Ähtärin eläinpuistossa

Tänään meillä oli kalenteriin merkittynä Ähtärin eläinpuistoreissu ja huonoja sääennusteita uhmaten suuntasimme aamulla matkaan.
Matkat taittuivat kätevästi museojunalla, Lättähatulla jonka museotoiminnassa vanhempani ovat aktiivisesti mukana joten juna saatiin pysähtymään meidän kohdilla ja hyppäsimme kyytiin radan varresta.


Vaikka tosiaan sääennusteet lupasivat vielä eilenkin aika kosteaa eläinpuistoreissua niin saimmekin mukavasti yllättyä sään suhteen.
Vettä tuli oikeastaan vain heti aamusta tullessamme ja muuten oli täysin kuivaa jopa aurinkokin pilkahteli useampaan otteeseen.
Kelin puolesta olikin oikein hyvä päivä eläinpuistoilulle, ei ollut liian kuuma ja selvästi pieni vesisade oli virkistänyt eläimiä, koska suurin osa eläimistä olivat aktiivisia ja liikkuvaisia.


Pinja onkin käynyt lähes joka vuosi Ähtärin eläinpuistossa, tällekkin vuodelle tämä oli jo toinen kerta kun vasta viime viikolla kävivät eskarin kanssa kevätretkellä tuolla.
Minun viime käynnistäni oli kulunut jo kuitenkin vuosia ja positiiviseksi yllätyksekseni eläinpuisto oli uusiutunut aika kivasti, viime kerralta muistan ränsistyneen lipunmyyntipisteen jossa sai syödä kamalan makuisia rasvaisia makkaraperunoita.
Nyt näistä ei ollut jälkeäkään vaan lipunmyynti/info olivat kokonaan uudessa rakennuksessa siisteine tiloineen ja kahvioineen.
Kävimme jopa Hotelli Mesikämmenessä syömässä hyvän buffet lounaan kierroksen jälkeen, Mesikämmenestäkin minulla oli edellinen muistikuva Neuvostoliittoa muistuttava kolkko ja epämiellyttävä paraakki.
Nyt Mesikämmenkin oli uusittu sisältä ja buffet lounas oli oikein hyvä ja ruokailutila siisti ja moderni eikä ollenkaan kulahtanut.


Kuvia tuli tosiaan tähän postaukseen aikalailla mutta kuvat kertokoot paremmin retkestämme eläinpuistoon. :)

Minun olisi pitänyt lukea tänäkin iltana pääsykokeisiin mutta niin vain flunssa on verottanut iltoja ja olen aika uupunut iltaisin, jolloin ei sitten kannata edes yrittää keskittyä lukemiseen mutta luultavasti alkuviikon illat tulee pyhitettyä kokonaan pääsykokeille eli blogi on varmaan sen aikaa hiljaisena. :)


8 kommenttia

 1. Olisipa kiva käydä tuolla! Ollaan ihan pieninä lapsina käyty ja varmasti muutosta on varmasti tapahtunut paljon sen jälkeen. Aika vanha puisto onkin kyseessä, kun minunkin visiitistä on varmasti se 30 vuotta!! Matka on vain täältä etelä-suomesta vähän turhan pitkä... :( Harvoja lomapäiviä kun ei ole niin kiva autossa ajeluun tuhlata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiltäni tulikin tietoa, että eläinpuisto täyttää tänä vuonna 40 vuotta eli on siis jo aika vanha puisto kyseessä. Etelä-suomesta tulee tosiaan aikalailla matkaa tuonne, onneksi siellä etelässä on Korkeasaari ja paljon muita nähtävyyksiä, tuntuu, että täällä ei taas ole oikein muita kuin Ähtärin eläinpuisto ja Tampereelle mennessä sitten Särkänniemi.

   Poista
 2. Tuo Pinjan takki on kyllä niin hieno :) me käytiin Ähtärissä neljä vuotta sitten (hui, miten aika rientää!). Yövyimme teltassa leirintäalueella :) tykkäsimme eläintarhasta todella paljon! Kierros oli selkeä tehdä, lapset pääsivät ruokkimaan lampaita ja eläinten aitauksiin oli hyvät näkymät. Reissu jäi mieleen erittäin mukavana ja varmasti menemme sinne vielä uudestaan. Viime kesänä meinasimme mennä, mutta sitä varten varattuna päivänä satoi kaatamalla vettä..

  Toissa kesänä kävimme Ranualla ja se oli myös todella kiva reissu. Asumme itse täällä Korkeasaaren lähettyvillä, mutta silti emme käy siellä kovin usein. Ähtäri ja Ranua ovat olleet paljon enemmän meidän mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjalle piti vaihtaa heti tullessamme sadetakki kun satoi ja jäi sitten päälle. Minäkin taisin käydä viime kerran joku nelisen vuotta sitten Ähtärissä, Pinjakin ollut ihan pikkuinen vielä tuolloin. :)
   Ranualla me emme olekkaan käyneet, minä olen joskus lapsena käynyt muttei perheenä nyt lasten kanssa ole tullut käytyä, se vaatisikin ihan tuollaisen pidemmän reissun yöpymisineen.

   Poista
 3. Ähtärissä pitäisi kyllä käydä. :)

  Hei pitää kysyä sinulta kun sinulla kanssa isommalla ikäerolla nämä lapset, että mitenkä saat soviteltua menot isomman ja muun perheen kanssa kun pienempi nukkuu vielä päiväunet. Nukkuiko tuolla reissulla esim. Rattaissa? Ts. Koetko että on hankalaa joskus saada menoja soviteltua kun pitää ottaa huomioon aina pienemmän päivärytmi. Nukkuuko Isla vielä pitkät unet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hankalaa ajoitella päikkäreitä tälläisen taaperon kanssa. :( Isla nukkuu 12-14 tai niinkuin tänäänkin, nukkuu edelleen eli saattaa hyvinkin joskus nukkua kolmekin tuntia vielä päiväunia mutta yleensä nukkuu sen pari tuntia ja päikkärit katkaisevat kyllä päivää aikalailla, lisäksi Isla on niin herkkäuninen ettei nuku helposti hälinässä, rattaissahan Isla nukkuu kotonakin päiväunensa mutta nytkin eläinpuistoreissulla nukahti yhden jälkeen vajaa tunniksi, tuolloin minun piti erikseen käydä häntä syrjemmässä työntelemässä.
   Eli on hankalaa sovitella päikkäreitä menoihin, pikaisia reissuja aamupäivällä tai sitten päikkäreiden jälkeen iltapäivällä ollaan tehty kaupunkiin mutta jos on koko päivän reissu tiedossa jossa ei paljon autossa istuta niin luultavasti päiväunet jäävät vähäiseksi tai kokonaan välistä.
   Olen vielä aikamoinen päikkäristressaaja joten yritän nyt kesää vasten vähän höllätä ja ajatella, että reissun päällä nukkuu silloin kuin nukkuu jos nukkuu...

   Poista
  2. Mä olen kanssa päikkäristressaaja :) Mulla pienempi vuoden ja nukkuu vaan jotain 1,5h päikkäreitä ja on kanssa tosi herkkäuninen. Sisällä nukkuu ja silloin pitää esikoisen kavereineen tai muiden vieraiden olla hissukseen.

   Jos teillä jää unet väliin niin miten sujuu ilta ja yö?

   Poista
 4. Kivoja kuvia :) Ja kuulostaa tosi kivalta tuo junamatka lättähatulla.

  VastaaPoista