Kohta koululainen

Eilen juhlittiin esiopetuksen päättymistä ja vasta oikeastaan nyt olen tajunnut, että apua, meillä asustaa ihan kohta yksi koululainen.
Oli niin ihanaa katsella eskareiden esityksiä ja todistusten jakoa, eihän siinä voinut olla herkistymättä, hanat auki tuijotin koko viimeisen eskareiden laulun.
Tätäkö se sitten on joka kerta, vielä on monet kevätjuhlat edessä...


Vaikka niin ikuisesti jauhettu aihe mutta en voi olla ihmettelemättä kuinka nopeasti aika on mennyt.
Vastahan olen ollut Pinjan kanssa kotiäitinä kotona, jotenkin viime vuodet ovat hujahtaneet aivan supervauhdilla ohitse ja pian meillä on jo koululainen.

Pinjan kanssa ollaan myös niin uuden edessä, koululaisen kanssa on aivan erilaiset haasteensa kuin uhmaavan taaperon, toki edelleen tämä 7-vuotiaskin uhmaa mutta niin eritavoin kuin ennen.
Lisäksi Pinjasta on tullut hetkessä tosi itsenäinen, tätä on äidin vaikea sulattaa vaan aina sitä miettii pitäisiköhän se tyttö soitella jo kaverilta kotiin, osaakohan se lähteä oikeaan aikaan kotiin...
Pinja on ruvennut tosi kovasti nyt kevään tullen pyörimään muutaman naapurinkaverin kanssa ulkosalla, menevät ja touhuilevat omiaan aina milloin kenenkin pihassa, selvittelevät keskenään jos kärhämää tulee ja sopivat leikeistä.
Voimistelussa painotetaan kovasti lasten omatoimisuutta ja omien tavaroiden huolehtimista, tämä on tälle hyysääjä äidille ollut hiukan vaikeaa, yritä nyt antaa lapsen hoitaa itse tavaransa kun houkuttelee hirveästi laittaa kaikki valmiiksi kun niin on aina tullut tehtyä. :)


Hyvillä mielin kuitenkin koulun suhteen ollaan, Pinjan luokalle on tulossa 17 oppilasta.
Ekaluokkalaisia on nyt niin paljon, että pikku kyläkoulussa joudutaan jakamaan ykkösluokka sekä toinen ykkös-kakkonen, Pinja on menossa pelkälle ykkösluokalle.
Vaikka koulu onkin jo todella tuttu Pinjalle ja opettajatkin jo tullut tutuksi sekä koulumatkakin pysyy samana taksimatkana niin kovastihan se kouluun meno silti jännittää, koulussa toimiminen on niin erilaista mitä se on eskarissa ollut.


Mutta nyt ensin tietysti lomaillaan!
Ensi viikolla starttaa uimakoulu sekä sitten on tiedossa muutamat leirit josta toinen jopa neljän päivän yöleiri, kovasti Pinja haluaa olla yötä mutta katsotaan saako äiti ajella hakemaan tytön iltaisin kotiin. :)

Mukavaa alkanutta kesälomaa!

4 kommenttia

 1. Pinja on niin ihana, reipas tyttö! :) onnea ja menestystä koulutaipaleelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippautta onneksi löytyykin kivasti niin varmasti pärjää hyvin. :) Onnea ja menestystä myös teidän esikoisen koulutielle! :)

   Poista
 2. Ihana reipas tuleva ekaluokkalainen! :) Tosi hienoa, että luokka tulee olemaan noin pieni tai pitäisikö sanoa sopivan kokoinen. Meillä neidin luokalla oli syksyllä aloitettaessa 26 lasta. Sittemmin kyllä rauhaton luokka on saanut kaksi avustajaa pitämään villikot kurissa. Vuoden aikana yksi lapsi on muuttanut toiselle paikkakunnalle ja yksi siirretty erityisluokalle. Luokka on silti liian suuri ja rauhaton. Tyttö valittaa jatkuvasti sitä, ettei pysty keskittymään itse asiaan, kun on niin paljon hälyä. Opettaja valittaa meille, kun tyttö ei aina keskity vaan kiinnostus harhailee kavereihin... Ihan kuin pystyisin kotoa käsin tekemään muuta kuin keskustelemaan, että katse täytyy pitää omassa kirjassa tai paperissa :/ Alkaa tehdä kyllä kans mieli muuttaa pois kaupungista -jo ihan lapsen oppimisenkin takia :D

  Mukavaa kesää teille! Me ollaan täällä juuri lähdössä hakemaan tytön todistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevia ekaluokkalaisia on koko koulussa meillä sen 25 lasta ja koska luokat ovat pieniä niin joutuvat jakamaan näitä vähän pienempiin luokkakokoihin. :) Meillehän siis on tulossa tosi iso määrä ekaluokkalaisia tuohon kyläkouluun, jotenkin ei ole ajatellutkaan, että kaupungeissa tämän kokoinen ekaluokkalaisten määrä olisi jo yksi luokka. :)
   Tuo on kyllä aika hankalaa isossa luokassa, varmasti keskittyminen näillä pienillä herpaantuu jos luokassa on hälyä, kaverin höpöttelemät jutut kun houkuttelee niin kovasti kuuntelemaan. :(

   Poista