Jaetun huoneen sisustamismietteitä

Pinjan yksi iso kokotalon levyinen huone on jo tovi sitten jaettu kahtia josta toinen puoli on Islan ja toinen Pinjan.
Jako tapahtui molmepien vaatekaapeilla ja yhdellä pystyyn nostetulla Expedit hyllyllä.
Hyvin on toiminut ja vaatekaapitkin ovat sen verran leveitä ja matalia jotta pysyvät tukevasti paikoillaan eikä kaatumisvaaraa niinkään ole.
Itse jako tehtiin jo tosiaan jokin aika sitten mutta koska Isla ei vielä nuku omalla puolellaan tai muutenkaan jaksa erityisemmin leikkiä pitkään yhdellä lelulla omalla puolellaan niin homma on vähän jäänyt.
Islan puolelle vain tungin tavarat johonkin sen kummempaa miettimättä.


Näin keväällä sisustuskärpäsen purastessa olen pyöritellyt sisustusta päässäni kovasti ja nyt alkaa olemaan suht selvät sävelet mitä vielä tarvitaan.
Pinja tarvitsee jonkun seinähyllyn jonne voi nostaa tärkeimpiä aarteitaan ja mielellään saisi palkintonsa roikkumaan hyllyyn.
Tähän olen miettinyt niinkin omalaatuista ratkaisua kuin String pocketia, ensin mietin Ikean vastaavaa koska on vähän suurempi mutta onkin jo liian suuri kun laskeskelin mittoja ja täyttää kokonaan yhden seinän joka ei kuitenkaan täysin olisi toiveissa.
Lisäksi seinähyllyn viereen mahtuisi mukavasti joku suurempi vaalea taulu.
Toiselle vapaalle seinälle sängyn viereen asettuisi hyvin muutama Ikean tauluhylly päällekkäin jotta iltasatukirjan voisi jättää aina siihen.
Expedit hylly odottaa myös Ikean täyttölaatikoita, näillä saakin kivasti hyllyn jaettua enemmän seinämäiseksi, luultavasti täytän koko hyllyn näillä, Islalla kun on tapana työntää omat tai Pinjan kirjat toiselle puolelle hyllystä.


Pinjan sänky kaipaa myös uutta päiväpeittoa ja tähän en halua muuta kuin kätevän Zipit päiväpeiton niin jospa tuo neiti rupeaisi itsekkin joskus sänkynsä petaamaan.
Lisäksi jonkun lapsettoman päivän projektina on maalata Pinjan puolella näkyvä kaapin ruskea tausta valkoisella, tätä ei älytty aikoinaan kun kaappia kasattiin, että se olisi joskus keskellä huonetta.


Islan puoli on paljon avoimempi ja avarampi, toki tähän vaikuttaa se, ettei Islalla ole vielä niin paljon leluja kuin siskollaan joten kalusteitakaan ei ole kovin paljon eikä lisäsäilytyskalusteille vielä ole tarvetta.
Islan puolelle kaavailut ovat suht samoja, myskin muutama Ikean tauluhylly ja String pocket tai Bloomingvillen talohyllyjä muutama.


Tietysti näin kotiäitinä en voi marssia kauppaan ja ostaa kerralla kaikkea joten pikkuhiljaa rakennellaan juttu kerrallaan ja odotellaan josko vaikka String pocketeja tulisi aleen Stockalle. :)

Pinjalla on myös hätävarana miehen kotipaikalta kannetut kaapit jotka ovat tosi toimivat, vetävät sisäänsä suht paljon leluja ja päälle mahtuu nukkekodit tms. mutta mitkään kaunistukset nuo eivät ole, en ole vain keksinyt tilalle vielä kivempia ja yhtä toimivia jotenkin Ikea tökkii kalusteissa tällä hetkellä, pienissä määrin kyllä mutta isoina kalusteina ei vain houkuttele...

10 kommenttia

 1. Hei maalaa noi kaapit valkoisella tai pinkillä, säästyy uusien ostolta :) ? Mä en tota avohyllyä siis string pocketia itselle haluais :D kerää ton tyylinen järjestelmä törkeesti pölyä. Jos siihen laittaa paria koristetta enemmän niin alkaa näyttää jo sotkuiselta säilytysjärjestelmältä ja kurjat siinä pysyy tosi huonosti :/ mulla siis oli nuorena ton tyylinen kun se silloin oli muka niin ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttuiskohan noihin kaappeihin maali kun ovat sellaista kalustelevyn tyylistä, oon maalaillut aina vain täyspuisia...
   Meillä on jo sen verran paljon pölynkerääjiä, ettei siinä enää yksi hylly paljoo tunnu. :D
   Tuo on oikeesti tosi pieni joten siihen ei kirjat mahdukkaan ja koska on lastenhuoneessa niin näyttäkööt sotkuiselta, Pinja varmasti kerää siihen kaiken mahdollisen. :D Joku hylly vain seinälle pitää saada pois pikkusiskon sormilta. :)

   Poista
  2. Kyllä siihen tarttuu :) käypä jossain hyvässä rautakaupassa tai maalikaupassa kysyyn mikä maali olis paras. Kaveri maalas keittiön kaappien tollaiset ovet valkoiseksi :)

   Poista
  3. Ehkä mäkin sit vaan taidan tehdä niin, kesäksi onkin monta maalausprojektia odottelemassa. :)

   Poista
 2. Mä oon maalannut kalustelevyä ja yllättäen pysynyt hyvänä vaikka laiskana en viitsinyt ku enimmät pölyt pyyhkiä ;) Jos pikkuisen karhentaisi pintaa hiomapaperilla niin tarttuisi varmasti vielä paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, täällä kanssa laiska joka vihaa hiomista, maalaus on mulle vähän huonoa puuhaa kun haluan heti valmiiksi ja täydellistä jälkeä. :D

   Poista
 3. Kyllä noita ovia tosiaan pystyy maalaamaan tai jos maalaaminen arveluttaa niin päällystät ne kalvolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon päällystäny yhden kaapiston kalvolla, en saanut kulmia oikein siistiksi ja oli tosi kova urakka eli maalia pintaan vain. :)

   Poista
 4. Mistä oot hankkinut nuo kirjaimet joita tyttöjen huoneessa...nimet ja aakkoset?
  Tahtoo kans meille tuollaset.
  kivat huoneet tytöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat niitä DIY word bannereita, Pinja halusi niistä aakkosjonon seinälleen joten näpräilin niistä aakkoset hänelle. Tilasin nuo Konglomerat nimisestä verkkokaupasta mutta niistä saa Jyväskylästä esim. Harjun Paperista, heiltä pystyy kait viestillä tilaamaankin, tuolta Konglomerat kaupasta olivat näköjään loppuneet. :(

   Poista