Ekologisia neuleita sis. alekoodin

Saimme jokin aika sitten IHANAN valikoimasta Islalle rennon raidallisen Navy neulepaidan.
Navy tuotteet ovat puuvillaisia ja värjätty luonnonväreillä eli ovat täysin kemikaalittomia ja näin ollen sopivat myös herkkäihoisillekkin, lisäksi neuleet kestävät konepesun.
Malli sopii hyvin kevääseen ja kesään rennon huolettomana leveämpänä ja lyhkäisempänä mallina mutta varsinkin pojille tästä saa kivasti myös juhlavankin laittamalla kauluspaitaa alle.
Itse tykkään Islalla juuri tälläisistä simppeleistä malleista jotka ovat kauniita yksinkertaisuudellaan, tytöksikin meidän vähähiuksisen kaverin tunnistaa rimpsullisista housuista jotka puin neuleen kaveriksi.


Omaa mieltäni lämmitti erityisesti näiden neuleiden eettisyys.
IHANAN edustamat Kenian Toto Knits ovat yksinhuoltajaäitien neulojaverkostossa käsin valmistettuja jossa tuotteen tekijä saa työstään reilun korvauksen (30-50% tuotteen hinnasta jää suoraan paikallisyhteisöille ja käsityöläisille).
Jokainen tuote on tällöin uniikki ja erityisen arvokas, neuleen valmistajat ovatkin signeeraaneet jokaiset tekemänsä tuotteen jolloin neuleesta voi katsoa kuka tuotteen on tehnyt.


Katsoin vasta menneellä viikolla dokumenttia vaateketjun massatuotannosta jossa eettisyys oli valitettavasti aika kaukana tuotteista, meillä meni nyt lopullisesti suuret pilkkahintaisten vaatteiden ketjut boikottiin.
Juuri tälläiset IHANAN kaltaiset pienyritykset lämmittävät sydäntäni.
IHANAN pyrkii juurikin tukemaan kehitysmaiden yrittäjyyttä reilulla toiminnalla.
Klassisten ja simppeleiden Navy neuleiden rinnalla IHANAN myy myös samalla periaatteella valmistettuja yksilöllisiä eläinneuleita jotka varmasti ilahduttavat pieniä käyttäjiään.


Sain myös teille lukijoilleni alennuskoodin näihin raidallisiin Navy tuotteisiin.
Koodilla Murulit saatte 15% alennuksen 31.5 saakka.


12 kommenttia

 1. Tämä yritys kuulostaa hienolta! Olen itse jättänyt halpatuontifirmat jo monta vuotta sitten ja hienoa huomata että lastenvaatteissakin suunta on jo hitusen parempi ja uusia parempia tulokkaita saapuu markkinoille. Pitääkin tutustua merkkiin vielä paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vähänlaisesti isojen halpaketjujen vaatteita mutta aina muutamia eksyy kaappiin. Nyt pitää ottaa vielä tiukempaa linjaa ja pysytellä paremmin näissä hyvät eettiset arvot omaavissa pienmerkeissä, toki hintalappukin näissä on korkeampi mutta siitä voi päätellä jo, että tekijällekkin jotain jää käteen ja pitäisikin pyrkiä siihen, että ostaa vain vähemmän vaatetta ja kun ostaa niin niitä arvokkaampia.

   Poista
 2. Voi lutupallero tuota Islaa...
  Voi miten hieno juttu tuo neulepaidan alkuperä.

  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen 1,5-vuotias taapero osaa kyllä olla hurmaavimmillaan tässä iässä ihmetellessään maailmaa. :)

   Poista
 3. No tottahan tuo on ollut jo monta vuotta että lapsityö voimaa esim käytetään monissa maissa :/
  Kiva juttu tuo alkuperä neuleessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan tämä ollut tiedossa ja hintalapusta vaatteessa voi hyvin päätellä jo onko itse tekijälle jäänyt mitään käteen työstään. :(

   Poista
 4. Tosi ihana neule:) olipa kiva kuulla näistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkään ja mukava tuoda julki blogissani näitä hyvät arvot omaavia vaatemerkkejä. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tuo taapero aikamoinen hurmuri. :) <3

   Poista
 6. Voi miten kiva blogi täältä löytyikään! Ihania kuvia ja ihana pieni neiti! Tähän pitää tutustua ajan kanssa kunnolla. Liityn lukijaksi, ettei tämä ihanuus uhohdu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi ja tervetuloa lukijaksi! <3

   Poista