivät liikkuneet hyvin maastossa.


Käymme varmasti vielä mummolareissulla toisellakin kotieläinpihalla, lapsille ne perinteiset kotieläimet tuntuvat olevan kaikkein mieluisampia ja varsinkin jos niitä pääsee silittelemään.
Viikon päästä meillä onkin vielä Ähtärin eläinpuistoreissu tiedossa joten eiköhän nyt alkukesään ole tarpeeksi eläimiä nähty.


Kuten kuvissa näkyykin, Islalla on minun vanhat Oran rattaat käytössä, mummolassa nämä olivat nopeammat lykätä auton perään kuin Bugikset jossa oli kiinni lämpöpussit jne. Islan unien jälkeen.
Alan tykkäämäänkin näiden ulkonäöstä, kivat perusrattaat jotka ovat vielä ihan kohtuukuntoisetkin.
Kankaat pitää uusia ja niitä mietinkin, että voisin samalla tyylillä teetättää rattaisiin uudet istuinkankaat mutta mustana ja kanttaukset voisivat olla edelleen nuo valkoiset, lisäksi mitä googlettelin retrorattaiden tuunailukuvia niin noihin voisi saada jonkun päätyynyn kuten Brion ponyssa on tarranauhoilla ja se vaikka jollain kivalla värikkäällä kankaalla.

4 kommenttia

 1. Hei!

  Onko Jyväskylän lähellä muita kotieläinpihoja kuin tuo ysitien lemmikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa kovin montaa nimetä, Lievestuoreella on Tarhalehdon kotieläinpiha jonne meinasimme seuraavaksi suunnata ja pikaisella googletuksella löysin Laukaan Tarvaalasta kotieläinpiha Villikilin.

   Poista
 2. Nuo kotieläinpihat on kyllä kivoja, varsinkin pienempiä lapsia ne jaksaa kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat rattaat!

  VastaaPoista