Pitkäperjantain askartelut

Ei nyt ei kasvatettu pääsiäisruohoja tai tehty tipuja, kumpaakaan ei ole meinaa meillä nyt näin pääsiäisen alla tehty, eskari on hoitanut Pinjan osuuden. :)

Nyt askarreltiin fimo massasta koruja ja kaikkea muuta pientä.
Ihastuin noihin yksinkertaisiin pallokoruihin mitä massasta oli tehty mutta kärsimätön luonne kun olin en löytänyt mistään nyt heti sellaista korua itselleni jonka haluaisin joten pikainen googletus ja itse massaa sai Sinellistä.
Hammaslääkärireissullani eilen kävin sitten massaa ja nauhaa hakemassa, muutaman paketin otin myös kimaltelevia koska arvelin, että tästä puuhasta myös Pinja pitäisi ja niinhän tuo pitikin.


Innolla odotettiin seuraavan päivän Islan päikkäriaikaa jotta päästään levittämään keittiönpöydälle massat.
Pinja pyöritteli ennakkoluulottomasti ties mitä näistä ja itse niitä koruja sekä tietysti piti yksi lakupötkö tehdä jotta voidaan jekuttaa lakuhirmu isiä. :)


Näitä oli tosi helppo ja kiva tehdä, vain mielikuvitus on rajana.
Olen itse tosi laiska askartelija, varsinkin lasten kanssa, en osaa ruveta askartelemaan mitään pikku tipuja lasten kanssa, yleensä sotku on kamala ja jollain menee hermot joten olen ulkoistanut eskarille askartelun Pinjan kanssa.
Mutta näitä oli oikeasti tosi kiva tehdä, helppoja pyöritellä, valmistuvat nopeasti eikä sotkua tullut paljon mitään.
Lisäksi näistä pystyi tekemään jotain hyödyllistäkin eikä vain koristeiksi päätyvää.


Voisin sanoa, että vähän innostuin nyt tästä massasta, massaa pitää hakea kyllä lisää ja eri väreissä.
Googlailin jo mitä kaikkea näistä voisi tehdäkkään ja seuraavaksi voitaisi kokeilla sormuksia ja korviksia. Pinja kun sai ne reijät vasta korviinsa niin varmasti tykkäisi tehdä itse omia korviksiaan.


Mukavaa pääsiäisen aikaa!
Huomenna meillä suunnataan Jämsän taakse synttäreille eli tiedossa koko päivän reissu ja yöllä lähden vielä naapurin kanssa kaupunkiin ortodoksikirkolle pääsiäisyön jumalanpalvelukseen.

Muok. Lakupötkö huijaus meni miehelle läpi, haukkasi aivan kuin oikeaa lakua, hahaa! :D 

8 kommenttia

 1. Nuo massat on kyllä kivoja ja monipuolisia! Meillä tyttö on tykästynyt Silk Clay-massoihin, josta on tehnyt koruja ja nukkekotiin ruokia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä voi kyllä tehdä tosi paljon kaikkea kuten ruokia nukkekotiin jne. Lapsen mielikuvitus on vain rajana mitä kaikkea haluaakaan tehdä. :)

   Poista
 2. Me tehtiin eilen taikataikinaa, kun petseille piti saada hissi ja jotain muuta romua 😉, mutta se kyllä murusti aika paljon. Vaikka itse taikinahan on tosi simppeli tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole taikataikinasta mitään kotona tehtykkään vaikka on tosi simppeliä tehdä mutta eipä ole saanut aikaiseksi. :D

   Poista
 3. Onpas kivoja! Kiitos vinkistä, meillä varmasti Eevi tykkäisi näistä kanssa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, tämä on myös tosi itsenäistä puuhaa, lapselle vain massat eteen ja puuhailee niiden kanssa pitkään. :)

   Poista
 4. Kivoja, näitä voisin koittaa tehdä meidän 3v neidin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kyllä saa 3v:kin tehtyä kaikkea, on ihan kuin muovailuvahaa, hiukan ehkä jäykempää mutta ei ainakaan meillä tuntunut haittaavan.

   Poista